up4014 Posted October 26, 2023 Share Posted October 26, 2023 Danas nakon skoro 10 mjeseci evo nas opet u "južnoj Dobovi". I dalje vlada blaženi mir. Pred 10-ak minuta prošlo je 15 sati. Znakovi suvereniteta unije i države te obje zastave su jasno istaknuti. Lokacija. Na četvrtom i petom kolosijeku dvije HŽPP ljepotice. Desetak FS čeličnih pragova, valjda su ostali kolosijeku do vojnih skladišta još od elektrifikacije 1935. godine. Izolirani odsjek između 3KV i 25KV 50Hz. Pogled sa druge strane. I konačno stiže "Njegovo Veličanstvo Majestic Imperator. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
up4014 Posted October 26, 2023 Author Share Posted October 26, 2023 Na drugoj fotografiji vidimo slovenskog vlakovođu u uniformi ostalo bez komentara. nastavlja se... 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
up4014 Posted October 27, 2023 Author Share Posted October 27, 2023 SŽ "Moped" šestim kolosijekom vraća se spuštenih pantografa pod "svoj Napon". Izmjena vuče polako se privodi kraju dolaskom HŽPP lokomotive na vlak. Detalji sa sanduka i postolja prvog od šest vagona u vlaku. Sve skopčano, proba kočnica izvršena i vlak može krenuti. SŽ Moped šestim kolosijekom odlazi u Ilirsku Bistricu. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
up4014 Posted October 27, 2023 Author Share Posted October 27, 2023 Kako su se putnici iskrcavali u kolodvoru Opatija-Matulji, ipak nisam ništa fotografirao jer je do daljnjeg sav promet iz Ljubljane i Trsta s jedne strane i Rijeke i Zagreba s druge strane preusmjeren kroz centar Matulja, a u njemu je vječna gužva i bez ove nove regulacije prometa zbog završetka izgradnje punog profila Istarskog "Y". I tako sam iz Šapjana produžio bez usputnih zaustavljanja do Rijeke. U očekivanju vlaka pogled na dio "Učke" ovaj put u Rijeci, a ne iznad Opatije. "Majestic Imperator" ulazi na treći kolosijek u kolodvoru Rijeka; kasni preko 45 minuta. Nekoliko minuta kasnije sa četvrtog kolosijeka polazak prazne garniture za Slovačku. Opraštam se od kolodvora i "Carskog vlaka" (kako ne bi bilo nedorečeno vlak je krenuo iz Beča u 6:00 sati.) 4 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mali.paja Posted October 27, 2023 Share Posted October 27, 2023 Čini mi se da je ovaj vlak često dole kod vas? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
up4014 Posted May 1 Author Share Posted May 1 Rijeka 1. svibnja 2024. godine u 8:45 sati. Treći kolosijek "Majestic Imperator" spreman za polazak prema Beču. Došao sam na vrijeme. WS salon Elisabeth. Pogledajmo kako izgleda unutrašnjost ovoga vagona. Stijenke jednog od 3 odjeljka Fotografije Carice i Carske obitelji. Dobavljači stilskog namještaja. Zaslužni za obnovu vagona. nastavlja se 5 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
up4014 Posted May 1 Author Share Posted May 1 Slijedeći je "Train de luxe" Vratimo se još jednomu epohu legendarnih Pullman vlakova, koji su prometovali između 2 rata. Još par starijih fotografija i plakata. 5 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
up4014 Posted May 2 Author Share Posted May 2 WS "Majestic" prvi od obnovljenih, također je jučer bio i prvi vagon do vozne lokomotive. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
up4014 Posted May 2 Author Share Posted May 2 Just now, up4014 said: Prostor za posluživanje toplih napitaka i ostalih vrsti hladnih pića. Jedan od 3 odjeljka sa različitim uzorcima tkanina na sjedalima i zidovima. Detalji rasvjetnih zidnih i stolnih tijela. Povijesne fotografije vagona "Dvorskog vlakai i detalji unutrašnjeg uređenja. Fotografija Carice Elizabete također dodaje dašak nostalgije. 4 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
up4014 Posted May 2 Author Share Posted May 2 Na zidu ulazne platforme WS "Majestic" lijepo uokvirena zemljopisna karta Dvojne Monarhije. Zadnji vagon prtljažni nisam niti fotografirao, jer je neki lik bio ozlojeđen zašto baš njega nisam pitao je li smijem stupiti nogom u vlak, a umjesto toga sam za dozvolu pitao prvog na koga sam naletio. Nisam želio raspiriti vatru u sukobu pa sam se pokupio nakon što sam mu objasnio da sam pred više od 30 godina već bio u vlaku koji je dovezao prvi vagon. Uglavnom uspio sam fotografirati sva 3 WS vagona. Završni signal je neke moderne proizvodnje. Vagoni su restaurirani tijekom više godina, velika većina radova tražila je prave za natlije, a ne serijsku proizvodnju "po traki". nastavit će se..... 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
up4014 Posted May 2 Author Share Posted May 2 Pogled sa lučke ograde. Opet lutam po kolodvoru evo sad je manevra na mjestu gdje sam prije par minuta fotografirao. Sve potrebno vidi se na fotografiji. "Majestic Imperator" odlazi prema Beču. Ovaj stroj, koji vidimo na kraju vlaka imat će puno posla gurati i vuči naše i Slovenske elektre po kolodvoru Šapjane. 2 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts