Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 27.10.2023 in all areas

  1. Kako su se putnici iskrcavali u kolodvoru Opatija-Matulji, ipak nisam ništa fotografirao jer je do daljnjeg sav promet iz Ljubljane i Trsta s jedne strane i Rijeke i Zagreba s druge strane preusmjeren kroz centar Matulja, a u njemu je vječna gužva i bez ove nove regulacije prometa zbog završetka izgradnje punog profila Istarskog "Y". I tako sam iz Šapjana produžio bez usputnih zaustavljanja do Rijeke. U očekivanju vlaka pogled na dio "Učke" ovaj put u Rijeci, a ne iznad Opatije. "Majestic Imperator" ulazi na treći kolosijek u kolodvoru Rijeka; kasni preko 45 minuta. Nekoliko minuta kasnije sa četvrtog kolosijeka polazak prazne garniture za Slovačku. Opraštam se od kolodvora i "Carskog vlaka" (kako ne bi bilo nedorečeno vlak je krenuo iz Beča u 6:00 sati.)
    4 points
  2. SŽ "Moped" šestim kolosijekom vraća se spuštenih pantografa pod "svoj Napon". Izmjena vuče polako se privodi kraju dolaskom HŽPP lokomotive na vlak. Detalji sa sanduka i postolja prvog od šest vagona u vlaku. Sve skopčano, proba kočnica izvršena i vlak može krenuti. SŽ Moped šestim kolosijekom odlazi u Ilirsku Bistricu.
    3 points
  3. Danas nakon skoro 10 mjeseci evo nas opet u "južnoj Dobovi". I dalje vlada blaženi mir. Pred 10-ak minuta prošlo je 15 sati. Znakovi suvereniteta unije i države te obje zastave su jasno istaknuti. Lokacija. Na četvrtom i petom kolosijeku dvije HŽPP ljepotice. Desetak FS čeličnih pragova, valjda su ostali kolosijeku do vojnih skladišta još od elektrifikacije 1935. godine. Izolirani odsjek između 3KV i 25KV 50Hz. Pogled sa druge strane. I konačno stiže "Njegovo Veličanstvo Majestic Imperator.
    2 points
  4. Na drugoj fotografiji vidimo slovenskog vlakovođu u uniformi ostalo bez komentara. nastavlja se...
    2 points
This leaderboard is set to Zagreb/GMT+02:00
×
×
  • Create New...