Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 08.03.2020 in all areas

  1. Je - nije Lužnica, ali nije ni Januševec, nego je Laduć. Od Dežele prema Zaprešićima su: 1. Laduč 2. Januševec 3. Lužnica (spada pod Zaprešiće) Iz auta se dobro vidiju, ali ne i iz vlaka...
    3 points
  2. Put kojim sam se kretao uz granicu: Uz obalu Sutle je motokros staza: Blizu Ključu Brdovečkom: Poznate vizure: I za kraj područje kojim sam se kretao iz svemirske perspektive:
    3 points
  3. Idem na drugu stranu kolodvorske zgrade. Ovo je dolazak od onog nadvožnjaka. Baš su se nagomilali oblaci. ☹️ Evo kolodvorske zgrade. Nije neka gužva (oće reć, nema žive duše)... Kako će bit kad putnike vozi tarabasa. Ajmo se pokusurat za par kila boje i koji sat dobrovoljnog rada (kad već neće oni koji bi trebali). Ovo bijaše (ako se dobro sjećam) rampa za ukrcaj auta na vlak. Upravo sam se ujeo za jezik o tome kako nema žive duše... Ima, ima, komada - tri. Četvrta utekla kad sam se primakao. Valjda otišla vidit je li gužva na rampi iznad. Evo me na kraju... Nema više. Kraj, the end, Ende, fin. Toliko za ovaj put. Pozdrav.
    2 points
  4. Istovremeno najjužniji i najistočniji tunel na mreži HŽ Infrastrukture!
    1 point
  5. Nešto za portosijance: Dio sela: Ponekad je i ljudskih ruku djelo ukras obzorja: I eto me na državnoj granici oziroma državnoj meji, rijeci Sutla/Sotla: Tukaj je Slovenija:
    1 point
  6. Još dva pogleda na ŽCPR: Cesta prema Drenju Brdovečkom, selu koje je 2011. godine imalo 685 žitelja: Tvornica Pliva u Savskom Marofu: Pogled na Zagrebačku goru: Pogled unatrag: I on se, ničim izazvan, stvorio na štreki:
    1 point
  7. Kolodvor Metković je na samoj granici sa BiH. Ako se ne varam čak je i ulazni signal "A" u BiH. U Metkoviću je u vrijeme uzane pruge bila jedinica za održavanje TT uređaja (telegrafsko telefonski). Oni nisu održavali te telegrafske i telefonske linije samo prema Pločama nego i Gabela i prema Čapljini i Dubrovniku. Do kud im je bila dionica ne bih znao. Nema više starih željezničara koji su se time bavili da koga priupitaš. Imao sam za susjeda jednog telegrafistu koji je bio iz Diklića (Popovo polje) koji je radio od Jablanice do Dubrovnika. Da li je bio i prema Nikšiću i Zalaniki ne bih znao. Ona slika iz Opuzena je EVP Opuzen. Za vrijeme JŽ-a između Sarajeva i Ploča je postojala telekomanda (TK). Možda bi bilo preciznije reći od kolodvora Rajlovac do zaključno kolodvora Rogotin. Same Ploče i Sarajevo nisu bili u TK.
    1 point
  8. Evo, ovdje završava taj tunel.... 😄 Idem dalje prema Pločama. Još jedan ŽCP sa šumom znakića s desne strane.😁 Odmah iza njega je stajalište Banja. Očito je netko napravio gaf pa je meštar od natpisa morao izrađivati zakrpu.🙄 Iza njega mostić preko Crne rijeke ispod kojeg veslaju lađari nakon što skrenu iz Neretve prema Pločama. Idem dalje. Skrećem malo s pruge, nedavno smo nešto raspravljali o Rogotinskom mostu... Mašala junačine... Pogled prema ušću Neretve u more i Pelješcu preko mora. Zanemarite ovo što pluta, nisam ja, majke mi.😚 U daljini rogotinska postaja. Još malo pa ću i tamo. Cesta u brdu je D425, poveznica Ploča do čvora Ploče od kojeg prema Splitu ide autocesta A1, a prema granici s BiH autocesta A10, najkraća autocesta u Hrvatskoj. Povratak na prugu i rogotinski ŽCP (pogled unatrag prema Kominu). Odeeeee..... pruga ispod Rogotinskog mosta....
    1 point
  9. Ta pruga je (ajmo reci) relativno frisko obnovljena ali je poprilicno travnata... Ok preslicu je jako tesko ukloniti, ali izgleda da uopce ne tretiraju dolje prugu. Inace prekrasni motivi
    1 point
This leaderboard is set to Zagreb/GMT+02:00
×
×
  • Create New...