Brunoh Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Početkom mjeseca listopada pružila se prilika za jedan putopis na poluzatvorenu (ili poluotvorenu ) prugu prema Siraču.. Evo kako je bilo na putu prema Banovoj.. U Deanovcu križamo radni iz Novske. Pun je pragova za Križevce. Zanimljivo da se više ne voze na onim žutim plato vagonima od remontaša nego na HŽ-ovim Rgeesima.. Kad vrata zaštekaju i nedaju se zatvoriti, to izgleda ovako.. Kak u avionu Stižemo u Banovu. Vlak će 3 vagona ostaviti u Novskoj, i za Vinkovce krenuti sa 3.. U Međuriću je prvi, od dva prijelaza gdje sjedi čuvar ŽCPR-a i ima ovu mehaničku rampicu Pruga je ok, 60 kmh dozvoljava. I popunjenost vlaka nije za zanemariti.. Stajalište Poljana Stajalište Brezine Bujavica Stajalište Kukunjevac. Pa dobro ljudi, ima tko tu da sruši te oronule objekte.. Jedno vrijeme pred par godina je išla "čistka" oko otklanjanja nesigurnih zgrada. Čudi me kako nije to dovdje došlo.. Dobrovac Quote
Brunoh Posted October 16, 2011 Author Posted October 16, 2011 Kolodvor Lipik i prekrasna zgrada Moram se odmah ispraviti. U Međuriću je prvi od tri prijelaza. Ovaj u Lipiku je drugi prijelaz sa mehaničkom rampom. Pruga je u lošijem stanju. Brzina je 40 kmh. Otpremništvo - stajalište Pakrac Vegetacija je veća. Prošli mjesec je ovdje prošao kemijski.. Blizu Badljevine Približavamo se Siraču.. Jedina aktivna štitnica na HŽ-u i možda u ovom djelu Europe.. Uvijek mi je drago kad u tako manjim sredinama vidim ono što je nemoguće vidjeti u sredini u kojoj se više krećem.. Quote
Brunoh Posted October 16, 2011 Author Posted October 16, 2011 Trk na autobus za Daruvar I Đurek je u kolodvoru Sirač Uskoro je slijedio polazak za Banovu Jarugu. Vozi drvo za Škrljevo.. Lokomotiva je odvukla vlak do Banove i odjurila u Jasenovac Imam sat vremena, pa odlazim prema štitnici Žuti lopar je postavljen zbog zatvora pruge od Sirača prema Daruvaru Šved odmara, ugašen Quote
Brunoh Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 A kako izgleda na drugoj strani kolodvora? Evo ovako.. Zatvorenu prugu sve više proždire raslinje Zašto lopar nije u sredini kolosijeka? Valjda zato jer su predvidili kakvu vožnju pružnog vozila do Daruvara.. Nove pružne oznake, na tako "dobrom kolosijeku" Zarasla štitnica sa druge strane Quote
Brunoh Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 Na jednom djelu došlo je do propadanja pruge. Nadam se da ovaj dio neće doživjeti "rašanski" slučaj.. Idem još malo dalje.. U prvoj šumici, ova gacija je počela rasti usred kolosijeka.. Ako uskoro ne porežu ovo granje, bit će većih problema kasnije Quote
Brunoh Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 Stajalište Badljevina Ima i ova pruga uspone od 25 promila.. Najveći most na pruzi.. Pakrac. Ivog, jel ti poznata ova lokacija? Stajalište Pakrac Grad Ne, nije tepih, pruga je Kampanja šećerne repe.. Nažalost, ovo nejde na vagone.. Stajalište Međurić Quote
Brunoh Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 Banova Jaruga. Iz Vinkovaca dolazi putnjara, a šveda premještaju sa 2.kolosijeka na krnji koji se nalazi sa čeone strane kolodvora.. Putnički iz Zagreba Šved odlazi za Sirač Brzi iz Zagreba Iz Vinkovaca dolazi brzi.. Dugo Selo. Brzi nastavlja put za Zagreb.. Kraj. Nadam se da vam se svidio kratki putopis ili bolje rečeno: izvješće.. Quote
ivog Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Kak se nebi sječao.. Neg, kad si krenul po štreki pješaka sam mislil buš došel do Daruvara, al onda idući post nabrzaka skok na vlak i natrag.. Skoro si me razočaral.. Quote
Pfaff Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Odličan i zanimljiv putopis(ić) Kratko, jasno i koncizno s dobrim fotkama. Onaj "tepih" me oduševio. BTW, imamo mi u Rijeci jednoga komu bi ovakav putopis bio melem na ranu. Stajalište Kukunjevac. Pa dobro ljudi, ima tko tu da sruši te oronule objekte.. Jedno vrijeme pred par godina je išla "čistka" oko otklanjanja nesigurnih zgrada. Čudi me kako nije to dovdje došlo.. Čekaju da to najprije obradi 1.RŽB Neg, kad si krenul po štreki pješaka sam mislil buš došel do Daruvara, al onda idući post nabrzaka skok na vlak i natrag... Beam me up, Scotty! Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
seabral Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Zatvorenu prugu sve više proždire raslinje Uf ... nisam si mogao zamisliti da je vegetacija već toliko napredovala. Sva sreća da je ministar ovu prugu samo "privremeno" zatvorio. I zaboravio na nju. Barem ćemo imati novih destinacija za naše željezničko-arheološke ture ... Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
inflameswetrust Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Ovo je lijep putopis, nadasve kvalitetan! Nešto je u zadnje vrijeme zamrlo pisanje putopisa iz domaćih krajeva, očito je sve već pročitana knjiga? Čudim se tolikom korovu na pruzi, pouzdano znam da je pruga Pleternica-Našice na dijelu koji je ukinut, ipak bolje održavana, te se jedno vrijeme redovito kosio korov na potezu Ljeskovica-Londžica... Quote Moje fotografije.
Brunoh Posted October 30, 2011 Author Posted October 30, 2011 Ima i video na ovome linku.. http://www.zeljeznice.net/forum/index.php?/topic/3441-brunoh-filmovi/page__st__220__gopid__371604#entry371604 Quote
Recommended Posts