Jump to content
zeljeznice.net

ante_os

Moderatori
 • Content Count

  879
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About ante_os

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Osijek (Zagreb)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Istina, inače ti genšeri iz zadnje ture što su došli, 1237, 1238 i 1239 su navodno najlošiji i stalno se kvare pa ih rijeđe stavljaju na linije. A 0936 je odvozio svoje kada je imao nezgodu u Divaltovoj ulici na liniji 2, prije nekoliko mjeseci. A i zanimljivo je da više ne stavljaju genšere na liniju 2.
 2. ante_os

  ante_os

 3. Dobrodošao @Lk96 na forum Svakako imaš zanimljiva razmišljanja. Kolodvorac (tj. linija 3) je bio uveden, no budući da je imao polaske vrlo loše usklađene sa linijom 2, ukinut je. No, mišljenja sam kako bi ipak trebalo ići u širenje prema Tenji i Josipovcu jer ipak tamo gdje je tramvaj dolazi do razvitka tog dijela grada. Ali za početak bi bilo dobro povećati polaske autobusa, jer sad nema zapreke jer ima novih autobusa... Ali kad se vratimo u stvarnost i kad vidimo da zadnjih mjeseci gotovo ni nemamo gradonačelnika, sumnjam da ćemo u skorom vremenu vidjeti makar neki plan za dalje. Primjerice radi, uopće se više ne govori o nabavci novih tramvaja i električnih autobusa (i najavljivali su zglobne i midi nove autobuse)...
 4. U subotu, 26. listopada 2019. godine u vremenu od 7:00 do 13,00 sati, RJ Zelenilo UNIKOM - interventna ekipa, obavljat će orezivanje krošnje drveća koje ugrožava nesmetano napajanje tramvaja el. energijom u Hadrijanovoj ulici. Zbog navedenih aktivnosti na relaciji C. Hadrijana od Trpimirove do Svačićeve ulice, GPP Osijek je u obvezi isključiti struju u vodovima za napajanje tramvaja, te će zbog te činjenice od 4,30 do najkasnije 13:00 sati na tramvajskoj liniji 1 Z. Polje – Višnjevac - Z. Polje umjesto tramvaja prometovati autobusi po ustaljenoj kronologiji polazaka za subotu. Info: http://www.osijek031.com/osijek.php?najava_id=79961#ixzz63LGpkkTq
 5. Ne mogu se oteti dojmu da kažem je li GPP morao svoje autobuse baš cijele oblijepiti reklamama da je to sufinancirala EU? Jer Splitski, Zagrebački, Riječki, Pulski, Zadarski... ni jedan nema preko prozora zalijepljenu reklamu za EU, nego samo na oplati manja reklama i to je to. GPPovi su ovako unakaženi. I kako to da je GPP naručio samo 12 komada? A zanimljivo kako sada nitko ne govori o tome da bi se nabavilo još autobusa i to zglobnih ili midi koje su najavljivali u GPP reviji. Tamo su isto tako najavili kako će se proširiti linije i na druga mjesta, a sadašnje neke da će se pojačati sa dodatnim polascima, ali od toga, kao što je običaj to kod nas, ništa neće biti kako stvari stoje.
 6. Od 9.9. počinje zimski vozni red koji traje skroz do 6. mjeseca. Koliko sam vidio sve je uglavnom isto, na liniji 2 su radnim danom 5 tramvaja. A i uočio sam kako u autobusnom prometu nema više preklapanja linije 8 i linije 2. Odvojene su.
 7. 0714 ima novu reklamu za Konzum - Zdravoljupci 2 0713 ima novu reklamu za Osječko ljeto mladih
 8. U toku odvoženje rashodovanih autobusa... EDIT: otišla su 2 ili 3 SLa, a koliko vidim u remizi su ostali još uvijek. Otišao je gbr 25, a dalje nisam upratio.
 9. Neki T3pvo dobio neku rozu reklamu, vjerojatno T-com. Nisam uspio vidjeti jer sam bio daleko. Na voznom redu je prije 9527 na liniji 1.
 10. Lijepa reportaža iz Beograda, drago mi je da se razvija tramvajski promet. Nego, nisam shvatio da li su se sada uvele neke nove linije ili su se samo linije 11 i 13 produžile? Planira li se nabavka novih tramvaja?
 11. Jednostavno im je došao kraj nakon toliko godina. Uz ne znam ni ja kakvo održavanje tramvaja, čega u GPPu baš i nema, jasno je da će nakon toliko godina službe tramvaj se krenuti kvariti, truniti i da će i najmanja saobraćajna nezgoda prouzrokovati neki veći kvar ili pomicanje spomenutog sanduka.
 12. Uočio sam na 8226 na ovom sivom dijelu kako ima kao neke zakrpe bijele? Tako bar vidim na slici.
 13. Odlične slike, nismo imali dugo novih slika od T3. No, svaki put kad pogledam slike i sadašnje stanje, rastužim se jer mislim da su 8223 (koji je izrezan) i 8225 mogli voziti barem za neke prigode i obljetnice. Ovako kako stoji vjerojatno će biti dok ih hrđa ne pojede, iako na 8226 su krpali krov nešto koliko vidim?
 14. Manji broj putnika se vozi upravo je na vrućinama (i pod komarcima) se ljudima ne da čekati tramvaj 15-20 minuta. Ja osobno sada više koristim autobus, em su klimatizirani em dođu brže nego tramvaji. Iako bi trebalo biti obrnuto. Nego, 0611 ima neki čudan zvuk pri ubrzanju, ne znam što bi to moglo biti.
×
×
 • Create New...