Jump to content
zeljeznice.net

ipastrovic

Članovi
 • Content Count

  190
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Location
  Zagreb
 1. Ako nekoga zanima kako su označena rezervna, nenumerirana, postolja za TMK2200 - trenutno na njima vozi 2270 (reklama Sveučilišta).
 2. ipastrovic

  ipastrovic

 3. Razlog obustave prometa bila zamjena pribora i kolosijeka na južnom spoju mosta i prilazne rampe. Uz to, vozna žica od Borovja prema Folnegovićevom naselju je nova, no nisam siguran je li ovaj vikend zamijenjena. Obustavu su iskoristile i druge službe pa je i postavljena nekakva infrastruktura ispod Av.Dubrovnik u Zaprudu i u Utrinama. Prokopali su ispod betonske podloge, provukli cijev i zasuli.
 4. Produljuje se prometna traka za skretanje lijevo s Mosta Mladosti na Savicu. U sklopu toga pomaknuta je živica koja ograđuje kolnik od pruge i napravljeni su novi temelji za stupove javne rasvjete koja ocito tek treba pomaknuti. Obzirom da je na iste ovješena kontaktna meža, pretpostavljam da je riječ o tome.
 5. Do sada su vozila kojima je zadnja stanica bila tadašnja Bukovačka na vanjskim displayima imala natpis Maksimir (npr. određeni vozni redovi linije 12) što je u jednu ruku i (bilo?) netočno obzirom da se tim vozilom nije moglo dovesti do navedenog odredišta već samo do stanice Bukovačka prije okretišta. Po meni, sada bi imalo smisla korigirati i dosadašnje odredište “Maksimir” u “Park Maksimir” pa to i ispisivati na vanjskim displayima. Tada bi se poštivala logika s ostalim terminalima gdje je naziv zadnje stanice i odredišta ujedno ispisan uz broj linije.
 6. Jutros u 9:26 viđena na stanici Folnegovićevo naselje, smjer Dubec. Imam nekakvu sliku, ali me uopće sram reći da ju imam obzirom kakva je. Prema redu vožnje to je morao bit 0708 s polaskom iz Sopota u 09:14:26, ali obzirom na divlja kretanja zbog jednokolosječnog okretišta koje se dijeli s linijom 6 potencijalno je i 0709 s polaskom u 09:24:00. Obzirom da navodiš kako je kasnije nisi uočio, očito je zamjenjena ubrzo. Nije rijetkost da jedna od te dvije linije čeka vrijeme u Zapruđu na kolosijeku linije 8 prilikom propuštanja sljedećeg tramvaja iz Sopota. Pohvale vozačima koji u takvim situacijama koriste razglas i obavještavaju putnike da propuštaju sljedeće vozilo.
 7. Uz to, unatoc svakakvim prijasnjim idejama iz radione, lakirani su svi elementi i tramvaj izgleda odlicno.
 8. Preusmjerenja idu Branimirovom prema istoku, lijevo u Draškovićevu, zatim Kneza Mislava pa na TŽF, Zvonimirovu, Šubićevu sjever, Kvatrić, Subićeva jug i dalje po potrebi. https://imgur.com/2IQNPwg
×
×
 • Create New...