Jump to content

Crtica s ličke pruge (ko zna koji nastavak već...)

Vice

Recommended Posts

Svaka čast majstore.

Nikada dosta Ličke pruge.

uh, da nikad dosta, a reklo bi se ono šta, uvik isto, ista ruta, monotono, ma jok, pa svako putovanje je posebno, nikad nije dosadno :wink:

Svaka ti čast na slikama,,,Lička pruga je uvijek posebna.Hvala kaj možemo uživat i mi koji se ne vozimo na toj relaciji.

Ja sam išao ovaj tjedan 520 i 521. Stvarno je krasna ova trasa od ZG do ST. Od Karlovca peizaži mrežnice su mi prekrasni. Nisam slikao, neželim biti konkurencija Vici, a i nemam fotoaparat nego samo mob.

Može li mi neko objasniti zašto kroz neke stanice ide sigurno 60 km/h, a kroz neke sporo po mojoj procjeni 30 km/h.

Ma koja konkurencija, slikaji slobodno, Lika ima uvik motiva za slikat :wink:

A prolaz kroz kolodvore, brzina ovisi o skretnicama, ako su skretnice kvaliternije, veća brzina, ako su ložije manja brzina.

A pretpostavljam koji je to majstor kad ste se vratili u Split 5 min ranije :mrgreen:

Vice prolaz kroz stanice i preko skretnica nije zbog stanja skretnica nego zbog ovisnosti skretnica sa ulaznim odnosno izlaznim signalom, ako su signal i skretnica u međusobnoj ovisnosti to znači da ni jedno od njih nemoguć promjeniti ako je postavljen put vožnje, ako je to u ikojem momentu moguće onda se zbog sigurnosti prometa smanjiva brzina u toj mjeri da se sa sigurnošću može ući ili izići preko skretničkog područja bez ikakve opasnosti po sigurnost prometa u pravac ili skretanje a to je na ovom djelu pruge od 35,40 ili 50 km, samo se u pojedinim kolodvorima i dodatno smanjiva brzina zbog općeg stanja kolosjeka i skretica a onda može biti i 20 km brzina , čekamo APB pa da se povećaju brzine i poveća sigurnost prometa ovako sve ovisi o ljudskom faktoru a na apb tehnika ne dozvoljava pogreške odnosno znatno smanjiva mogućnost pogrešaka.

pozdrav

PS.- OVO NISU NIKAKVE PREDIKE , između ostalog da se malo utvrdiš iz prometni propisa i da dođeš na razinu tehničkkog znanja o lokomotivama,kralju živio

Ća je pusta Londra kontra Splita grada..

PS.- OVO NISU NIKAKVE PREDIKE , između ostalog da da se molo utvrdiš iz prometni propisa i da dođeš na razinu tehničkkog znanja o lokomotivama,kralju živio

Dapače, fala na ispravku :wink:

a da utvrdim znanje, eh, jako rado, ali nestignen sve tako lako, a kad bi i to sve učija još, di bi mi bija kraj :mrgreen:

Al s vremenon svakako oču :D

Živija majstore :wink:

Bravo Vice ,slike su odlične ,Lika ko Lika zbilja je krasna i ono ti nije uspavani lav već brdo po imenu ZIR, a ličani ti ovako kažu "da je SIR ko ZIR -cijela lika imala bi pir " PA TI MISLI.

Pozdrav

Nikako se sitit tog imena, i svaki put mi kažu kako se zove, ali nikako da upamtin :kul

ali djeluje malo oblikom na lava koji spava, pa san zato ga nazva uspavani lav, al sad bi ga moga lakše zapamtit, lav je zvir, a brdo je ZIR :lol:

Kad se gleda s druge strane to brdo (s autoputa) onda mi neodoljivo sliči na ono brdo iz Spielbergova filma "Treći susreti bliske vrste" :)

... dokol budu svitit zvizde, teći vode...

zzoric72@gmail.com

Eto, konačno imamo jednu takvu sliku, kad veće meni nikako ne uspije da je uslikan :kul

Bravo :wink:

A vidin ja i datum, 21.03. oko 11 i nešto, znači moj vlak, 520 :mrgreen:

Evo, naša san jedan film koji san prije uploda, nije lička pruga, malo prije ličke je, okolica Duge Rese (ili Zvečaja ??)je, iz vlaka 521, rano jutro, 1. mjesec 2008

http://au.youtube.com/watch?v=RFZ830fXx1A

Filmovi s dionice Blata-Rudopolje sljede za par dana :wink:

A vidin ja i datum, 21.03. oko 11 i nešto, znači moj vlak, 520 :mrgreen:

Ti si isto putova tada?

Jesi mozda vidia na jednom stolu crni aparat. :mrgreen:

Crna devetka. :kul

imam jos slika oko Gacke.:)

Marko-ST galerija!!Split pod snijegom.19.2.2009.

Antonu ide veliko HVALA

DSC02547.jpg

evo je vice. :mrgreen:

Ma BRAVO , sto puta sam probao i slikao ,doduše sve u pokretu i sa nekakvim aparatićem koji i nije baš neki, ali ovo si napravio za deset.

pozdrav

Ća je pusta Londra kontra Splita grada..

I da, iman prekrasan film s tog poteza, 30,9 MB, samo strpljenja :lol:

Zimski ugođaj, sve u bijelome, u rano jutro, magla nad dolinom, a ispod Gacka dolina, prekrasno :wink:

• 1 month later...

Uf, zaboravija sam film s pogledom na dolinu Gacke :lol:

http://au.youtube.com/watch?v=_DJalV_PSYc

Skužajte na pustom raslinju, bio sam spreman dosta prije da uhvatim dolinu, pa eto :mrgreen:

A i skužajte na zrnatosti snimke, neznam zašto mi je snimak na jubitou tako zrnast, a na kompu je sasvim normalan :?::shock:

• 9 years later...