Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 04.05.2023 in all areas

  1. Nešto prije pograničnog sela Rigonce odvaja se prema sjeveru asfaltirani put pa sam ga iskoristio da se ponovo približim nasipu: Nasip se i ovdje dobro vidi: Tu je očito trebao biti još jedan ŽCPR: Nasip u smjeru Dobove... ... i u smjeru Vukovog Sela: Ponovo sam u Hrvatskoj. U onoj džungli su Sutla i trasa pruge Harmica - Vukovo Selo: Na stajalištu Harmica je sada Som 6112-208. Uhvatio sam ga nekoliko sekundi prije polaska: I za kraj satelitski prikaz trase nasipa, dobro vidljiv u sredini slike. Brojkom 1 označen je dio kojeg sam prvog obišao na području Dobove, a brojkom 2 nesuđeni ŽCPR na Ilirskoj ulici:
    6 points
  2. Riječ je o mostiću-nadvožnjaku već prikazanom na ovom forumu: Očito je trebao omogućiti pristup mještanima u polja, ali je riječ tek o malo korištenoj stazi: Pogled na nasip u smjeru Vukovog Sela. To je bila posljednja točka moje hodnje ovom dionicom jer mi se nije činilo privlačnim ugostiti krpelje: Stoga sam krenuo natrag: Dio nasipa koji je obrastao u šumu:
    6 points
  3. Tu negdje je trebao biti ŽCPR: Nasip je pretvoren u šetališe, iako ne baš udobno: Dokaz namjene je ova klupa: Pogled unatrag: Nasip je plantaža maslačaka: Betonska konstrukcija:
    5 points
  4. Tragom željezničkog nasipa Dobova - Vukovo Selo, 4. svibnja 2023. U temi o željezničkoj pruzi Savski Marof - Kumrovec puno se razglabalo o tome je li postojao takozvani trijangl, odnosno spoj pruge s željezničkim kolodvorom Dobova. Stoga valja staviti točku na ''i'' - da, bio je u planu i izgrađen je nasip od Dobove do kolodvora Vukovo Selo, ali kolosijek nikada nije bio položen niti je izgrađen most preko rijeke Sutle. Danas sam malo protegao noge i upustio sam se u željezničku arheologiju, u potragu za tragovima nasipa, pa slijedi izvještaj u riječi i slici. Som 6112-010 u Harmici spreman za pokret: Sutla je nakupila dosta vode: Nekadašnji granični prijelaz na teritoriju Slovenije: Nasip je dobro vidljiv u daljini: Stižem do početne točke istraživanja:
    5 points
  5. & DB - Pa napisao sam zašto nisam htio ići dalje - da ne pokupim koju beštiju iz obitelji Ixodida (ajte vi): Najmanje jednog sam preveo preko crte, a našao sam ga na stolu uz kompjuter. Vjerojatno je ispao sa hlača dok sam se presvlačio. Naravno da sam ga odmah koknuo. Druge nisam našao. A udaljenost koju sam prešao i koja je još preostala znam iščitati iz satelitske snimke.
    2 points
  6. Nije. Ova cesta je naknadno sagrađena, uopće nije postojala kad je građen nasip. Cesta je prelazila prugu malo istočnije, ali taj je ŽCPR uklonjen kad su sagradili podvožnjak, a tada su i izgradili i ovu cestu sa tvoje fotografije.
    1 point
This leaderboard is set to Zagreb/GMT+02:00
×
×
  • Create New...