Jump to content


Donacija

Opcije potpore stranici zeljeznice.net
Ako posjedujete kriptovalute, možete donirati i na adrese:

3P2r8a7BMvRiRppZXcQdYiGguhN4iHAWTA3 - WavesPlatform

0x630394fcfd4d4b5f6847dd071b0841c25a2bcad7 - Ethereum

1C1f1kP6uL9Bqxi1r8TA4FHGpJ7D2GMtmi - Bitcoin

Za više informacija pogledajte iduću poveznicu: http://goo.gl/Elo84w

sali

Member Since 25.06.2007. - 13:41
Offline Last Active 13.07.2019 23:04

Posts I've Made

In Topic: vlakovi u pjesmama

16.05.2019. - 11:55

Češka glazbena grupa iz  Plzena Čáry Máry.svira zajedno od 2010. godine.Glazbena grupa se sastoji od od pet članova,a to su  Filip Čenda Kratochvíl,Marta Soukupová ,Jana Holá, Jindra Zbyšek Obst i Michal Krony Jergl.
Prvenstveno preferiraju folk glazbeni stil s elementima jazza. Svi članovi benda sudjeluju u osmišljavanju repertoara koji osigurava boju i raznolikost njihova rada,a ujedno su i autori mnogih pjesama u kojima vole koristiti polifonijsko pjevanje.
 
Pisen strojveduciho elektricke tracke / Pjesma strojovođe električne vuče
 


 
Srdačan pozdrav !


In Topic: Pruga Lupoglav-Raša

25.03.2019. - 22:20

 

PIJANA PRUGA LUPOGLAV – ŠTALIJE Volim putovati vlakovima, ali sam ove tračnice uglavnom prehodao

24.03.2019 14:19 | Autor: Enes SEFERAGIĆ ENKI
 

https://www.youtube....h?v=zYO-RyhRQ1w

 

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU

 

 

Glazbenik Amir Kazić Leo u režiji Medvid produkcije snimio je video spot u skladu sa nazivom svoje pjesme  "Gdje su stali vlakovi".upravo kod Kozjaka na dionici napuštene pruge Lupoglav-Raša.

 

 

Srdačan pozdrav !


In Topic: Željeznice u medijima

20.02.2019. - 20:04

Lider :https://lider.media/

 

Piše Ksenija Puškarić

Foto Miodrag Šajatović

 

Lider :19/02/2019
 

Haganj - Betlehem : Raskošno osvijetljena željeznička stanica kojom vlakovi ne voze

 

Putnici namjernici koji se voze noću prema malom mjestašcu Haganj u Zagrebačkoj županiji, trebali bi ponijeti sunčane naočale da ih ne zabljesne osvijetljeni novi željeznički kolodvor. Premda pruga kroz Haganj ne vodi još nikuda, niti njome prolaze vlakovi, stajalište u Hagnju osvijetljeno je poput nekakve utvrde kojoj prijete strašne mračne sile pa ih rasipno državno poduzeće HŽ Infrastruktura želi otjerati svjetlom.

Koliko se izdvaja za struju za osvijetljavanje stajališta koje nije u funkciji, nismo uspjeli doznati jer HŽ Infrastruktura već dva dana ne odgovara na naš upit, ali poznavajući stanje u toj tvrtki struju za blješteći kolodvor koji ne koristi nitko plaćaju porezni obveznici i teretni željeznički prijevoznici koji plaćaju svako korištenje hrvatskih pruga.

 

Inače, stajalište Haganj nalazi se na dionica pruge Gradec-Sveti Ivan Žabno, koja je prva nova pruga izgrađena u Hrvatskoj nakon 40 godina. Taj dio pruge lokalni je spoj na dionicu Dugo Selo-Križevci i cilj joj je za 50-ak minuta skratiti vožnju vlakom od Zagreba do Bjelovara.

 

Čak 85 posto sredstava za izgradnju koja je stajala 203,4 milijuna kuna, financirala je EU. Radovi su započeli 2015., a izgrađena su tri nova željeznička stajališta, rekonstruirane kolodvorske zgrade, izgrađeni nadvožnjaci, podvožnjaci i jedan most, izgrađene spojne i obilazne ceste.

 

U lipnju prošle godine se očekivao početak pokusnog rada nove pruge, a izdavanje rješenja od Agencije za sigurnost željezničkog prometa za puštanjem u promet ove pruge u rujnu prošle godine. No, HŽ Infrastruktura je u studenome objavila da će puštanje u promet kasniti zbog nedostataka uočenih na internom tehničkom pregledu projekta, a prema očekivanjima to bi moglo dogoditi u prvoj polovini 2019.

Hoće li dotad svake noći testno svijetliti željeznička postaja Haganj-Betlehem?

 

%C5%BDeljezni%C4%8Dka-stanica-Haganj.jpg

 

 

Lider : 20/02/2019

 

Haganj - Betlehem (2) : Vlakovi od Gradeca do Sv.Ivana Žabno kreću u drugoj polovini godine

 

%C5%BEeljezni%C4%8Dka-stanica-pruga.jpg

 

Pruga Gradec – Sveti Ivan Žabno neće biti u funkciji, kako je do prije nekoliko mjeseci najavljivano, u prvoj polovini ove godine. Kako su Lideru odgovorili iz HŽ Infrastrukture, vlakovi će prvom izgrađenom novom prugom u Hrvatskoj u posljednjih 40 godina, za koju se očekivalo da će proraditi već 2018., početi voziti tek u drugoj polovini 2019. godine.

 

Bilo kako bilo, iz HŽ Infrastruktura konačno je odgovorio Lideru, zašto je stajalište Haganj, gotovo usred ničega, kojim ne prometuju vlakovi, osvijetljeno poput kule stražara.

– Stajalište Haganj osvjetljeno je kako bi se spriječile moguće devastacije te iz sigurnosnih razloga, zbog visinskih razlika među pojedinim elementima stajališta – odgovara HŽ Infrastruktura i dodaje kako je vrijednost cijelog stajališta 400.000 kuna te da čeka interni tehnički pregled. Informaciju o čekanju pregleda ta je tvrtka komunicirala i prošle godine.

 

Premda nisu htjeli precizirati koliko mjesečno izdvajaju za osvijetljenje stajališta Haganj, što je bio naš upit, iz HŽ Infrastrukture su odgovorili da trenutačno mjesečni trošak električne energije za cijelu prugu Gradec – Sveti Ivan Žabno (zgrade, kolodvori i stajališta) iznosi 3.500 kuna.

 

Srdačan pozdrav !


In Topic: Grafiti na vlakovima i drugim željezničkim objektima..

10.02.2019. - 22:16

Prema kaznenom zakonu za kazneno djelo oštećenje tuđe stvari,stoji da će se onaj “tko ošteti, uništi, izobliči ili učini neuporabljivom tuđu stvar” kazniti kaznom zatvora do dvije godine......... te da ista kazna prijeti onome tko “crtežima ili natpisima neovlašteno mijenja izgled zidova, motornih vozila ili drugih površina.” :mrgreen:
 
Srdačan pozdrav !
 


 

In Topic: vlakovi u pjesmama

27.01.2019. - 00:54

Joe Bonamassa jedan od vodećih blues gitarista,četvrta je generacija glazbenika u svojoj obitelji, a prvu gitaru zasvirao je sa samo četiri godine. U sedmoj godini života svirao je Hendrixa i Stivie Ray Vaughana, a od 12. godine ne silazi s pozornice na kojoj je do danas nastupio s brojnim blues i rock legendama poput B.B. Kinga, Erica Claptona, Joea Cockera, Stevea Lukathera, Teda Nugenta i mnogih drugih.

Nastupao je kod nas u Zagrebu u Boogaloo klubu (29.10.2010) i Domu sportova (02.10.2013.)

 

This Train

 

This train don't stop for no one
This train got a mind of its own
This train don't wait for no one
This train, I'm gonna leave this town
 
This train don't show no mercy
This train doesn't have a name
This train coming down from Memphis
This train like a hurricane
 
My baby don't cry for no one
My baby she is tough as nails
My baby likes to walk alone now
My baby likes to ride the rail
(Oh I'm leavin', baby!)
 
My baby she got her own ways
My baby she can make me sad
My baby comes down like a hammer
My baby she gone and hurt me bad
 
This train forty miles from nowhere
This train stays on the track
This train is comin' and goin'
But this train ain't never comin' back
 
 
Srdačan pozdrav !