Jump to content

4 railfana u lovu na velike dizele


josip

Recommended Posts

Tek sada sam došao u priliku popuniti svoj dio putopisa. U zadnji čas jer je sve počelo lagano blijedjeti iz pamćenja. No, Zagi, nisam pozabil kaj si rekal u depou "ovo mora čekati 2 tjedna", ali ti sigurno jesi. :mrgreen:

 

Dakle, ekipa je prvo išla u Moravice, koje su bile "zeljeznički mrtve" zbog radova na pruzi (iako je na hznet pisalo da neće biti radova još neka 3 dana, da je pisalo da su radovi, ekipu bih nagovorio da siđemo u Ogulinu zbog polaska 61303). Ovako smo se u Moravicama motali oko ugašenih žutki, dok se jedna manevera isto tako motala u kolodvoru i nekako Josi svako malo sjekla put. Kud on, tud i ona, a jadna ima neku beba-trubicu pa je nitko nije doživljavao ozbiljno. Napravio sam nešto snimaka tamo, ali ne stignem se baviti time još. :( U Ogulinu je bilo malo, mrvicu življe i možda bude koji video odatle s prepričavanjem događaja prije i poslije njega.

Kako su dečki jako lijepo pokrili Moravice i Ogulin, preskačem na rasputnicu Krpel. Tamo smo stigli vlakom 705 koji pukom srećom staje u Oštarijama. Kad je 705 stao u Ogulinu, Joso i ja smo se dvoumili ići li pitati za vožnju u lokomotivi od Og-a do Oštarija ili samo sjesti u vagon. Na kraju sam se odlučio pitati jer tko ne pita dobio je ne za odgovor. :P Joža nije skužio da ako želi sa mnom unutra, da mora ići sa mnom i pitati. Tak su oni na kraju u vagone, a ja u lokomotivu. Premda je Joža u mađaru koji nas je vozio od Moravica do Ogulina pokazao veliku ljubav prema kuckanju Hasslera pripremio sam mu ovaj (utješni) video s vožnje Ogulin -> Oštarije: :)

 

 

 

Jedino što sam zaista i fotkao na tom lovu na velike dizele je rasputnica Krpel, dok su dečki prošli kilometar dalje, u lov na dobre fotke.

 

Jedan pogled na rasputnicu iz smjera Josipdola. Oštarije desno, Ogulin lijevo.

dsc1632d.jpg

 

 

Pogled iz, hmmm, objekta uz prugu:

dsc1634s.jpg

 

 

Zavoj prema Oštarijama:

dsc1638u.jpg

 

 

Ulaz u Oštarije

dsc1640.jpg

 

 

Jedna gusjenica koju sam slikao dok sam čekao vlakove 1522 i 525:

dsc1630v.jpg

 

 

 

Ovdje je i video rasputnice u akciji:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...