Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 05.03.2024 in all areas

  1. Pruga pokazuje znakove da se povremeno koristi, no ovaj peron stajališta je čini se dugo izvan pogona. Nema nikakvih tabli, ničega. Pogled na ravnicu u smjeru Erduta. Peron nekadašnjeg stajališta i zavoj Signali rade, vlakova nema. U idućem nastavku se posvećujem problematičnom pružnom prijelazu. Cijeli projekt je za oko promatrača u stvari gotov. Pruga je obnovljena, žica visi, skretnice, signali i svi ostali uređaji su u funkciji barem prividno i sva stajališta su gotova. Kolodvor Borovo naselje kompletno otvoreno, čak i pothodnik, a kolodvor Vukovar ćemo pogledati kasnije.
    4 points
  2. Nakon dolaska Švedova smo imali 20 minuta za prošetati kolodvorom. Parna lokomotiva ispred kolodvora je bila glavni fotomotiv. 100 godina poslije prolaska prvog vlaka prugom Brod - Vinkovci - Dalj postavljaju ovu mašinu. I malo kolodvora... Točno u 11:57 kreće naš minibus. Bilo je 7 ljudi sveukupno i svi smo sišli u Borovom naselju.
    1 point
  3. A druge strane je iz Gunje stigao jedan od novih Švedova Piše na švedskom još🤣🤣
    1 point
  4. Ubrzo kasnije paralelno ulaze Plavac iz Osijeka i 211 iz Tovarnika. U 211 je bilo svega 7 ljudi. Odmah su ga i očistili. S druge strane su parkirani Taurus i Vectron od ÖBB-a I Brena spremna vratiti se u Zagreb na 744 I Šved stiže iz Županje. Unutra 11 putnika. Jedan od starijih Šveda, uskoro ide van prometa
    1 point
  5. Onda smo iza vagona čuli traktorski motor. Ubrzo se isti i pokrenuo te se pojavila Cargova manevra 034 Dimi kao parnjača 🙈 Neumorno je izvlačila vagone i vraćala ih nazad. Svaki put jednog manje na kuki. U pauzi za prekapčanje vagona smo izašli na prijelaz i slikali kompoziciju.
    1 point
  6. Manje više odmah po izlasku iz vlaka sam vidio da će biti zanimljivo za slikanje. Za početak odličan pogled na dizelku: I onda parkirane lokomotive + Švedi Asea, Traxx, Vectron...već dobar dio lokomotivskog voznog parka. Ako još dodamo Brenu 016...
    1 point
  7. Ništa od obećanog sutrašnjeg nastavka... trenutno gužva u životu. Danas prekidam putopis iz Slovenije jednim posebnim putopisom sa putovanja koje još nije završilo. Naime pišem iz vlaka za Zagreb. U 6:20 ujutro stojim pred Brenom 016 i nakon dugo vremena krećem prema istoku. Pošto je putovanje kriminalno dugo, a cijelu dionicu znam napamet, zabavljam se gledanjem jedne odlične ruske serije:-) Ovo je slikano u Kutini ako se dobro sjećam. U Sibinju smo na ulaznom kolosijeku stali pa sam promatrao baku koja loži vatre usred polja I napokon, nakon bjesomučno dugog vucaranja, stižemo u Vinkovce. Kolodvor poznajem kao vlastit džep pa zauzimam odmah lokacije gdje mogu dobro vlakove slikati. Iako smo imali samo 1h u Vk, uspio sam dosta toga čak slikati. Više u sljedećem postu. Ovog završavam sa slikama istočnog krila kolodvora.
    1 point
This leaderboard is set to Zagreb/GMT+02:00
×
×
  • Create New...