VICTOR Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Čestitam, nema dilema - prava je idila dok snima Marko Krema Quote Samo je jedan lučni zagrebački željeznički most: ZELENI MOST (ili Most "Sava")!!!
Pfaff Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 Ponedjeljak, 4. siječnja. Prvi pravi radni dan u novoj, 2010. godini. Iskopao sam Pfaffmobil iz garaže pa rekoh, ajde da vidimo ćega (ba) ima na stanici Lokve... Pršio je lagani snijeg. Nasip kod podvožnjaka se već malo otresao od prekjučerašnjih padavina, ali prikuplja nove Kolodvorska zgrada u snijegu. Barjačić je još tu, ima i jedna pločica, ali raspored metli i lopata se malo izmijenio. Znači – ima živih! Pogled u smjeru Rijeke Ovaj je negdje bio parkiran na propuhu Ne znam koliko se vidi na slici, ali ovo je goli led Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 U zadnjem redu, iza Plassera stoji 102-ojka s teretnim vlakom za kolodvor Sušak-Pećine, a možda i dalje... En façe ('rvacki: s njuške) Za ljubitelje tekstura Malo musavo... Taman sam mislio da će krenuti… Smrznuti prijatelj tone sve dublje Pogled u pravcu Delnica... … i tradicionalni matoševski pogled niz obronak. Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
68847 Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Olovne i teske snove snivaju Oblaci nad tamnim gorskim stranama Quote Sub sole aut pluvia ducemus ea.
VICTOR Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 U zadnjem redu, iza Plassera stoji 102-ojka s teretnim vlakom za kolodvor Sušak-Pećine, a možda i dalje... Misliš - Sušak - Pećine - Semiramidini vrtovi Quote Samo je jedan lučni zagrebački željeznički most: ZELENI MOST (ili Most "Sava")!!!
file Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Potaknut željom nekih članova da imaju foto dokaz o postojanju podstanice u Lokvama okinuo sam par slika. Prvo jedan pogled na dio kolodvora koji je Pfaff naslikavao uzduž i poprijeko; nakon toga sam bacio oko na blok ispred kojega stoji ovaj maleni vagon kojega još nisu preselili u sklopu seobe vagona Posita od neki dan zavirio sam malo i unutra, nekada je tu u ovom godišnjem dobu bilo toplo i ugodno dok su zopovci čistili skretnice. sada izgleda ovako: numerirane klupice, dalo bi se pretpostaviti iz nekog starog vagona na podu ostaci nekog uređaja koji je služio za nešto potom sam Thomcrou poslikao stari EVP iz nekoliko pozicija pogled na kolodvor s visokog uletio mi u kadar putnički, strojovođa me i pozdravio, tko zna, možda je bio netko poznat potom spuštanje po ledu da uslikam i ovaj vagončić sa dvije ćenife a onda nekoliko koraka i ved sam pred novoizgrađenim postrojenjem za sekcioniranje nekoliko metara od te nove građevine se nalazi i jedna niskogradnja s jedne strane i s druge zatim sam se dao na kratku šetnju do ulaznog signala, koja mi uopće nije bila ugodna jer je snijeg pod nogama škripao i nadjačavao sve ostale zvukove pogled iz usijeka u smjeru stanice pa prema US A s leđa i s lica s nekoliko desetaka metara udaljenosti sam se spremao uslikati kad ono strojni! dobro me nije uhvatio dok sam bio u usjeku jer bi se morao valjati po kanalu jedna slika ulaza od malo dalje i to bi bilo to! Quote "Nikad stati, osim kad se mora""Bolje častan uzmak nego nečastan poraz"''Bolje živa kukavica nego mrtav heroj'' - Grunf
Pfaff Posted January 25, 2010 Author Posted January 25, 2010 Ma, bravo Hvala Sad je napokon i ta saga privedena kraju... Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 Ožujak mjesec, pače, 17. dan. U GK još uvijek debela zima i debele naslage snijega. U prolazu (francuski: An mopasan) sam navratio na kolodvor Lokve pogledati kako su preživjeli onaj kijamet od prošlog tjedna. Prvo što sam ugledao bio je lijepi, umiveni crveni Plasser. Mirno je stajao na II. kolosijeku pa sam ga uredno poslikao sa svih strana. Mislim si, ima tu par likova koji modelare pa eto im detalja i tekstura... Ovaj mini-pantograf služi za ispitivanje napona i mjerenje visine KV, a ne za pogon Posada je relaksirano čekala nastavak posla (za to je vrijeme nekakvo povjerenstvo u čekaonici ispisivalo zapisnike) Da se zna tko je i odakle je Ovaj bi detalj na modelu baš lijepo izgledao Detalj podvozja Zguza i z Palffingera Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 Sad malo šetnje po kolodvoru Prijatelja sam jedva pronašao, al' mi veli da mu je malo manje zima kad je ovako pokriven snijegom Pogled u smjeru Rijeke... ... i pogled u smjeru Filetovog dede Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 Utom je iz smjera Rijeke stigla 011 s prvom polovicom teretnog vlaka Majstor i njegov kalfa Nije bogzna što, al' glavno da ima tereta. Bolje i kontejneri nego kamenje od nekidan Onda su žutku otkopčali i poslali je strojno put Moravica, a vagoni su čekali drugu polovicu. Evo i slikopisni zapis Pfaffmobil u snijegu Sunce je pod čudnim kutom osvijetlilo podvožnjak... ... a ja odoh dalje u bijele daljine! Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 Errata corrige: Sa iz prethodnog posta nešto nije u redu pa ga ovdje ponavljam.Ma, mislim, izmijenijo b' ja njega, al' je već prošlo onih 24 sata Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
68847 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Errata corrige: Sa iz prethodnog posta nešto nije u redu pa ga ovdje ponavljam.Ma, mislim, izmijenijo b' ja njega, al' je već prošlo onih 24 sata Errare humanum est a i forum gresaka i made iako nije zivo bice. Ponajmanje ljudsko. Quote Sub sole aut pluvia ducemus ea.
file Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Inače tvoj prijatelj sa stanice je imao slomljen vrat, pred par tjedana su mu ga popravili.... sirotek... Quote "Nikad stati, osim kad se mora""Bolje častan uzmak nego nečastan poraz"''Bolje živa kukavica nego mrtav heroj'' - Grunf
Recommended Posts