1borna Posted October 12, 2013 Posted October 12, 2013 U povodu 140 obljetnice pruge Zagreb-Karlovac Kolodvorska zgrada je izvana dobro očuvana u izvornom obliku iz 1905 godine Okupljanje je počelo oko 12.30 na peronu Za riječku ekipu sam donio nešto pantografa No Thomcro, Kapo i K 357 su se dali u akciju U čekaonici je održano predavanje o željeznici u Karlovcu (odlično posjećeno) dok nas je vani čekao vlak da nas odveze u daljinu... (nastavak u slijedećim brojevima) Quote
1borna Posted October 18, 2013 Author Posted October 18, 2013 Šved nas je odveo do ložionice (koja je udaljena nekih 300 metara) ali je to potrajalo dobrih 10-ak minuta! Trebalo je tri puta ići naprijed-natrag (jer se sa 1.kolosjeka ne može direktno do ložione) i uz to propuštati redovne vlakove. Iz ložionice dolazi Jaaki čovjek... kojemu se objasnilo gdje se želi skrenuti. Nakon toga je Šved došao pred vrata ložione Ovdje smo imali drugo predavanje o ložioni, radionici i okretaljki Ja sam požurio slikati unutra dok nema gužve nekadašnji prvi ulaz sa desne strane je zatvoren da bi bilo mjesta za radionicu punu starih strojeva U ostalom dijelu se nalazi dobro očuvan šinobus sa prikolicom! (nastavit će se ) Quote
1borna Posted October 18, 2013 Author Posted October 18, 2013 Za kratko vrijeme su šinobusi pomno pregledani i uslikani u svakom detalju... Kapo je isprobao vožnju (zamišljenu) Uredna i čista unutrašnjost Ovo je ulaz u radionicu A ovo je mehanizam koji okreće okretnicu, da bi se okrenulo 100-tinjak tona tereta (ukupno) treba dosta snage! i još par detalja okretnice.. Quote
1borna Posted October 19, 2013 Author Posted October 19, 2013 Još malo okretnice Ispred nekadašnjeg utovara ugljena za parne lokomotive je bilo još jedno kratko predavanje... A ja sam požurio do slijedećeg depoa... sa interesantnim vozilima... Te još jedan šinobus (i pol), kažu rezerva... Quote
1borna Posted October 21, 2013 Author Posted October 21, 2013 Upravljačnica šinobusa, bogme ima i "ručnu" kočnicu još malo čudnih vozila u jednom kutu ralica čeka zimu i snijeg Stara nadstrešnica izgleda kao da će se svakog trenutka urušiti mala portalna dizalica napuštene zgrade (radionice) u blizini most prema Dugoj resi... Quote
Recommended Posts