Stanley Posted October 16, 2017 Author Share Posted October 16, 2017 Na trasi pruge prema Bregani danas je ulica: Tu negdje je nekada bio kolosijek: Kolodvor s bočne strane: Stara zgrada kolodvora iz 1901. godine: Ova tvrtka je nekada bila glavni korisnik teretnog željezničkog prijevoza: Tu su nekada bili kolodvorski kolosijeci: Novija zgrada kolodvora sa istočne strane: Tu sam imao zanimljiv susret. Gospodin koji je cijepao drva zove se Ivo Nikolić i nekada je bio kondukter na Samoborčeku. Pitao sam ga je li možda poznavao strojovođu H.H. - Sjećam ga se, ali on vam je danas jako star. - Silver, ovo nisi čuo: Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted October 16, 2017 Author Share Posted October 16, 2017 Želim imati i osobne uspomene na svoja putovanja, a gospodin Ivo je odmah svladao tehniku snimanja: Došlo je vrijeme za povratak na jednako zamagljen autobusni kolodvor: Do polaska autobusa bilo je dovoljno vremena za obilazak još jedne relikvije Samoborčeka: Oproštajni pogled sa mosta na Gradnu: Obišao sam i autobusni kolodvor, koji je danas očito prekapacitiran ali je mudro misliti na budućnost: Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted October 16, 2017 Author Share Posted October 16, 2017 Ovakve sandučiće sam vidio na više mjesta u Samoboru: Sada mi se pojavljuješ, kada se spremam kući: Još nekoliko slika kolodvora: Ovo je slika kakve volim vidjeti na javnim prometalima. Giuseppe Verdi je za mene najljepši završetak ovog malog putovanja: S obzirom da sva naša railfanovska putovanja završavaju uspjehom prilažem Pobjedničku koračnicu iz opere Aida: https://www.youtube.com/watch?v=l3w4I-KElxQ Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vladimir S. Posted October 16, 2017 Share Posted October 16, 2017 Pretpostavljam da sada mogu. Da ne kopiram slike samo ću komentirati. "Naš" partizan je bio samoinicijativno srušen u grmlje i tu je proveo dio vremena nakon čega su ga negdje pospremili. Nešto kao Ivo Lola samo kaj nije ostao bez glave. Prije par godina su ga vratili uz jedino normalno obrazloženje, da je on dio povijesti koje se ne treba stidjeti. Danas nikome ne smeta i djeca se normalno igraju oko njega, ne lovi ih sinkopa kada ga pogledaju. Bio si dosta rano u Samoboru? Nigdje ljudi na fotkama, samo na par njih. Fakat nigdje nikoga lii su bježali kad su te vidjeli Quote Deda je vozio seriju 32 Ja sam samo običan ferroequinolog Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted October 16, 2017 Author Share Posted October 16, 2017 Da, bio sam relativno rano. Stigao sam oko 9 i otišao busom u 10:50. Varaš se, bio je na ulicama, na šetalištu uz Gradnu i po terasama kafića veliki broj ljudi, a i biciklista je također bilo puno (jednom sam na šetalištu skoro odfikario kacigu sa glave jer sam zamahnuo rukama da otjeram vranu, a on mi je prišao iza leđa ). Čak sam se iznenadio koliko je Samoboraca vani po takvoj magli. I automobilski promet je također bio gust. Ali ja izbjegavam fotografiranje nepoznatih osoba i čekam da se kadar raščisti. Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silver Posted October 16, 2017 Share Posted October 16, 2017 Tu sam imao zanimljiv susret. Gospodin koji je cijepao drva zove se Ivo Nikolić i nekada je bio kondukter na Samoborčeku. Pitao sam ga je li možda poznavao strojovođu H.H. - Sjećam ga se, ali on vam je danas jako star. - Silver, ovo nisi čuo: Čovjek ima pravo jer toliko je vremena prošlo da si ne mogu predoćiti sliku gospodina u mladim danima. Ja se jakooo dugo spremam vu Sanobor ali nikako se odlučiti. Pohvala za odluku po magluštini ići u uvijek zanimljiv gradić. Ako ovo čita gospodin Ivo Nikolić ima pozdrav kao i svi još živući članovi posada (vlakova) i održavanja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seabral Posted October 16, 2017 Share Posted October 16, 2017 Vidjeli smo i šetalište, i stari vlak, i stari Samoborčekov kolodvor i novi autobusni kolodvor .... jedino mi u svemu tome fale čuvene kremšnite. Nije valjda da si ih potpuno ignorirao dok si bio u Samoboru ? Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin Link to comment Share on other sites More sharing options...
mali.paja Posted October 16, 2017 Share Posted October 16, 2017 Ovaj zadnji vagon k'o da je od dubrovačkog tramvaja, ima tramvajsko kvačilo? Naravno da nije tramvajska prikolica jer su u Dubrovniku bile sa 2 osovine a vagon je sa 4. Samo gdje su našli tramvajsko kvačilo ili tko im ga je stavio? Nedugo sam bio u Podsusedu na razgovoru o eventualnoj kakvoj izložbi. Tamošnje udruge za mjesec listopad i studeni imaju neka događanja u vezi Samoborčeka. Interesirali su se da li ima nešto za eventualno postaviti na njihov trg. Ja sam im dosta toga kazao gdje što ima i da se eventualno može dobiti ali sve treba platiti. Ne platiti (kupiti) izloške nego transport istih i obnovu. Odmah je entuzijazam splasnuo. Rekli su mi jedan interesantan podatak u vezi kompozicije u Samoboru. Navodno su im tamo rekli da to uzmu i voze jer im samo smeta. Sad im više ne daju. Tražili su navodno neka serdstva od EU za obnovu vlaka i dobili su. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts