Stanley Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 HŽ PP već godinama organizira dječji božićno-novogodišnji vlak Tin Express. I mi već godinama izvještavamo na forumu o vožnjama simpatične garniture s malim putnicima, a autor ovog putopisa se odavno uživio u ulogu akreditiranog osobnog izvjestitelja Svetog Nikole ili Djeda Mraza (zavisno od prilike) - našeg forumaškog kolege malog.paje. Ovogodišnji izvještaj započeo je pomutnjom 24 sata ranije. Naime, ja sam ničim izazvan došao na ideju da vlak vozi u srijedu 2. prosinca pa sam uredno stigao na Glavni kolodvor dvadesetak minuta prije predviđenog polaska. Odmah po iskrcavanju iz Macose na petom peronu sinulo mi je da nešto nije u redu - na prvom peronu je stajala neka klasična garnitura umjesto uobičajenog EMV-a. Sveudilj ne shvaćajući u čemu je greška došao sam do displeja, a tamo ni traga Tin Expressu. Onda mi je konačno sinulo: danas je srijeda, a vlak vozi u četvrtak! I tako sam proklinjući prve simptome demencije prošetao kolodvorom, a na šestom peronu mi je privukao pozornost 6112-002: Uz njega su stajale neke osobe i nešto raspravljale, a jednu damu sam prepoznao kao stalnu pratilju Tin Expressa. Odmah sam osumnjičio garnituru da se sprema za sutrašnju vožnju i nisam se prevario. Dio vlaka je već dobio prve ukrase. Pokušao sam to prenijeti u slici, a vi zanemarite onu ukletu zgradu koja se zrcali u staklu i pronađite ukrase: Pošte smo se dakle riješili, na vijeke vijekom - amen, pa se možemo posvetiti današnjem Tin Expressu. Po običaju je prva vožnja u sezoni bila posvećena djeci s posebnim potrebama. Kretao je u 10.00 sati sa prvog perona, a ruta je bila Dugo Selo i natrag. Tina je zaista vozio 6112-002, ljepotan vrijedan više od jedne fotografije… … kao i ukrasi u putničkom prostoru: Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted December 3, 2015 Author Share Posted December 3, 2015 Prvi putnici već ulaze… … a tu je i logistika: Ova dama i ja se poznajemo već godinama: Stiže nam i Sveti Nikola: Vaša svetosti, što imate izjaviti za BBC? Neke od udruga - korisnika humanitarne vožnje: Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted December 3, 2015 Author Share Posted December 3, 2015 Stigao je i Djed Mraz. Stari šarmer je odmah pristao na slikanje s ljepšim spolom: Za to vrijeme Sveti Nikola izviđa situaciju u vlaku: Jedna zajednička za uspomenu na tko zna koju po redu odađenu šihtu u Tin Expressu: Ne slikaj me sad, pada mi nos: Dio posade Tina: Slatka curica se pita otkud ovakva gužva: Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted December 3, 2015 Author Share Posted December 3, 2015 Među putnicima je živahno: Još malo i krećemo: Krenuli smo, kao što se vidi iz priloženog: Počela je podjela balona: Dvije usputne leteće prikaze: Ovo je najveća brzina kojom smo putovali (pratio ja): Blic-pogled na susjednu štreku: Logističar je imao ispomoć: Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted December 3, 2015 Author Share Posted December 3, 2015 Sveti Nikola u razgovoru s malim putnicma: Stigli smo u kolovor Dugo Selo, koji je za razliku od Zagreba bio u magli: Djete moje, kada sam ja bio u tvojim godinama… Teta nosi sokiće: Hmm… još jedna kutija i biti će dosta: Jedna lijepa mamica sa slatkim sinekom: Daj to malo brže, dječica su nestrpljiva: Društvo nam je pravio i majstor fotografije Dragutin Staničić, poznatiji na forumima kao Daco: I Djed Mraz je bio stalno u pokretu: Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted December 3, 2015 Author Share Posted December 3, 2015 Deda nikada nije veći nego kada čučne da porazgovara s djetetom: Djedice, da se ti nisi malo umorio: Jel' ja? Nikada nisam bio živahniji: Jedan usputni magličasti motiv iz kolodvora Dugo Selo: I ovdje su dobri domaćini dijelili poklone: Fusnota uz temu - vlak sa izbjeglicama iz Sirije i tko zna odakle: Veselo je i na povratku: Bok stari, vidimo se u Tinu 2016.: Blago tebi, ideš doma a ja moram odraditi još jednu šihtu: Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 Unučicu, vidim, nisi vodijo sobom. Dijete je očito preraslo te bedastoće i sad ide u disko... Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
mivan Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 Lijep putopis, a i vlak su se potrudili ukrasit božičnim điđa-miđama. No ipak jedna zamjerka HŽPP-u. Pa zašto one monitore u 1. razredu nikad, al baš nikad ne upale.(bar ja nisam vidio)Ne vjerujem da bar sad nisu mogli pustit neki božićni crtić ili neku prigodnu multimedijalnu reklamu.? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts