Jump to content

Radi nje


lovac_na_pruge

Recommended Posts

Radi nje sam umjesto uputa počeo koristiti navodila. Slušati odajo za jezik Slovenskog radija, postao redoviti gost celjskoga burga, čitao Prešerna na slovenskom. Radi nje sam u Prešnici spoznao da slovenski poskoci nemaju žutu zvjezdicu iako su u europskoj uniji, često pjevušio Coklinu pjesmu "Pod krošnjo starega bora", bio na svim koncertima Slovenskog okteta u Zagrebu. Radi nje su mi glupi glupi vicevi o plavušama. Radi nje Slovenski kras mi je blizak koliko i bradinska rampa, Dalmatinski Labin, Meja..... Radi nje po ko zna koji put lažem ukućanima da u Dobovu idem kupiti gume pa ih ne kupim. Radi nje, Coklini, Markovi e-mailovi imaju posebnu draž.

 

Dugo sam želio da je dotaknem, kažem da sam je krišom snimao preko Save kod Sevnice, čekao da izađe iz magle u Grobelnom, gledao kako špancira mostom u Mariboru, pozira na zavoju kod Pivke, da su Julijske i Kamniške alpe ljepše uz nju i da mi je jednom zastao dah kad sam je pogledao ispod, na željeznom vijaduktu kod............

Bero

Link to comment
Share on other sites

Vjerujem da dobri ljudi vide život ljepšim od onih drugih. Ista je situacija i sa lokomotivama.

 

I zato što sam vjerovao da je ona dobra lokomotiva želio kroz njene oči vidjeti prugu do Kopra i kraj kuda ću se zbog nje i dalje lomatati po slovenskom blatu i kamenu.

 

Ne znam što je sve utjecalo na znane i neznane da mi omoguće ovo putovanje priželjkivano tri i po decenije?. Vjerovatno samo njima neki znani plemeniti motiv? Ono što znam da ću dugo smišljati način kako im se odužiti jer sve što mi je palo na pamet nije dovoljno dobro.

Bero

Link to comment
Share on other sites

Ovakvi događaji ne podnose sebičnost. Zato sa vama koji će te gledati ovaj putopis djelim sve što sam kroz njene oči zabilježio fotoparatom. Ne budite sitničavi zbog toga što se na fotografijama vidi njen nos. Cjelom putovanju on je davao posebnu draž. Zahvaljujući njemu nisam se šamarao da slučajno ne sanjam. A i sami znate da su nosevi naših žena posebno lijepi.

 

 

 

I prije nego što krenemo na putopis želim da se zahvalim breni petici koja mi je to jutro u Dobovi zaželila sretan put, severini dvojki i dvadeset četvorki na sms-u iz Rakovice i željom za ludim provodom i kažem 912 koja me u petak zamolila u Sarajevu Putnoj da brižitu onako jaranski zagrlim, da sam je zagrlio. Svima njima poručujem da ste lijepe. Svaka na svoj način. Da mnogo više dajete nego što dobijate. Uz malo više muške pažnje bile bi još ljepše.

 

 

 

Lovac na pruge

Bero

Link to comment
Share on other sites

Već sam se pitao kamo je nestao Lovac, da mu nije neki međed nedajbože došao glave. ;-)

Svaka čast na slikama, a i tekstu koji baca u sevdah.

Jedino je šteta što nisi uz slike naveo lokacije. Ja sam dobar dio toga prepoznao, ali neki nisu nikada putovali tim lijepim slovenskim krajevima.

Serija 05 je zakon!

Link to comment
Share on other sites

Ovdje prije svega treba zahvaliti Cokli koji ti je omogućio vožnju u Brižiti Koperskom prugom. I to ne bilo kojoj Brižiti. Znam da ti je bilo lijepo na izletu, bilo je i nama tvojim suputnicima u jednom dijelu puta. Ponovilo se.

Dinamika vozila i Okretna postolja

KONČAR – Električna vozila d.d.

Link to comment
Share on other sites

ma nije sve to Koparska pruga. Ja je tako zovem. Imaš na njoj odvajanja za Rijeku, Pulu, Sežanu, Koper. Dvokolosječna je Ljubljana Sežana, a odvojci za Rijeku, Pulu, Koper su jednokolosječni. Promet je lijevostrani.

Desnotrani promet je na "Savskoj" pruzi od Zidanog do Dobove. A u PP ću ti poslati detalje.

Bero

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...