RAIL-LOGISTIK Posted August 15, 2010 Share Posted August 15, 2010 Dana 1.8.2010 sam bio u okolici Konjscine(na pruzi Varazdin-Zapresic) pa sam iskoristio priliku da poslikam kolosijeka koji vodi od kolodvora Konjscine do tvornice Armco-a. Kolosijek je dugi oko 1500m ili koji metar vise i koristi se i nedavno je bio djelomicno obnovljen.Po tom kolosijeku se doprema zica u Eaos,Es vagonima. Kolodvor Konjscina(tek sada vidim da mi je slika ispala malo kosa) Pogled prema Varazdinu. Na kraju kolodvora skroz desno u smjeru Varazdina se odvaja kolosijek za zeljezaru. Osvrt nazad prema kolodvoru. Idemo dalje. Nedavno zamenjeni pragovi. Lijevo je pruga za Varazdin. (Nastavice se...) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RAIL-LOGISTIK Posted August 15, 2010 Author Share Posted August 15, 2010 Bacimo jos jedan pogled natrag. Hm,koliko ce to krpanje vlakova izdrzati?Uglavnom sretan sam da su opce isli obnavljat,iako na "balkanski"nacin. Neki puteljak prelazi prugicu. Pruga za Varazdin skrece na lijevo. Mi pak napustamo Konjscinu. Dolazi najljepsi dio pruge,most preko meni nepoznatog potocica. Pogled natraske. (Nastavlja se...] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RAIL-LOGISTIK Posted August 16, 2010 Author Share Posted August 16, 2010 Novi kamencici. Jos jedan puteljak preko pruge. Pogled natrag. Dolazi drugi mostic. Pa evo jos jednoga. I evo zadnjeg mosta,ukupno ih je cetri. Pogledajmo natraske. (Nastavlja se...] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RAIL-LOGISTIK Posted August 16, 2010 Author Share Posted August 16, 2010 Hrdjavi znak. Nazire se krug tvornice. Nakon istovara cedulje se bacaju pokraj kolosijeka. Evo stigli smo na cilj!Desno vidimo zice koju doprema zeljeznica. Nakon toga sam se vratio natrag na kolodvor i tamo malo slikao. Plavac se sprema dalje za Zagreb. Pogled prema Varazdinu. Nastavlja se... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brunoh Posted August 16, 2010 Share Posted August 16, 2010 Nekad je taj kolosijek imao lijepi plavi mehanički manevarski signal.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RAIL-LOGISTIK Posted August 16, 2010 Author Share Posted August 16, 2010 Pogled prema Zapresicu i teretnoj strani kolodvora. Izlazak prema Zapresicu. Pocetak teretnih kolosijeka u pravcu Varazdina. Iz kolodvora se isto odvaja ind.kolosijek za TE Jertovec.Kolosijek se ne koristi. Manevarski signal. I to bi bilo sve.Uskoro slijede jos putopisi ind.kolosijeka Knauf-a u Novom Marofu i Dunapacka u Zaboku. @Brunoh.Steta za plavi signal,sigurno ga je bilo lijepo vidjeti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seabral Posted August 16, 2010 Share Posted August 16, 2010 Jako lijepa i interesantna šetnja i sjajne fotke Hvala ti ! Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zeus Posted August 16, 2010 Share Posted August 16, 2010 Vrlo lijepo i zanimljivo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renato Posted August 17, 2010 Share Posted August 17, 2010 Super, puno hvala. Nisam se nikada prosetao po tom kolosjeku a stvarno je interesantan. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brunoh Posted August 17, 2010 Share Posted August 17, 2010 Strojovođa, ak znaš kolko često idete na taj kolosijek? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RAIL-LOGISTIK Posted August 18, 2010 Author Share Posted August 18, 2010 Hvala @Brunoh:Mislim da par puta na tjedan,bar tako ja vidim u Mapperu.Ali Strojovoda ce o tome znati vise reci. I Danas se kolosijek koristio: vlak 65401 - Kolodvor 72303 Završio vožnju 18.08.10. 01:35 Vlak je redovit Vagon Serija vagona Sadržaj Otpremni kolodvor Uputni kolodvor Neto tona 427894000186 U SLUZBENA.. ZAGREB-RANZIRNI-KOL VARAZDIN----------- 01 315459568608 EAS .......... KONJSCINA---------- VARAZDIN----------- 00 315459609642 EAS .......... KONJSCINA---------- VARAZDIN----------- 00 315459634376 EAS .......... KONJSCINA---------- VARAZDIN----------- 00 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brunoh Posted September 1, 2010 Share Posted September 1, 2010 Nekad je taj kolosijek imao lijepi plavi mehanički manevarski signal.. Evo tog signala koji sam naveo.. (04.04.2004.) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RAIL-LOGISTIK Posted September 1, 2010 Author Share Posted September 1, 2010 Nekad je taj kolosijek imao lijepi plavi mehanički manevarski signal.. Evo tog signala koji sam naveo.. (04.04.2004.) Fijuuuuuu,bas je pravi!Steta za njega... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeljko256 Posted March 13, 2011 Share Posted March 13, 2011 Bravo za putopis. Baš mi je drago da je još nekom zanimljiva ova pruga. Naime više puta sam se šetao po njoj. Inače tvornica prema kojoj vodi je TPK (tvornica parnih kotlova), a odnedavno je u vlasništvu ARMKO-a (Armaturne Mreže Konjščina), bivša Elektroda. p.s. u toj sam tvornici radio svoje postapokaliptične serije fotografija Potok je rijeka Krapina. Quote Od Konjščine do Sibira... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RAIL-LOGISTIK Posted March 20, 2011 Author Share Posted March 20, 2011 Hvala na objasnjenju Zeljko. Prosle godine se u taj kolosijek ulozilo oko 200 000 kuna a planira se uloziti jos 2 milijuna kuna,jer je taj kolosijek presudan za tvrtku Armko. Vise o tome pise ovdje: http://www.hznet.hr/fgs.axd?id=5062 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeljko256 Posted March 21, 2011 Share Posted March 21, 2011 Konačno je nekom došlo od nekud u glavu da je željeznica najbolji transportni put... Quote Od Konjščine do Sibira... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RAIL-LOGISTIK Posted September 1, 2013 Author Share Posted September 1, 2013 Vec mjesecima nema tereta za tvrku Armco.Zar tvrtka vise ne radi ili su se i oni odlucili za kamione? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeljko256 Posted December 28, 2013 Share Posted December 28, 2013 Tvrtka je načisto propala. Quote Od Konjščine do Sibira... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts