thomcro Posted February 9, 2018 Author Share Posted February 9, 2018 Ispricavam se unaprijed ako postavljam glupa pitanja... Ne postoje glupa pitanja nego glupi odgovori Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 11, 2018 Author Share Posted February 11, 2018 Za večeras samo 4 fotografije ... ... sutra-prekosutra ostatak u ovoj temi u podnaslovu "Kako smo ganjali plavu pahulju ... i još štošta drugog" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 12, 2018 Author Share Posted February 12, 2018 Kako smo lovili plavu pahulju ... i još štošta drugog Mada sam napisao da je kraj al' ajmo ovaj nastavak nazvat kao svojevrsni nastavak teme jer se u nekim djelovima dotiče osnovne teme ::: Nakon nekoliko godina pauze u Rijeku, točnije na riječki karneval, dolaze "Veseli bjelovarci" sa makosom. Nas trojica (Kapo, K 357 i ja) smo to odlučili popratiti na Škrljevu. Odabir prve lokacije pao je na brdo iznad kamenoloma. Put do gore je bio vrlo naporan ali isplatio se trud jer je pogled veličanstven, sve je na dlanu i gotovo sve se vidi. Vremenske prilike ... je bilo je sunce ali u subotu je na riječkom području zapuhala dosta jaka i neugodna bura koja se nastavila i u nedjelju i trebalo i sa njom povremeno dobro uhvatiti u fajt i boriti se da se ostane na nogama. Nakon što je makosa odjezdila ka Rijeci mi smo krenuli lovit ostatak kotrljajuće ekipe snimajući na nekoliko lokacija. Fotografije će reći sve ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 12, 2018 Author Share Posted February 12, 2018 Prvo stajanje je na krovu tavera gdje snimamo mrcinu od Maerskajedan od leteće brigade koji pozorno smatra šta se dešavapažnju su mi privukle štige (objašnjenje štigá)uz štige vide se i udari bure po površini morausnuli pećinski kolodvornakon Pećina odlazimo na Škrljevo i penjemo se na brdo iznad kamenoloma, pogled na zavoj prijetunelaspuštajuća pruga sa Meje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 12, 2018 Author Share Posted February 12, 2018 Pogled na prugu i "grobničke alpe" u pozadiniprvo snimamo putničkogkroz prašće do vlaka (ili ... živa partizanština )još malo pa smo na sačekušievo, sve makinjete su postavljene (i osigurane od prevrtanja), škrljevski kolodvor ko na dlanuizlaz u tri smjera, Bakar, Rijeka i industrijska zonaK 357 skreće pažnju da dolazi teretni iz Bakra (vidi ga se lijevo od EVP-a)Kapo sugerira na avion koji se spušta na Krkteretni je već kod Baračaevo ga malo bliže Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 12, 2018 Author Share Posted February 12, 2018 Pod nogama nam je škrljevski ZOPteretni ulazi u kolodvor ...... i skreće na prolazni kolosjek jer neće stajatizapregnute 027 & 203 i 11 crvenih kloparalaodu za Lokvena drugok strani tri stara vagona "Infre" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 12, 2018 Author Share Posted February 12, 2018 Uvjeti snimanja su bili nenadjebivi ... morao sam pridržavati Nikona i stativ da bura sve ne otpuhe tornjevi Boa-Morija i Učka u pozadinistara poluprikolica ex-Autoprometa (mislim da je služila za prijevoz konfekcije)i ... evo plave pahulje bjelovarskeali štopa ih prometniknakon kratka brifinga ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 12, 2018 Author Share Posted February 12, 2018 ... ode za Rijekui nestade iza borovavraćamo se natrag na drugu stranu gdje ćemo snimati par teretnih vlakova, "grobničke alpe" pune snijegajoš jedan teretni iz Bakra i jedna od "hrvatica" u zaprezi sa aseom vulgaris Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 12, 2018 Author Share Posted February 12, 2018 Ti vrhovi su fascinantni pod snijegomzavoj u predjelu zvanom "Bovan" (lokalni toponim za dio na desnoj strani od burobrana), dole ima jako puno šparoga ali isto tako i jako puno zmija, znam iz osobnog iskustva i za prvo i za drugosa lijeve strane u i dva škrljevska sela, iznad drage je Plosna ...a dole u "jami" Ponikve (poznate po vodi koja navre kad se na proljeće počnu topit snjegovi na obližnjim brdima)ako je tamo gdje smo snimali kolodvor derala bura, ovdje je bilo povremeno teško i za stajat uskoro dolazi Cargov teretni za Bakardosta brzo je išao niz padinu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 12, 2018 Author Share Posted February 12, 2018 Prilično duga kompozicijaasea 107po zavojumalo niže nasnakon što je prošal ovaj Cargov dolazi monstrum od THM-ataj ne stane ni cijeli u