thomcro Posted February 2, 2015 Share Posted February 2, 2015 Sve počinje 04.01.a.d. kad drstoka "zakotrljava grudu" i otvara temu o 10 godina foruma. Eto prilike za nešto što planiram dugi niz godina. Lajt motiv je snimiti zagrebačke "šajbe" a usput se i vidjeti sa nekim osobama koje jako jako dugo nisam vidio. U međuvremenu se svašta se ispodešavalo od 04. pa do 31. (skoro je i palo u vodu taj pomno planirani ekšn zbog moje astme koja si je nako Nove godina dala oduška i poprilično se razigrala). Ja sam sa svoje strane u cijelu priču uključio moja dva mlada prijatelja (K 357 & Kapota) a i sam plan killing time-a što je Kapo jako dobro odradil. Plan je bil da kad dođemo u Zagreb da će Kapo preuzet sitne djelove za jedan svoj model i da ćemo se onda tramvajem odvest do zapadnog kolodvora, snimit na miru šajbu i otputit se do Medvedgrada, bit kratko sa ostatkom ekipe i nakon pol sata/45 minuta otići do Müllera (Kapo je trebal kupit boje) i zatim se vratiti na Glavni i tamo snimiti drugu šajbu. To je bil plan međutim planovi i služe tome da ih se razbuca! Te djelove koje je Kapo trebal preuzet su bili od forumaša Nik-a (sa malih željeznica) i kad smo mu rekli kamo bi i što bi čovjek kaže da će on sa nama jer da i ovako stanuje tamo u blizini. Di'š boljeg da ne lutamo bez veze! Tako nas je Nik otpratil (i provel) po zapadnom kolodvoru ali smo imali i dalje "višak" vremena. I to popriličan! Kaže Nik ako oćete ima malo dalje još jedna šajba ali nije u funkciji i ako oćete možemo busom do tamo pa se kasnije vratite natrag busom na zapadni i spustite do pivnice. Nakon što smo snimili i tu "drugu" šajbu krenusmo ka autobusnom stajalištu i Nik nas je pital da ako bi prošli trasom samoborčeka do pivnice. Nismo baš bili za to ali nakon što sam ja pristal i juniori su se odlučili na laganu šetnju. Samo druženje u Medvedgradu neću opisivat već ono što je bilo kasnije. Iz Müllera smo pješke otišli do Glavnog i tamo smo K 357 i ja otišli do Nadzorništva javiti se dežurnom nadzorniku da bi snimili šajbu. Čovjek se nije mogal načudit što smo mi došli skroz iz Rijeke da bi snimili šajbu i da nema herca da nas odbije. I eto, sve je snimljeno točno onako kako sam si i prvotno zacrtal, čak i malo preko.Ali ajmo mi sa fotografijama pa će se sve jasnije pokazat jer i sam dolazak je bil pun emocija i oduševljenja kojem je dobrim djelom snijeg pridonio (obično je tome tako kad mi s mora idem ka kontinentu).703 spremno čeka svoje putnikeprvi snijeg smo dočekali već prije Meje ali ja sam ga snimil tek na mejskom kolodvoruPlase zorom ranomdo Fužina je sve to već bilo dobro u bjeloj bjelinibilo je dosta leda po donjoj žici pa se ukazala prilika snimit i "špricanje"jutro u ZalesiniSkrade ovdje snijeg više nije isti, ovdje je sve nekako drugačije, onako zimskijenajbolje je film načiniti Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 2, 2015 Author Share Posted February 2, 2015 kad smo ulazili u Brod moravice kao da je netko obilato posipal brašno po stablimanije Pfaffomir nego jedan od bravara koji ide doma iz smjene (teta je sa blagajne i ide službeno do Moravica)ulazak u Moravicekaravela 014 & asea 108 ...nema puno snijega ali sve je drugačijenemože bez stupinea tad je krenulo ... ostali smo očarani pogledom na prirodunisam spomenuo? Jim je vozio ...ta zgrada u Vrbovskom ... k'o Pale sam na svijetu ... zašto nisu posadili par stabala oko nje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 2, 2015 Author Share Posted February 2, 2015 a druge strane Dobrestari EVPpočelo je izranjat sunce i kako je vlak dizal snijeg sve je stvaralo neko čarobno ozračjeprijelaz pred Gomirjemcesta ka gomirskom manastirumalo prije kolodvoraulazimo u Gomirjestari 3kV nosačistanična zgrada Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 2, 2015 Author Share Posted February 2, 2015 stajanje u Ogulinskom HreljinuKlek ...zelfisunčana strana svijetadolazimo u Ogulinsleđena kompozicijakako je dolazil vlak iz Zagreba tako se žica stresla i ...bez obzira na vremenske uvjete raditi se mora Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 2, 2015 Author Share Posted February 2, 2015 Jim prelazi na brzog iz Zagreba i vraća se u Rijekuzanimljivo kako je dignut pantograf na 382neki štrkljavi prijatelj Pfaffomirova prijateljajutro ... sunce ... snijeg (ogulinska ložiona)dva turnera veselo brekećujoš malo snijegabrzinski ogulinska šajba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 2, 2015 Author Share Posted February 2, 2015 opleo majstor po gasu pa sve leti "perje" ...Oštarije, pogled unatrag prema Ogulinuovdje kao da je vrijeme stalo, ništa se nije promjenilo, ovako je bilo i kad sam imal 10 godinaprolazimo kroz Kukačuako se to može tako nazvat, bik na izlazu iz Kukačetounjski kamenolomsa druge strane Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 2, 2015 Author Share Posted February 2, 2015 još malo pa smo u Gornjim Dubravamau Gornjim Dubravama križanje sa mađaromchiaro - scuroefektno je al' nije magla, filter mi se zamaglilu Generalskom stolu križanje sa nagibalomćenifa sasvim pristojna (za razliku od vagona kad smo se kući vraćali)ovo je maglovito Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 2, 2015 Author Share Posted February 2, 2015 Duga Resabili se mi zaigrali sa prozorom na hodniku, kako je unutra bilo toplo zrak je otapal snijeg a vani hladno i u jednom trenutku se prozor više nije dal mrdnut ... srećom pa sam ga uspel dići da je ostal otvoren desetak centi kad se sledilo ... ovo je kad se led već počel polako otapat pa smo prozor mogli skroz zatvoritulazimo u Karlovactu smo negde ... po prozorimapreko Kupe rijekekarlovačka šajbahugotišveđo 026crvena karlovačka zgrada Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 2, 2015 Author Share Posted February 2, 2015 stari stupiJastrebarskobog dragi Ivoostah iznenađen ... šta nije savski most dovršen?padamo ka Glavnom kolodvoruoće ovi juniori, oće ... u trenu ulete u kadar"botanika"tu su nekad stajale parnjače i đurani za zagorje, litorine i žutke za Rijeku ...a danas stoje makose Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 2, 2015 Author Share Posted February 2, 2015 Drugi dio priče Đir po ZagrebuNaš vlak kojim smo došli dobil je pojačanje, dodana su još 3 vagona i promjenjena je lokomotivai odedok smo čekali da Kapo riješi promo-predaju modela fotkalo se detalje (čiti killing time), ostaci parnog grijanjarečeno nam je da je ovaj mađarski restoran vrlo rijetka zverka, pogotovo u Zagrebubit će tu malo i za texturebrzi ... or what?parnjača je postala vrapcodrompa se dokotrljala makos'ca Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 2, 2015 Author Share Posted February 2, 2015 teško za povjerovat da je samo par sati prije padal snijegkaže K 357 da ovog kod nas u Rijeci nema, kod nas na displej stanu vlakovi za cijeli dan (a ovdje nema čak niti vlaka kojim ćemo doma)eto primoraca u metropolipa se tramvajom vozeeto nas i kod zapadnog kolodvora (tramvaj ode svojim putem)eto i te famozne rampe kao se dižesa druge strane prijelazaobožavam ovakve stare relikte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 2, 2015 Author Share Posted February 2, 2015 kome što ovaj patuljasti signal pokazuje?pa tu nema prugepogled na kolodvorsku zgraduna drugoj strani žuo žutilo (a med njima se skriva šajba ... dobro, ajd, ne baš med nima nego malo više levo)dok smo mi tako zujkali dokotrljala se dupla makosatalijana moreš uvek prepoznat med hrpom gvožđurijeđe će ti duša, di ćeš dići ruku na nejač Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 2, 2015 Author Share Posted February 2, 2015 vhaauuu ... evo jegvintakotrljalopa još šajbe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 2, 2015 Author Share Posted February 2, 2015 u daljini vagadolaskom u Črnomerec skrenuta nam je pažnja na trasu samoborčeka i na mostbit tu a ne se uslikat bil bi vel'ki greh ... (K 357 je dojuril zamnom i tu mo objašnjavam da ne skakuće po mostu jer da ćemo okinut dole {zato je tu onaj pozorni prstić})jel se vidi da me je frka, vel'ka frkačrnomerečka ložiona Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 2, 2015 Author Share Posted February 2, 2015 tu se srećemo sa drugom, črnomerečkom šajbom, ostacima šajbe točnijeda joj malo zavirimo pod kikljui signalni lampaš još postojiupora za ručno okretanjetad do nas dođe barbić i kroz priču pita nas da ako oćemo snimit i sa druge strane Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 2, 2015 Author Share Posted February 2, 2015 ja nisam ulazil jer bi moral skidat sa sebe i foto torbu i ruksak i dosta se nespretno penjat nutra ali