Dragi forumaši zeljeznice.net, budući da je od 27.11.2019. omogućen upload fotografija na forum, molim vas da koristite isključivo forum za upload fotografija, kako bi izbjegli probleme s nestankom fotografija, koje smo imali u prošlosti. Upute za postavljanje fotografija se nalaze na ovoj poveznici.

 

Jump to content
zeljeznice.net

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 08.12.2019 in all areas

 1. 2 points
  Morao sam uživo vidjeti kako napreduje gradilište rotora u Savskom Gaju. Pa sam sklopio moj Rog Pony, ubacio ga u gepek Medomobila i odvezao se do ŠRC Mladost. Izvadio Pony i odvezao se do gradilišta. Sjeverni tunel je potpuno završen a južnom fali još jedan sloj asfalta. Rotor je završen na sjevernoj strani, na južnoj još fali sloj asfalta i treba završiti prilaz sa Jadranske avenije. Ponovno se gradi tramvajska pruga i okretište u rotoru kojeg dosad nije bilo. Možda do kraja godine završe radove i puste promet. I naravno da sam se provozao Ponyjem kroz sjeverni tunel 😁
 2. 1 point
  @Nikola-Zabok, ako imaš fotografije koje mogu zamijeniti ove, pošalji mi ih ovdje kao odgovor ili na PP i odmah ću ih zamijeniti. FAQ je nabrzinu riješen, da ne stoji kao ruglo. S vremenom će se korigirati.
 3. 1 point
  Lijepo je vidjeti da je FAQ o lokomotivama nakon dugo vremena osvježen novim fotografijama, ipak, moram primijetiti kako je nezanemariv dio fotografija substandardne kvalitete. Pritom ne mislim na povijesne prikaze otpisanih serija i "izgubljenih" shema bojanja, već na one lokomotive čije su fotografije relativno lako dobavljive putem mnoštva internetskih izvora. Fotografija 2063 014 nije fotografija, već screenshot iz videa te je samim time u usporedbi s ostalim fotografijama ispodprosječne kvalitete. Fotografija 1141 046 nije samo skalirana s 800 na 1024 piksela, čime je izgubila kvalitetu, već je i neprirodno razvučena u smjeru duže strane. Nadalje, sljedeće su fotografije skalirane s 800/900 na 1024 piksela po dužoj strani, te su posljedično tome izgubile svoju kvalitetu: - 2044 010 - 2061 015 - 2062 018 - 2063 010 - 2041 007 - 1141 202 - 1142 008 Uz malo više truda, moglo se postojeće fotografije optimirati za veličinu prikaza kojoj su izvorno bile namijenjene ili na internetu potražiti zamjenske fotografije koje se odlikuju boljom kvalitetom i rezolucijom. Možda bi čak bilo korisno organizirati mali natječaj, gdje bi članovi foruma ponudili svoje fotografije pojedinih izvedbi vučnih vozila, gdje bi naposljetku najreprezentativniji radovi dobili svoje mjesto u FAQ. Na taj bi se način riješio i problem autorskih prava, koji je trenutno prisutan prilikom postavljanja fotografija iz neutvrđenih izvora na forumski server. Da ne bi ispalo kako isključivo kritiziram, lijepo je nakon dugo vremena ponovno vidjeti osvježeni FAQ, a dobar dio prikazanih fotografija (većinom one preuzete s Flickra ili Wikipedije) svojom kvalitetom itekako predstavljaju novu vrijednost u ovoj rubrici foruma.
 4. 1 point
  Koliko se ja sjećam, nestašica nafte i prerađevina u svijetu se i nije baš poklapala s par-nepar u pokojnoj državi. Što se tiče sprejeva, ne znam je li ih bilo, ali ako je bilo boje i kistova (a bilo je), to nije priječilo nekoga da grafitira. Ono što je bilo je bila narodna milicija i sustav koji je ona čuvala (neovisno što ja mislim o njemu), a koji nije dozvoljavao mnoge demokratske tekovine, kao što je, grafitiranje, sloboda ovoga ili onoga itd itd. Medo, malo si pobrkao vrijeme: krize su uglavnom nestale za vrijeme Markovića, a počele su puno prije. Nestašice svakojakih proizvoda, pa par-nepar, pa bonovi za gorivo, pa inflacija, pa redukcije struje (i tko zna što sve još), sve je to bilo puno prije Markovića.
 5. 1 point
  9103 676, fotkao još davne 2005. u Strizivojna-Vrpolje. Izvana: I malo fotografija iz unutrašnjosti:
 6. 1 point
  Par slika od prekjučer
This leaderboard is set to Zagreb/GMT+01:00
×
×
 • Create New...