Jump to content

Muzej oldtimera Presečki i Krapina

superjura

Recommended Posts

Posted

Kako je situacija sa putovanjima i svime ostalim dosta loša evo jedan neželjeznički putopis, ali bolje išta nego ništa u ova sušna vremena.

Bio sam nedavno u okolici Krapine, a otvorilo se par sati slobodnog vremena pa rekoh idem vidjeti Muzej oldtimera Presečki i malo prošetati do starog grada Krapine gore na brijegu. Prije par godina bio sam u Muzeju krapinskih neandertalaca i prošetao gradom pa sad mi to nije bilo u fokusu nego ovo gore spomenuto. Koga zanima grad Krapina i željeznica ima opširan Stanleyev putopis iz 2018.

Dakle, muzej oldtimera je malo južnije od krapinskog kolodvora, može se i pješice prošetati do njega. Radi od ponedjeljka do petka od 10 - 15 sati i cijena ulaznice je prihvatljivih 25 kuna. Više informacija može se naći na web stranicama https://muzej-oldtimera-presecki.hr/

Unutar muzeja je i autosalon Mercedesa, ali on zauzima vrlo malo mjesta ;-), oldtimeri zauzimaju puno više što je pohvalno.

U prizemlju su izloženi kapitalci, kako mi reče prodavač ovaj žuti primjerak Mercedesa je u vlasništvu CVH i procijenjen je na par milijuna kuna, koliko mi se čini svi su u voznom stanju.

Muzej oldtimera Presečki-01.jpg

Muzej oldtimera Presečki-02.jpg

Muzej oldtimera Presečki-03.jpg

Muzej oldtimera Presečki-04.jpg

Muzej oldtimera Presečki-05.jpg

Muzej oldtimera Presečki-06.jpg

Muzej oldtimera Presečki-07.jpg

• Like 6
  • Thanks 1
Posted

Idemo na prvi kat gdje su nešto noviji modeli, neke se još i može vidjeti na cestama.

Fićek i Mini Morris

Muzej oldtimera Presečki-08.jpg

Muzej oldtimera Presečki-09.jpg

Neki opaki američki model, težak oko 3 tone

Muzej oldtimera Presečki-10.jpg

Muzej oldtimera Presečki-11.jpg

Amerikanac, a nije automatik...tada toga još nije bilo.

Muzej oldtimera Presečki-12.jpg

Vrlo lijepa dva Fiata, ovaj pickup je fantastično uređen (kao i svi modeli ovdje izloženi).

Muzej oldtimera Presečki-13.jpg

Muzej oldtimera Presečki-14.jpg

Muzej oldtimera Presečki-15.jpg

Muzej oldtimera Presečki-16.jpg

Muzej oldtimera Presečki-17.jpg

• Like 5
  • Thanks 1
Posted

Idemo na drugi kat gdje su motocikli. Stvarno ih ima dosta od svih mogućih proizvođača.

Muzej oldtimera Presečki-19.jpg

Muzej oldtimera Presečki-20.jpg

Muzej oldtimera Presečki-21.jpg

Muzej oldtimera Presečki-22.jpg

Muzej oldtimera Presečki-23.jpg

Muzej oldtimera Presečki-24.jpg

Muzej oldtimera Presečki-25.jpg

Muzej oldtimera Presečki-26.jpg

Muzej oldtimera Presečki-28.jpg

Muzej oldtimera Presečki-29.jpg

Eto, to je to što se tiče muzeja, ima vani još par autobusa i kamion, ali sam se zapričao sa prodavačem pa sam zaboravio poslikati. Gužve nema, bio sam sam u muzeju. Brzinski se pogleda za pola sata, detaljnije za sat i više. Može se kupiti majica i čaša i još neke sitnice.

Sve pohvale vlasniku da postoji ovako nešto i kod nas.

• Like 5
  • Thanks 1
Posted

Bio sam par puta u Krapini i nikako da odem gore na stari grad, rekoh sad je prilika. Parkiralište je ispod samog starog grada. Odmah je tu vrlo dugačak i visok zid, zaista impresivan. Još par minuta i dođe se do ove stare i obnovljene zgrade, a lokacija je prelijepa za panoramski pogledati Krapinu, barem ovaj središnji i sjeverni dio. Stazom se kroz veliku pećinu može dalje gore popeti na vrh brijega gdje su ostaci stare utvrde. Na vrhu je stijeg sa hrvatskom zastavom. Lagani spust u grad i to je to.

Krapina-01.jpg

Krapina-02.jpg

Krapina-03.jpg

Da budemo ontopic tu je i Macosa.

Krapina-04.jpg

Krapina-05.jpg

Krapina-06.jpg

Krapina-07.jpg

Krapina-08.jpg

Krapina-09.jpg

• Like 7
  • Thanks 2