Jump to content

Crna Guja

Članovi
  • Posts

    2317
  • Joined

  • Days Won

    6

Posts posted by Crna Guja

  1. 2 sati, Domagoj Vu said:

    Vidio sam te Gošine bivše mazutare par puta 2014 godine, prve friške izašle u rujnu iz Bjelovara, predpostavljam 2015 zadnji put da su išle u Plivu i od tada trunule kad su izgubile posao.

    Ja znam da su 2015. i 2016. išle u Plivu, sad do kad to neznam… Budem probao potražiti i koju fotografiju iz tih vremena…

    • Thanks 1
  2. 32 minuta, stjepan said:

     

    Prije petnast godina vjerovatno jest, a ipak, u najbolja vremena tamo je znalo biti i 100 (ako ne i više) vlakova u 24 sata, a to je bilo puno prije😜

    Govorimo u najbolje vrijeme HŽa… Sad je to slijepo crijevo, i to će najvjerovatnije ostati, jer glavnina tereta za Bosnu ide na Šamac….

    • Like 1
  3. On 20. 11. 2022. at 22:35, Zugspotter Ingolstadt said:

    Znaš li možda koliko je vlakova prolazilo kroz Volinju pred 15 godina? Koliko pred više od 15? Čisto me zanima kako se situacija razvijala. Hvala unaprijed:-)

    U najbolje vrijeme tam cca 2006.-2008. Su se znala dizati po 4 rudara dnevno za Mađarsku, plus jos 45160 i 45162 za Zagreb RK. I kako su polako nestali rudari, tako su i ova dva nestala 45160 ide po potrebi sada. Ostalo mrtvo. 

    • Thanks 1
    • Haha 2
  4. Ako se ne varam, netko je onomad napisao da ima veze sa otpornicima dinamicke kocnice i strujanjem vruceg zraka, ali nadajmo se da ce neki od poznavatelja Asea dopuniti tu tvrdnju... Dash?

    Samo 100 i 300 elektre imaju elektrodinamicku kocnicu. U ovom slucaju su 004 i 213 ni jedna nema EDK...

  5.  

    Industrijski kolosjek "Gredelj", iz kolodvora Resnik.

    Kolosijek za Zvijezdu, ide iz Resnika u uljaru. Tu se ulje koje dođe cisternama iz Srbije pakira u zvijezdine boce. Kolosijek se koristi, zvijezda ima svoju manevru...

  6. Onda su bili natovareni max do pola jer se vidi unutra do pregiba stranice. Zato mi je bilo čudno.@ Pfaff Ne pijem kavu. Prešao sam na crni čaj, jednako drma a bolje se osjećam. Zato znam kome ću ju preporučiti. Putnički terminal i cijeli lukobran sam ostavio za drugi puta.

    Vec su pojedinci na forumu pitali pa da kazemo opet.

    Zeljezna rudaca je teska i ona se tovari do cca pola vagona, dok recimo ugljen za istu masu se tovari do vrha vagona... A vagoni su tovareni do granice tovarenja.

  7.  

     

     

    Jedno pitanje za znalce. Zar je tako veliki uspon na ovom djelu pruge da za dvadeset praznih vagona mora biti potiskivalica?

    Vagoni nisu prazni, tovareni su Rudacom iz Bakra za Linz Voestalpine, masa vlaka je 800-900 tona. Takva dva se sastavljaju skupa u jedan u Sapjanama i nasatvljaju put dalje.
  8.  

    Jedan od razloga je i manjak vagona pogodnih za prijevoz kontejnera. Sve te krseve treba preraditi u plato vagone za kontejnere i poceti zaradjivati.

    Jeftinije je iznajmiti od AAE ili Ermewe vagone po potrebi. Bolje to nego rekonstrukcije ili novi vagoni kupovina ili najam, rekonstrukcije nikako...

  9. Nema, rekao je da se ne približavamo depou i da će nam zvat policiju ako se približimo, meni se neda raspravljat s njima ili policijom, kod fotkanja i šetanja po kolodvoru nije bio problem, pokazao sam mu dozvolu i sve uredu.

    Koliko ja zanm i sa dozvolom je slikanje po depoima zabranjeno....

  10. Primijetih ovaj zgodan putopis sa zanimljivim društvom. Nažalost, moram malo popraviti dva navoda. Prvi je da je na dionici D.S. - Križevci V/max=120 km/h. Razlog - V/max vagona koji se upućuju na tu prugu. Drugi, teretnjaci prema VR voze V/max=80.

    Uglavnom, čini se kao odličan provod!

    Bok!

    Ante

    Tako je svi Brzi su 120 km/h zbog vagona, kroz Gradec je ogranicena brzina 100 km/h zbog osiguranja prijelaza mimiolaznim ogradama, teretni su u unutarnjem prometu 80 km/h, a medunarodni 100 km/h.

  11.  

    Ma jasno mi je da Moravice nisu ukrižje, to je više igra riječi. Ono što je bitno jest to da su izgubile funkciju zamjene lokomotiva i postale međukolodvor (s masom kolosijeka, idealno za HŽM).

    Moravice su bile rasporedni kolodvor.

×
×
  • Create New...