Dragi forumaši zeljeznice.net, budući da je od 27.11.2019. omogućen upload fotografija na forum, molim vas da koristite isključivo forum za upload fotografija, kako bi izbjegli probleme s nestankom fotografija, koje smo imali u prošlosti. Upute za postavljanje fotografija se nalaze na ovoj poveznici.

 

Jump to content
zeljeznice.net

ICU

Članovi
 • Content Count

  73
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  London, UK
 1. ICU

  ICU

 2. ICU

  YouTube

  Horseshoe Curve, PA, USA https://goo.gl/maps/qrQxJtNqtAp https://youtu.be/5-vkr_Nu2n0?t=16s https://youtu.be/MlX2gkhEwts?t=9m55s
 3. Pogrešno je da policija može pojašnjavati stav sama o sebi. Za to imamo zakonodavce i pravosuđe. Po broju građanskih parnica po sudovima bi se onda policija po čitave dane bavila takvim i sličnim "intervencijama" i random legitimirala ljude po ulici. No ali idemo van teme i foruma, veliki je ovo previd zakonodavca i potencijalno otvara prilične probleme za funkcioniranje javnog prijevoza.
 4. Funkcionira jer nitko ne poteze pravno pitanje. A to je i vidljivo iz dotičnog slučaja, gdje je čovjek procesiran i prijavljen prekršajnom sudu bez pravne osnove. Mogao bi i pokupiti nekakvu odštetu da to ide gurati. Ako je stvar samo građanskog prava, budući da nema kvalificiranog kazneno pravnog djela, ima li tada policija temelja mjesati se u privatne odnose između dvije ugovorne strane? Nije da navijam za nekog, ali ako je usitinu takvo stanje u Zakonima, posljedicu su (mogu biti) takve.
 5. Hvala. Moze to i HZ reklamirati, bez pola muke dobili online medjunarodnu prodaju karata, barem za DE i A.
 6. Na bahn.de i oebb.at se mogu kupiti karte iz Zagreba prema DE odnosno A koje se mogu doma isprintati. Samo me zanima ako netko moze potvrditi da je to OK od strane HR konduktera. Vjerujem da je kad se kupuje bez problema, ali eto samo da budem siguran.
 7. Ovdje je problem što izostankom kvalifikacije djela u prekršajnom odnosno kaznenom pravu, HZPPu preostaje samo građanski sudski postupak da naplati potraživanje od takvog putnika. Samim tim uptino je i legitimiranje, zadrzavanje i dostava podataka o putniku od strane policije ako nema kazneno pravne odgovornosti.
 8. Sto nije jasno ponudjena, kupljena i izdana karta za odredjeni vlak ugovorni odnos i zavrsena prica? Bas bi volio vidjeti sto bi se desilo u takvom slucaju. Samim time da ne bi imao gotovine...
 9. Inače čisto da se nadovežem, do sada sam par puta koristio karte preko mobilne aplikacije, jedino imam par zamjerki: - nema karata s posebnim popustima i akcijama, za to se mora na blagajnu - nejasan je dio s presjedanjima i kraticama kolodvora, naročito za strance, ali dobro ajd za takvu relativno malu mrežu pruga, preživi se - smeta me što kondukter kod očitanja karte ima sve podatke, ime i prezime, adresu itd. upisane kod registracije, nisam siguran jesu li u barkodu ili ih dobije preko mreže, ali definitivno ih ima, pokazala mi kondukterka Uglavnom spartanska aplikacija, ali vrlo upotrebljiva.
 10. Pa ak se kupi karta za taj vlak po cijeni koja je ponuđena u sistemu, ne bi smjelo biti nikakve nadoplate. Pa neće putnik razmišljati o tome. Sto ako plaća karticom? Kao ponekad "error fares" za avionske karte. Prodano/kupljeno...
 11. Mozda je jedan od onih koji koriste mobilnu aplikaciju koja ne daje nikakve posebne popuste. HZ takve ne voli, mars u red za salter...
 12. To je namjenjeno zbunjivanju protivnika, pardon putnika, narocito stranaca.
 13. Citat iz maila: točka 14.4.2. – dvosmjerna putovanja s K-15 (s tim da se za karte kupljene putem interneta cijena ne uvećava za 5,00 kn). Dvosmjerna (povratna) putovanja s K-15 A)korisnici: -putnici koji kartu kupuju za dvosmjerno putovanje na udaljenostima većima od 100 km u jednome smjeru, a žele da rok valjanosti njihove povratne karte bude dulji od šest danâ opseg povlastice: rok valjanosti povratne karte produljuje se na 30 dana od dana ispostavljanja. Vrijedi u 1. ili 2. razredu svih vrsta vlakova, uz sve vrste povlastica, osim pretplatnih karata. Za takvo putovanje ne ispostavlja se posebna tiskanica i nema prostora za ovjeru, a cijena karte uvećava se za 5,00 kn. Napomena: prilikom online kupnje odabere se dvosmjerno putovanje, odnosno datum povratka najduže 30 dana.
 14. Pred 10tak dana pitao sam u vezi povratnih karata koje bi na blagajni vrijedile 6 dana, no kod online kupnje vas traži datum povratnog putovanja. Postavljao sam pitanje fleksibilnosti takve karte kad niste sigurni kojeg dana se vraćate. Danas sam dobio pojašnjenje na telefonskim informacijama da se u tom slučaju kupi povratna karta za datum zadnjeg dana planiranog povratka te bi ista trebala vrijediti za bilo koji dan prije odabranog. Također na mail sam dobio suhoparan odgovor da su online karte u skladu s tarifnim odredbama 101 s tim da se u slučaju traženja K15 za produženje valjanosti povratnih karata 30 dana, naknada od 5 kuna ne naplaćuje za online kupnju. Implikacija svega bi bila da je recept za online kupnju povratnih karata kupiti povratno putovanje za 30 dana te je isto onda moguće iskoristiti bilo koji dan u tijeku tih 30 dana. Naravno u slučaju rezervacije mora se putovati određenim vlakom i datumom no to je razumljivo samo po sebi. Ostaje samo isprobati to sa prvim kondukterom i riskirati debatu ili kaznu. Nadam se da će pojašnjenje staviti na web, rekli na telefonu da budu.
×
×
 • Create New...