Brunoh Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Početkom mjeseca listopada, odmah dan poslije vožnje za Sirač, provozao sam se nakon dugo vremena i požeškom dolinom. Nažalost, ovaj puta još nisam imao priliku da vidim francuza u Požegi, ali nadam se da će to biti uskoro. Do Kapele sam iskoristio vožnju u novom vlaku.. Evo kako je bilo u Dugom Selu.. Iz smjera Zagreba dolazi teretni Još se nije ni zaustavio, brzi je već na signalu Nova Kapela Batrina. Brzi produljuje za Vinkovce, a putnički za Veliku stoji na 2. kol. Teretni iz Velike pun kamena sa 2062 030 na čelu stoji na 3. kol. Približavamo se stajalištu Dragovci. U daljini se vidi krov stajališta Ratkovica. Dragovci izbliza. Prve školarke za Požegu polako rade popriličnu gužvu u vlaku. Quote
Brunoh Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 Stajalište Ratkovica Stajalište Bučje Koprivnica Stajalište Sulkovci Kolodvor Pleternica Ulazni signal od Blacko Jakšića koji bi mogli malo prefarbati.. Zbog nepravovremenog postavljanja signala, zaustavljamo se.. Most prije Požege. Požega. Konačno da se ova gužva smanji u vlaku. Oh, ne, dolaze drugi.. Gužva ostaje i dalje prema Velikoj.. Ovaj puta dolazi i policija u vlak. Vjerojatno je bilo problema sa školarcima. E, da. Požega je još jedini kolodvor koji nije dobio novu tablu s imenom? Quote
MrOchse Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 (edited) Stajalište Ratkovica ... Požega je još jedini kolodvor koji nije dobio novu tablu s imenom? Možda nije tablu ali je nešto modernije od table... Edited October 21, 2011 by MrOchse Quote Neki su otišli predaleko da bi tamo tek na kraju shvatili da nisu ni krenuli...
Brunoh Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 Ima mjesta koja su zadržala stara obilježja, ali su obavezno dobila nova. Neznam kako to nije slučaj u Požegi.. Quote
MrOchse Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Ima mjesta koja su zadržala stara obilježja, ali su obavezno dobila nova. Neznam kako to nije slučaj u Požegi.. Nisam siguran kad točno jer nisam tad živio u hrvatskoj, ali znam da je 2004. ili 2005. bila obnova toga kolodvora (prije je bio crven pa je onda neko vrijeme imao nadstrešnicu, pa neko vrijeme nije i tako naizmjenično) i tada su sredili kolodvor, stavili nove oznake i sredili malo oko kolodvora i postavili onu parnjaču, a 2008. je sređen pult za prodaju karata i čekaonica... Quote Neki su otišli predaleko da bi tamo tek na kraju shvatili da nisu ni krenuli...
Pfaff Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Odlično! Veseli me da još netko putuje i piše putopise (i to zgodne). U nekom trenutku sam se uplašijo da nam je 4rum umro i da će nam preostati još jedino oni koji u beskraj raspravljaju da li bi vagone u kompoziciji trebalo slagati naizmenično plavi/zeleni ili najprije plave, a onda zelene... Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
inflameswetrust Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Ovo je lijepo ^^ , brzinski pregled puta od Zagreba prema Požegi, kao iz očiju jednog studenta koji usput voli i vlakove!! Inače, kolodvor je uređen 2004. godine, izgubio je nekadašnju nadstrešnicu, a uređena je i okolina uz kolosijeke (danas parking). A i prvi put sam sada primijetio da kolodvor nema table ^^ nego, uz ovoliko putnika školaraca, neki ljudi još govore da treba prugu ukinuti...nevjerojatno Quote Moje fotografije.
Brunoh Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 Gužva je na kompaču, pa idemo to zgotoveti do kraja Na izlasku iz Požege, nalazi se lijepi most preko Orljave Pruga je u jako lošem stanju Brzina je 30 kmh Pruga je u stalnom usponu Vozim se u domaćem vlaku Stajalište Mihaljevci Nažalost, nemamo ni jednu sliku 2062 na ovoj dionici, ili se bar ja nesjećam da postoji Stajalište Trenkovo Quote
Brunoh Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 Zbog nepravovremenog postavljanja signala, zaustavljamo se..(na usponu od 12 promila) Evo nas u kolodvoru Velika Quote
Brunoh Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 Imam samo 10 minuta da nekaj pofotkam .. Neobično je vidjeti 008 u ovome kraju Uvijek mi je drago kad u tako manjim sredinama vidim ono što je nemoguće vidjeti u sredini u kojoj se više krećem.. E, sad je gotovo. Đački stampedo u vlaku Blacko Jakšić Novoselci Pleternica. Pruga za Našice. Nije tako strašno, ali pitanje je kakvo je stanje na kolosijeku tamo po onim šumama.. Ponovo u Kapeli Slika za kraj. Glasanje: koji je lijepši i draži? Nadam se da vam se svidio kratki putopis ili bolje rečeno: izvješće.. Quote
RAIL-LOGISTIK Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Jako lijep putopis!A bilo je i pravo vrijeme za slikanje. Quote
seabral Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 A bilo je i pravo vrijeme za slikanje. A pogotovo za one fotke u vožnji, s glavom kroz prozor vlaka. Hvala ti, Bruno ! Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
ivog Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Jesu te cure čudno gledale kaj tolko se naslikavaš kroz prozor? Quote
Brunoh Posted October 22, 2011 Author Posted October 22, 2011 Bolje pitaj njih zakaj ja njih nisam htio gledati Quote
inflameswetrust Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Bolje pitaj njih zakaj ja njih nisam htio gledati Nemoral ^^ čak i ja tim krasnim djevojkama uputim osmjeh (kako bi Hadzibane rekao, osmjeh Bate Živojinovića prije nego kaže "saću da te karam") Quote Moje fotografije.
Recommended Posts