Jump to content

superjura

Članovi
  • Posts

    47
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

superjura last won the day on January 6 2020

superjura had the most liked content!

About Me

  • Location
    Lika

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

superjura's Achievements

80

Reputation

  1. Bio sam par puta u Krapini i nikako da odem gore na stari grad, rekoh sad je prilika. Parkiralište je ispod samog starog grada. Odmah je tu vrlo dugačak i visok zid, zaista impresivan. Još par minuta i dođe se do ove stare i obnovljene zgrade, a lokacija je prelijepa za panoramski pogledati Krapinu, barem ovaj središnji i sjeverni dio. Stazom se kroz veliku pećinu može dalje gore popeti na vrh brijega gdje su ostaci stare utvrde. Na vrhu je stijeg sa hrvatskom zastavom. Lagani spust u grad i to je to. Da budemo ontopic tu je i Macosa.
  2. Idemo na drugi kat gdje su motocikli. Stvarno ih ima dosta od svih mogućih proizvođača. Eto, to je to što se tiče muzeja, ima vani još par autobusa i kamion, ali sam se zapričao sa prodavačem pa sam zaboravio poslikati. Gužve nema, bio sam sam u muzeju. Brzinski se pogleda za pola sata, detaljnije za sat i više. Može se kupiti majica i čaša i još neke sitnice. Sve pohvale vlasniku da postoji ovako nešto i kod nas.
  3. Idemo na prvi kat gdje su nešto noviji modeli, neke se još i može vidjeti na cestama. Fićek i Mini Morris Neki opaki američki model, težak oko 3 tone Amerikanac, a nije automatik...tada toga još nije bilo. Vrlo lijepa dva Fiata, ovaj pickup je fantastično uređen (kao i svi modeli ovdje izloženi).
  4. Kako je situacija sa putovanjima i svime ostalim dosta loša evo jedan neželjeznički putopis, ali bolje išta nego ništa u ova sušna vremena. Bio sam nedavno u okolici Krapine, a otvorilo se par sati slobodnog vremena pa rekoh idem vidjeti Muzej oldtimera Presečki i malo prošetati do starog grada Krapine gore na brijegu. Prije par godina bio sam u Muzeju krapinskih neandertalaca i prošetao gradom pa sad mi to nije bilo u fokusu nego ovo gore spomenuto. Koga zanima grad Krapina i željeznica ima opširan Stanleyev putopis iz 2018. Dakle, muzej oldtimera je malo južnije od krapinskog kolodvora, može se i pješice prošetati do njega. Radi od ponedjeljka do petka od 10 - 15 sati i cijena ulaznice je prihvatljivih 25 kuna. Više informacija može se naći na web stranicama https://muzej-oldtimera-presecki.hr/ Unutar muzeja je i autosalon Mercedesa, ali on zauzima vrlo malo mjesta ;-), oldtimeri zauzimaju puno više što je pohvalno. U prizemlju su izloženi kapitalci, kako mi reče prodavač ovaj žuti primjerak Mercedesa je u vlasništvu CVH i procijenjen je na par milijuna kuna, koliko mi se čini svi su u voznom stanju.
×
×
  • Create New...