ni silazak nije bio baš naj naj (snimili su juniori nutrinu pa će valjda netko od njih stavit koju fotku) ali rekli su mi da su tračnice i dalje na njoj. Ka Medvedgradu smo odlčili otić pješke po trasi samoborčeka ...nije sve zatrto, ima još ostatakamalo po tvrdom malo gac gac po blatubivš stajalištesnimil samo par fotki u Medvedgradu ... Stanley u akciji dokumentiranjajosipa u pripremnoj fazi milenijskehtio sam i jednu potajice al' me Portos skužildok smo čekali tramvaj za doć do jelačićau povratku (sa Jelačića) mimoišal nas je Dinamov tramvaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 2, 2015 Author Share Posted February 2, 2015 vid' njega ... drži se za niš a vozi se na jednom (motornom) kolu ... možete si zamisliti kako bi ja izgledal na ovomejoš jednom Rex Croatorumdolaskom na kolodvor uhatih još jedno nagibalobrena bonduša dolazi sa brzimčetvorka na drugoj straniK 357 i ja odosmo preko do ložione snimit sad već treću šajbu ali prije toga sam uhvatil istočnu postavnicunakon što nas je nadzornik uputil kamo da odemo snimih ove dve Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 2, 2015 Author Share Posted February 2, 2015 i evo i nje, duga skoro k'o naša riječka ali zericu kraćaova ima ručno okretanje (naša riječak fercera na elektro-motor)"portret" (skoro)nutrina upravljačke kućicepogled van, ka istoku ...... i zapadudokaz da sam bil na njoj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 2, 2015 Author Share Posted February 2, 2015 sviđa mi se!"portret" sa druge straneurl=http://s779.photobucket.com/user/tomo-ri/media/voyage_002/DSC_7399_zpsfzfznmf5.jpg.html][/url]upravljačka kućicakad smo već bili tu grehota bi bila da sve ne snimimo, meni je za oko zapelo nesvakidašnje vješanje mreže ...... koje vodi u haluizolirani preklopi su isto na jednoj žicina "kraju svijeta"tu su bila dva mađara sa dignuta oba pantografa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 2, 2015 Author Share Posted February 2, 2015 ... i pola nagibala"kraj svijeta"ajmo nazad, jedna od one dve brene se pokrenulađems i brenčei brena bonduša se aktiviralavratili smo se na kolodvor i već je umor jako primjetan, noge su poprilično otežale i dosta mi je, treba negdje sjest! al' u hodu uhvatih i elektoro kolicašo ti je dosta, bi kući? bi bievo nam vlaka za kućidok smo pričali sa Nik-om dokotrljal se niskopodni prigradski Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 2, 2015 Author Share Posted February 2, 2015 naša putanja po Zagrebu:- ljubičasto: tramvaj- žuto: hodanje- plavo (tirkizno): bus- zeleno: Medvedgrad Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 2, 2015 Author Share Posted February 2, 2015 Treći dio priče ... Idemo doma! Samo što smo krenuli nad zagrebom su se počeli navlačiti oblaciu Karlovcu smo opet neletjeli na onaj šveđo od ujutro al' ovaj put na prvom kolosjekudošli smo u Ogulingdje je Kapo imao robnu razmjenu sa Klekom (Klek je u beloj jakni)u Vrbovskom čekamo križanje sa brzim iz Rijekejako smo bili umorni tako da je Kapo malo oko ubilmađar u Moravicamai netom pred odlazak iz MoravicaDalje više nisam snimal jer mi je bilo dosta, jedva sam čekal da dođem doma i odem spavat.*****Eto, to je moje viđenje lijepog povijesnog dana.Do nekog slijedećeg ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted February 2, 2015 Share Posted February 2, 2015 Bogami si lijepo to složio, a slike - naročito sa riječke pruge - su zaista impresivne. Moram te malo ispraviti & dopuniti: bivše stajalište To je nekadašnja kućica za brkljačara, vulgo ramponju, još iz vremena kada tu nije bilo stajališta. Nekada je preko Selske bila brklja, a proširenjem ulice je zamijenjena svjetlosnim signalima. Nakon toga je u toj kućici bila birtija. Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 2, 2015 Author Share Posted February 2, 2015 Bogami si lijepo to složio, a slike - naročito sa riječke pruge - su zaista impresivne.... ... Moram te malo ispraviti & dopuniti:... Sve je dozvoljeno ... ipak to nije moj domaći teren i greške su moguće. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
egérke Posted February 2, 2015 Share Posted February 2, 2015 Zabunom si ponovil jednu sliku...umjesto onog bravara iz noćne smjene stoji duplić prethodne slike. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts