Dragi forumaši zeljeznice.net, budući da je od 27.11.2019. omogućen upload fotografija na forum, molim vas da koristite isključivo forum za upload fotografija, kako bi izbjegli probleme s nestankom fotografija, koje smo imali u prošlosti. Upute za postavljanje fotografija se nalaze na ovoj poveznici.

 

Jump to content
zeljeznice.net

Fitz

Članovi
 • Content Count

  1792
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Samobor

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Fitz

  Fitz

 2. Mislim da sva ta vozila s Plitvica dolaze jednom godišnje na servis u Samobor kod Groma, tako da ne moraju biti nova.
 3. 3/4 ? Jesi siguran? Pa di bi od svih išli prvo tog sređivat, mora da si se nešto zabunio .
 4. Ovako, čisto iz kurioziteta, znači li to da će na nekim relacijama vlakovi voziti u nazad?
 5. Slažem se s tobom, iako bi proces dokazivanja kako se radi o kleveti i laži zaista bio težak, kako vlak gotovo uopće nije vozio i još je k tome bio pokvaren (njihovom krivicom). Spoji to sve skupa i umješaj u to naše i BiH sudstvo i vidiš da je priča od početka uzaludna. Najbolja reklama bi bila uspješna eksploatacija na HR prugama .
 6. Nažalost, ovo što je s vlakom bilo u BiH nije uopće dobra reklama za prodaju. Posebno kad prodaju priču da je stajao zbog loše kvalitete . Svaki kupac iz EU će razmišljat na način, ako nije bio dobar jednoj kvazi državi, pa kako bi bio nama?? S druge strane, HŽ uopće nema para, nisu sposobni ni vlakove koje imaju održavat, a di kupovat nove. Stvarno nezahvalna pozicija, zato i nitko nije inzistirao na ovome prije. Končaru bi puno više odgovaralo da dobije bar neki novac nakon tolko godina, nego vlak kojeg mora popravit i dalje prodat. Tko zna šta su oni tamo sve uništili.
 7. http://www.samobor.hr/web/vijesti/novo-ruho-starog-zeljeznickog-mosta/
 8. Ova autobusna linija je nešto najbizarnije što sam do sad vidio
 9. Jel to uobičajeno tamo ili netko ima nešto protiv tog vlaka?
 10. Meni vlak izgleda super Baš je cool Puno bolje od onog soma, ili kako je već dozvoljeno zvati. Nadam se samo da će ga se čuvati
 11. Izvadili su mu - svjetla?! Što su ih uspjeli slupati na nekom drugom nagibnom ili? Zadnje se sjećam iskakanja zbog snijega, ali mislim da su svjetla ostala čitava
 12. Čekaj da obnove sve ostalo Iako smatram da bi to bilo moguće izvesti, vjerojatno nema neke isplativosti od tog postupka jer vlak tako i tako ne može voziti, a svako paljenje bi koštalo. Možda, kad bi bilo svijesti, netko vidi što se stvarno može napraviti s Francuzom pa obnovi i osposobi za (muzejsku) vožnju onog drugog. Što je ono bilo, znam da se pričalo, Gredelj ili ĐĐ ne mogu ili ne smiju napraviti/ugraditi zamjenske motore u francuza?
 13. Znam da mi ne možemo, zato i kažem da bi se trebali dogovoriti s proizvođačem da im vratimo ta dva vlaka, a oni uz neku naknadu slože jedan ispravan i revidiran. Ne vjerujem da je to nemoguće napravit/dogovorit, ipak se nalazimo u kapitalizmu. Sigurno imaju i oni razbijenih ili pokvarenih tih vlakova. Ti vlakovi su i tako nabavljeni za vrijeme "ove vlasti", pa ako stvarno imaju plan za obnovu željeznice možda da se ovaj raniji deal napravi uz kupnju nekoliko novih istih/sličnih/prikladnijih.
 14. Dakle, u "nagibni iz Rudina" se može samo tako ući, slikati i dirati što želiš? Nije čak ni pokriven pa kiša (i snijeg ) padaju u unutrašnjost? Pošto se tu više nema što za vještačit, jer ako ništa, vlak nije bio zapečačen, što se dovraga ne kontaktira nijemce pa da se dogovori kakav "deal" da se složi iz tog i iz onog drugog barem jedan ispravan . Čak i da se to ne može ili ne želi ili što ja znam, rađe da ga rashoduju, iskoriste ako se išta da (a vjerojatno bi se dalo) i maknu, a ne da trune tamo godinama na suncu, kiši (i snijegu).
 15. Ne vidi se na slikama gdje su i kako su prošli ostali vagoni, ako ih je stvarno bilo 10 :S
×
×
 • Create New...