kadar koliko je dugali sam ga ipak upio uhvatit cijelog u kadruspuštaju dvije THM-ove rumunjke (172 & 173) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 12, 2018 Author Share Posted February 12, 2018 ...tek u zavoju se vidi puna veličina kompozicijeodoše za Brajdicusamo da nije koji emigrant nutraslijedeća sačekuša je na cestovnom mostu za Krasicu/Hreljinodavde se vidi i brdo odakle smo snimali makosuevo malo bliže gdje smo bili Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 12, 2018 Author Share Posted February 12, 2018 Čekamo aseu koja ide strojno ... valjda za Bakarustvari je zapregai onda smo se malo preveć pouzdali u maper tako da smo morali naganjat putnički po Škrljevual' doslovno jurit za njimma smo ga uhvatilina staroj rampijoš nam nije bilo dosta nego smo otišli na Hreljin gore do onog ŽSP-a usred ničegarasporedili smo se na tri pozicije, ja između dve vatreKapo je ostao na prijelazu ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 12, 2018 Author Share Posted February 12, 2018 ... a K 357 je na brdu iznad prugeveliki brat sve vidi pogled na Kvarner je preljep mada se nadvila nekakva izmaglica unatoč jakoj buriprva dolazi asea strojnofijuuu ode za Mejuovdje je prije par godina gorjelo i još su vidljive posljedicestabla su oborena vjerovatno od šumarije Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 12, 2018 Author Share Posted February 12, 2018 Ali ima još vidljih stabala koja su stradalauskoro dolazi prvi dio bačava iz Šoićaodoše uz veselu svirku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 12, 2018 Author Share Posted February 12, 2018 Kratka pauza do drugog djela kompozicijeevo i drugog djela vrlo brzo za teretnim došao je putničkiK 357 vraća sa sa brdakako nam je bilo rano za poć doma odlučili smo se da oćemo još zeru okusiti snijega p smo otišli uZlobin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 12, 2018 Author Share Posted February 12, 2018 Zov prirode, bilo bi lijepo odozgo snimat al' možda nekom drugom prilikomčini li se i Vama ... kao da beli barbić trči po kamenuusjek prema Zlobinuburobran prema Drivenikuprvo dolazi zaprega aseaodu za Škrljevo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 12, 2018 Author Share Posted February 12, 2018 Sljedeća dolazi "hrvatica" sa teretnim za Bakarnakon toga smo otišli i dok smo se približavali ŽCP-u u Zlobinu iznebuha se pojavila jedna asea koja je strojno prozujala, pada odluka da ćemo ju pokušat uloviti na ŽCP-u u Plasama gdje dolazimo par sekundi prije nego se pojavila iza zavojaode u niže krajeveopet jurnjava i hvatamo ju ispod Melnicamislili smo da nam je ovo zadnja sašekuša, ŽCP Mejainteresantno kako ovom cestom u 90% slučajeva prolaze purgeri i janezivid' njegada nije vidio nas sa fotoaparatima vjerovatno bi prošao ispod spuštajuće rampe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 12, 2018 Author Share Posted February 12, 2018 Dolazi "hrvatica" sa mješanom kompozicijomproleti preko ŽCP-aosim prva tri falsa ostalo su bačve za Šoićeu povratku kroz Krasicu vozimo se iza plinske furuneove treba zaobilaziti u veeeelikom krugu (zna iz njih šištat i pištat) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 12, 2018 Author Share Posted February 12, 2018 I šećer na kraju, snimamo zavoj na "Bovanu" ali sa Kukuljanovasunce je već deblo na zalasku a to automatski povlači i jaču i hladniju buru (jako je teško bilo uopće i držat aparat a ako ga se ispusti onda se ohladi pa ni to nevalja, sve u svemu zajebano)pratimo teretnog iz Bakraoni odoše ubrdo put Meje a mi smo se nakon ovoga pokupili doma. Bilo je dosta, gotovo cijeli dan smo snimali i bili smo sva trojica proilično umorni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 12, 2018 Author Share Posted February 12, 2018 I to je to, nema više! Veliko hvala Kapotu i K 357 na ugodnu društvu i šteta šta nismo utamanili i onu drugu bočicu ku'ane mučenice (al' utamanio sam ju ja kad sam došal doma). Čitamo se u nekom drugom . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gti150 Posted March 2, 2018 Share Posted March 2, 2018 Lijep putopis. Nego, koji je ovo putnički kojim ste otišli dalje do Fužina?? Da li je to Rijeka-Ogulin ili što? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
crhav Posted March 3, 2018 Share Posted March 3, 2018 Lijep slikopis...................... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts