Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 18.04.2023 in all areas

  1. Savski Marof (slučajno) 18. travnja 2023. Danas sam na putovanju iz Zaprešića, točnije na relaciji Zaprešić Savska - Sutla, uspio promijeniti dva vlaka. Čekao sam na stajalištu vlak broj 8018 koji iz Savske polazi po voznom redu u 8:34, ostalo je još nekih petnaestak minuta do dolaska vlaka kada kada sam u daljini primijetio Soma. Dođe on do stajališta, ja sav sretan vidim da na čelu garniture piše ''Harmica'' i upadnem unutra. Mislio sam da je neki raniji zakašnjeli vlak, ta čuda se događaju zbog remonta pruge. U Savskom Marofu mi se obrati kondukter, a razgovor je tekao otprilike ovako: - Gospodine, morate izaći, ne idemo dalje. - Kako ne idemo, pa na vlaku piše da vozi do Harmice? - Ne, ovo je vlak do Savskog Marofa. Za Harmicu će doći za oko petnaest minuta. - Aha. Onda recite majstoru neka promijeni natpis na čelu vlaka jer piše ''Harmica''. - Ma znate, ovaj vlak vikendom ide do Harmice pa je natpis tako namješten. Događa se da ponekad piše krivo. - Naravno, greška u programiranju. Pa i na plotu piše... I tako se nas dvojica prijateljski rastanemo uz obostrani smijeh, a ja sam iskoristio vrijeme da uhvatim poneki motiv sa kolodvora Savski Marof. Streha u Savskom Marofu dobila je zaštitna stakla, a obavijest o radovima na pruzi je na pravom mjestu: Dolazi dupli Som iz Harmice: Tu je i teretnjak s vagonima za žitarice: Sva tri u kadru: Stiže i moj 8018:
    5 points
  2. Narocita posiljka, koja je zadnji put viđena u Koprivnici 14. travnja 2023. fotografirana jucer nesto prije 19 sati u Bratislavi. Sad je bar dio puta poznat, nikad se ne zna...
    2 points
  3. Našel se i članak u nov...portalu o tvom kraju: OVO SE NE VIĐA ČESTO Lik prodaje jezero u Hrvatskoj! Otkrio nam je cijenu i tvrdi: 'Ne, nije riječ o šali'; Već su stigli i komentari ... Jezero je nastalo u vremenu kad smo tu iskopavali pijesak, a imali smo plan i gradnje kućica za iznajmljivanje uz njega, kazao nam je prodavatelj jezera u Drenju Brdovečkom 18.4.2023. 18:34 IVAN HALAR SNIMIO ČITATELJ Ovih dana u jednoj Facebook grupi za prodaju osvanuo je jedan posebno zanimljiv oglas u kojem je korisnik naveo kako prodaje - jezero! Potaknuti prodajom neobičnog 'artikla', okrenuli smo njegov broj te doznali o kakvom je jezeru točno riječ. "Dobar dan, zovemo u vezi vašeg oglasa. Prije svega, je li možda riječ o šali ili zaista prodajete jezero?", upitali smo. Oaza u Drenju Brdovečkom "Vi ste već četvrta osoba koja to pita. Znam da nije uobičajena prodaja, no zaista nije riječ o šali", odgovorio nam je prodavatelj te ljubazno iznio podatke koje smo zatražili. Kazao je kako se jezero nalazi u Zagorju u Drenju Brdovečkom nedaleko od granice sa Slovenijom. "Vlasnik parcela na kojima se nalazi jezero je moj otac i trenutačno sam u fazi prebacivanja vlasništva. Imali smo plan i gradnje kućica za iznajmljivanje uz njega, no u međuvremenu smo odustali te ga odlučili prodati. Jezero je nastalo u vremenu kad smo tu iskopavali pijesak, a poribljeno je 2011. godine", priča prodavatelj, koji je inače iz obližnje Pluske u općini Luka, te dodaje: "Znali su mi ribolovci ispričati kako u jezeru ima dosta ribe te da su ponekad ulovili amure od 16 kilograma. Dakle, nije riječ o bari već voda cirkulira kako vodostaj Save raste odnosno pada. Dubina jezera se, dakle, kreće oko dva, tri metra". Površina oko 8500 kvadrata Potencijalni kupac ima mogućnost i smanjenja odnosno povećanja površine jezera koja u ovom trenutku oko 8500 kvadratnih metara dok je ukupna površina svih parcela nekih 18.700 kvadrata. Dimenzije jezera su 120X70 metara. "Cijena je 5,5 eura po kvadratnom metru, odnosno ukupno oko 100 tisuća eura", kazao nam je prodavatelj te dodao kako je budućem vlasniku spreman pružiti i pomoć oko uređenja okoliša jezera ukoliko će biti potrebno. "Smatram kako cijela ta priča ima dosta potencijala, no neki interesenti znaju se čuditi visokoj cijeni. A za stan im, primjerice, nije mnogo platiti 100 tisuća eura", ističe prodavatelj te otkriva kako na imanju u Pluski ima još jedno jezero sličnih dimenzija, no ono nije na prodaju. 'Ponudite ga ministrima' Spomenuti oglas izazvao je dosta zanimanja i u grupi za prodaju na Facebooku. "Da imam taj novac ne bih mnogo razmišljao. Za privatne trenutke - dušu dalo", komentirao je jedan korisnik dok je bilo i onih koji su pisali šaljive poruke. "Ponudite ministrima, bivšim i sadašnjim, prodaja je zagarantirana", "Jesu li i ribe u cijeni", bili su neki od komentara.
    1 point
This leaderboard is set to Zagreb/GMT+02:00
×
×
  • Create New...