thomcro Posted December 1, 2016 Share Posted December 1, 2016 Možda sam naslov teme neće dočarat razlog našeg boravka u Zagrebu ali eto nas tu gdje jesmo. Naime, šogor putuje ujutro (02.12. a.d.) natrag doma za Kanadu i supruga i ja smo ga otišli ispratiti. Sutra ujutro nakon što avionode nas dvojećemo busom za Zagreb, zeru osjetit Advent u Zagrebu i ... odluka je pala da idemo doma vlakom, točnije sa B702. Sve u svemu kompletan ekšn - Krenut ću sa par fotografija polaska iz Rijeke ... Suzy SX4 kojim smo otišli za metropolu na Podvežici izlazimo na cestu i skrećemo lijevo ka zaobilaznici Kvarner nas ispraća plamenim nebom iznad Svilnog prolazimo kolonu kamiona Grobničke alpe trenuto su bez snijega na naplatnima na Kikovici nema prometa tako da smo to brzo riješili malo prije Fužina prešibali smo jednog "Špoljara" Fužine sa mosta preko Bajera željeznički mostovi kod Delnica ******Dalje više nisam snimao do Zagreba ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted December 1, 2016 Author Share Posted December 1, 2016 Smjestili smo se vrlo blizu aerodroma u jednm apartmanu, ova dva osvjetljena prozora su od aparmana nutra nakon što smo vratili auto, došla je teta sa recepcije po nas na aerodrom i vratla nas natrag i uputila nas kamo ćemo nešto pojest i ovo nam je bila klopa; svinjski lungić punjen sirom i pršutom sa pekarskim krumpirom, podlevali smo domaćim rizlingom ... *****Za večeras to je to jer je ustajanje vrlo rano, oko 5 i kad avion ode supruga i ja ćemo u šetnju adventskim Zagrebom.Nastavak će biti kad se vratimo doma u Rijeku ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted December 3, 2016 Author Share Posted December 3, 2016 Ajd da nastavimo priču o advenstskom petku. Ali najprije, kako je dan počeo jako rano, točnije još je bil debeli mrak kad smo se pokrenuli (u 5 smo se dignuli a u 6 smo već bili u kombiju za aerodrom), dan ću podjeliti na aerodrom, Zagreb i put kući.AerodromNa aerodrom smo došli oko 6 i 15 i šogor je odmah obavil check-in i predao kofer. Let je bil u 8.30 Croatijinim Dash 8-icom za Minhen tako da smo nas troje imali još vremena za razgovor prije nego on ode. Malo iza 7 otišli smo do restorana na katu odakle se vidi stajanka i tad sam skužil da se otuda sve lijepo vidi. Cijelo vrijeme sam ja imal aparat uz sebe ali se nisam usudil fotografirat da nebi prespaval u Zagrebu još jednu noć. oko 15 do 8 oprostili smo se sa šogorom i on je krenul predat papire za let a suruga i ja smo se vratili gore u restoran da odozgo gledamo odlazak tice. tad dođe konobar (da ako ćemo što popit {ne, nije kuća častila , mi smo platili} i tad sam ga pital ako mogu otuda fotografirat na što mi je on rekal da mogu {čovijek očito nije računao da ću ja tu gotovo sve snimiti}) iTako su nastale ove fotografije i muvi koji slijede ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted December 3, 2016 Author Share Posted December 3, 2016 5 erbusa i jedan mali skriveni med njimalijevo stoji Trade Air-ov Fokker 100aerodromski busevi su samo šarali levo-desno odvozeći i dovozeći putnikedolazi Dash austrian Airlinesaskrećei barbić iz Follow me-ja ga navodi gdje će statmislim da je ovo kamion za čistače avionakamion za ketering samo obljeće od aviona do avionaveć je kod zadnjeg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted December 3, 2016 Author Share Posted December 3, 2016 Obasjalo ga sunce babinodolazi erbas Turkish Airlinesskreće i staje ravno ispred nasprvi CA A320 odlazidolaze stepenice za turski avionbačva sa juhom za austrijskog Dash-adefrost sprejanjena mjesto prvog erbasa što je otišal dolazi ATR Air Serbia-e Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted December 3, 2016 Author Share Posted December 3, 2016 Odlazi A 319 Star Alliance-adolazi Bell 427 od Agrokorau prvi tren mi se činilo da je crn a ustvari je karmin crvenisletio je skroz lijevo od nasovaj A319 od Njemačkih Krila stvorio se odnikudaode Croatijin Dash za Minhen kad je avion nestao iz vidokruga supruga i ja smo još otišli na WC i kako je falilo minuta do 9 mislili smo da je bus za Zagreb već otišao pa se nismo žurili. Međutim kad smo izašli van vidjeli smo da se još putnici ukrcavaju pa smo se imi ukrcali u njega ali rezultat toga je da ga nisam tad snimo nego tek po dolasku na autobusni kolodvor ...Priču nastavljam sutra đirom po Zagrebu ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kupljenec Posted December 3, 2016 Share Posted December 3, 2016 Kaj nije ovaj helikopter od Gavrilovića? Poslano sa mobitela Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted December 3, 2016 Author Share Posted December 3, 2016 :ne zna: (ja sam našal na netu da je od Todorića) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kupljenec Posted December 4, 2016 Share Posted December 4, 2016 A onda je,jer i Gavrilović ima takvoga Poslano sa mobitela Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted December 4, 2016 Author Share Posted December 4, 2016 ... i Gavrilović ima takvoga ... to si je kupil od prodaje čajne i paštete ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seabral Posted December 4, 2016 Share Posted December 4, 2016 Međutim kad smo izašli van vidjeli smo da se još putnici ukrcavaju pa smo se imi ukrcali u njega ali rezultat toga je da ga nisam tad snimo nego tek po dolasku na autobusni kolodvor ... Gdje na autobusnom kolodvoru stoji ovaj Plesobus ? Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted December 4, 2016 Author Share Posted December 4, 2016 Gledajući izvana, sa tramvajskog stajališta, skroz desno. Odmah desno od stubišta što ide sa gornjeg kata. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted December 5, 2016 Author Share Posted December 5, 2016 Advent u ZagrebuNastavljam sa Adventom po Zagrebu, dolaskom na autobusni kolodvor prvo smo kupili ZET-ovu dnevnu kartu (što se kasnije pokazalo promašenom investicijom jer smo uglavno sve prehodali), kupili nešto za pojest i krenuli preko na tramvajsko stajalište jer smo po preporuci odlučili odmah kupiti karte za vlak za Rijeku. Dok smo vani jeli piroške sa sirom iz "Dubravice" (općenito, mogu preporučit "Dubravicu", imaju jako fine pekarske proizvode) sa druge strane uskomešali se "bikovi" ...prema Črnomercuovaj me iznenadil, prema Savišćustari i novi, sajd baj sajd, jedan ka Savišću drugi ka Črnomercu205 samTatra za Sopotjednom ljuljavom tatrom dogegali smo do kolodvora gdje smo kupili karte za B702 s kojim ćemo kućisa druge strane makosa veselo rondajoš kolosjek dalje prigradski niskopodni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted December 5, 2016 Author Share Posted December 5, 2016 I onda opazim teretni kako plaziovo godinama nisam vidio na glavnom kolodvoruja u punoj ratnoj opremi ispred parnjačejedva sam uhvatio komadić za slikanje jer se ovaj sa škalama baš nakeljio ispred parnjačeprigradski som dolazi na prvi peron (malo sam zgreškal u naslovu filma ali mi se kasnije više nije dalo petljat jer je već bil na jutubu) dolazi brena 014 sa (vjerovatno) brzim za Beogradkod nas u Rijeci ovakav elektro karić je odavna stvar prošlostiodzujalo dalje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted December 5, 2016 Author Share Posted December 5, 2016 Došla brena 006 iz Viknkovacaona mi je ostala u posebno sjećanju jer sam se sa njom prvi put vozio, prvi put sam se vozio u upravljačnici i prvi put sam se vozio u stroju po snijegu od Zagreba do Rijekenažalost bez tog nesretnog stupa se nije mogloneznam od kud ni za kamo ali bar nije popisanpotom smo otišli u Importane na kafcu ali ipak smo se odlučili za vanjski dio, odjednom na tramvajsko stajalište dojuri hitnada ne zadržavaju tramvajski promet maknuli su se na pločnik (očito je bila velika frka kad nisu odmah odjurili)bit u Zagrebu a ne slikat Tomislavajesam mali u odnosu na kralja (jest da naoko izgleda da nije visoko ali jedva sam se popel gore ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted December 5, 2016 Author Share Posted December 5, 2016 Sa još jednom tatrom dokotrljasmo se na Trg Repub ... na Trg Bana Jelačića , nema pravog snijega pa je i umjetni dobarsve miriše po kobasicama, kuhanom vinu i fritulamačuj to 'el se vidi da mi je zima otputismo se ka katedrali i malo niže vidjeh ovog londonerabarbić je sa druge strane pregovaral sa nekim kosookima ali neznam jesu što uspjeli ispregovarat (kasnije sam vidio taj bus na Zrinjevcu i gore je bilo 3-4 ljudi)katedrala u svojoj punoj visini4 segvejevca sa vodičem ispred katedrale Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted December 5, 2016 Author Share Posted December 5, 2016 Unutra je pak fascinantan prostor, odar na kom leži kardinal Stepinacnemogu se sjetiti kako se zove ovakav balkon ali ovaj u katedrali je vrlo lijepo uređen orgulje iznad ulazavani se izložena dva "tornjića" s naglaskom na lijevi da se vidi što kisele kiše čine kamenufontana ispred katedrale je prigodno ukrašena i golubovi su tu našli besplatan izvor hraneinteresanto, jabuke za sad ne dirajumalo niže velika količina vlakova (jesam jesam, kupil sam si jednoga )vratismo se natrag na Trg i tu me spazil neki čudan klempo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted December 5, 2016 Author Share Posted December 5, 2016 To mi nikad nije bilo jasno, štand do štanda ... na jednom (lijevom) gotovo da nema nikoga dok na drugom (desnom) je gužva i treba čekat za potrošit kune teta na violini (dost je lepo gudila, nije samo škripala gudalom po žicama)na Dolcu smo za siću love (30 kuna!!!) kupili vjenčić (cca 40 cm u promjeru) od friških grana jele i malo dalje sam zapazil ove male boriće i pitam babu, najprije ih ustvari ni nisam štel snimit, da ako mogu snimit te borić a ona mi odbrusi da sam ih mogal slikat dok su bili u šumi a da sad kad su za prodat ne ... e baš ću ti ih sad snimit iz inata kako smo imali dosta stvari već u startu sa sobom (ja sam nosil ruksak i laptop a supruga jednu vrećicu i još smo na trgu dodali jednu vrećicu) odlučili smo da ako se ukrcamo u tramvaj na Trgu da ćemo teško izaći na Zrinjevcu pa smo se odlučili polako pješke spustiti se dole, malo niže uhvatil sam ovog taxistu kako izvodi egzibicije po cestikod adventske kugle na Zrinjevcuoćemo nećemo oćemo nećemo na koncu smo ipak (skroz dole kod "ledenog parka") uzeli kompletnu uslugu, čašicu ku'anog crnjaka i čašicu fritulica prelitih nečime s okusom šumskog voća i cimetomnjam cure na sličuganju*****Uskoro ćemo nastaviti (samo dok nakucam texta) sa povratkom u Rijeku ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kupljenec Posted December 5, 2016 Share Posted December 5, 2016 ... to si je kupil od prodaje čajne i paštete ? E sad nisam siguran al,nekaj od toga sigurno jeee ja u punoj ratnoj opremi ispred parnjače jedva sam uhvatio komadić za slikanje jer se ovaj sa škalama baš nakeljio ispred parnjače Trebal si parnjaču na prugu deti sa dizalicom i gas za Rijeku,pa kaj nisi skužil da ti je zato bila tu joj joj I da vidiš kak bi bil atrakcija Da i nije loš ovaj advent ali su malo cijene paprene kak je da je,al za malo prošetati nije loše. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted December 5, 2016 Author Share Posted December 5, 2016 Trebal si parnjaču na prugu deti sa dizalicom i gas za Rijeku ... E da je to samo tako ... i nije loš ovaj advent ali su malo cijene paprene kak je da je,al za malo prošetati nije loše. A čuj, cijene su takve kakve jesu (mi smo platili dva ku'ana vina i dvije porcije fritulica 60 kuna, 2x12 kuna za vino i 2x18 kuna za fritulice), znam da je bilo i skupljeg a vjerovatno i jeftinijeg (ali mi se više nije dalo klatit i tražit za par kuna jeftinije). Tu di smo mi to kupili (kod "ledenog parka") kućicu su držale dve cure i fritulice su zbilja bile još jako tople (cura je rekla da ih je istresla minutu dvije prije u posudu) i slasne a vino nije bilo onako kako zna bit na Trgu, nekakav kiseliš prezaslađen i za pol ure u kombinaciji sa fritulicama imaš žgaravicu koje se nereš rešiti 15 dana, imale su vino blago zaslađeno s opcijom da si moreš sam još dodat cukra. Šetnja Zagrebom je, za sad, nasreću, mukte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted December 5, 2016 Author Share Posted December 5, 2016 Povratak u Rijeku (svuda je lijepo ali kući je najljepše)Nakon Zrinjevca otišli smo u Importane ... obavit fiziološke potrebe, malo se napunit kofeinom i zeru se ugrijat. Nema unutra usred ničega nešto zanimljivo za fotografiranje tako da je taj dio izostao. Izašli smo van na peron i prvo što sam ugledao je njegovo veličanstvo dizel somnisam baš pretjerano zagledaval u postolja električnog soma ali ovaj ima zanimljiva postoljapiktogrami za svašta nešta uz vratanu, dva dizela sajd baj sajdna prvom peronu adventski regio čeka svoje putnikeho ho ho ... i tebi isto (tu iza tih vrata je čarobna šuma u kojoj ima puno lepih stvari i rijetki imaju priliku zavirit iza tih vrata {ja sam bil unutra ali sam se obvezal da neću otkrivati tajne})ovaj barbić šta je sa Svetim Mikulom isto očekuje darak za sebe i zato je osmijeh od uha do uha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted December 5, 2016 Author Share Posted December 5, 2016 Dolazi B702 iz Osijeka za Rijeku ... o-ooo bit će fotkanja kroz otvoreni prozor ()malo kasnije će uslijediti zamjena lokomotivakad smo se smjestili izašao sam snimiti "prigodni" vagon, jednino što mogu reći ... strašno!iz ovoga se ama baš niš van nevidi (doduše to i nije neki veliki greh kad sunce ovako rano zađe i vani je mrakača)jedan primjerak je u mojim rukama, točnije ruci jer drugom fotografiram dolazi barbić prometnik (vidi se zeleno svjetlo od lampe mu na panou kod klupa)polazak! idemo doma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted December 5, 2016 Author Share Posted December 5, 2016 Ostavljamo Zagreb, mađare i somovemrak je već dobro zavladao Zagrebommi skrećemo lijevosa druge strane jedam som čeka na odlazak u remizupokušavam sebe uhvatit na prozoru ali vidim samo one koji radeprelazimo preko Savske (šteta, nema više šatre pa taj dio više nije zanimljiv za fotografiranje iz vlaka)sjetim se opet speedometra u mobitelu, tek se zagrijava ...malo ispipavanja da se vidi more li to malo brže Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted December 5, 2016 Author Share Posted December 5, 2016 Ah, more more križanje sa putničkim iz Rijeke u Jastrebarskomneznam koja je lokomotivamalo prije ulaska u Ogulinmađar na čekanjusa vrlo poznatim strojovođom za Rijekustajanje u Moravicama Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted December 5, 2016 Author Share Posted December 5, 2016 Nakon što više nema stajanja i zamjene lokomotiva u Moravicama i poznati "Kondor" je postal suvišanu mraku su ... velika svjetla u Zalesini, za sobom vučemo 5 praznih Bl vagona za subotnji "Bijeli vlak"u Delnicama ni žive dušemir i tišina je i u vagonu, povremeno to remeti samo klopot kotačapreko mosta u Fužinama gmizimo dvajst km/h zbog ograničene brzinestajanje u Fužinamadalje do Rijeke nisam snimao jer je umor (i šelina sjedala) učinio svoje. Pripremajući se za sići otovorio sam onaj mali prozor do vrata da još napravim par fotografija ulaska u Rijeku kad u tunelu kod signala barbić skretničar maše lampadinom i jedino šta sam uspio čut je "... rampa ...". Strojovođa tad gotovo cijelim putem do prijelaza svira i ja odem na lijevu stranu kod prijelaza vidim da je rampa spuštena i brzo se vratim na desnu stranu i taman dolazimo do rampe na drugoj strani kad vlak stane. A tamo kombi od drotova i vidi se da desno od kombija nema rampe ...vlak je stao jer je kombi bil skoro u profilu pruge pa su ga drotovi morli maći da moremo proćKasnije sam saznao da je netko autom razbio rampu. Do ujutro nova je već bila u funkciji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts