Jump to content

SPILE008

Članovi
  • Posts

    3119
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

Posts posted by SPILE008

  1. On 28. 01. 2024. at 21:31, .Laurus. said:

     

    Bez brige, može Mađar potegnut do 120 km/h.

     

    Ja se vozio jednom u Mađaru do Slavonskog Broda, praši on bez problema. :)

    Može Mađar ići i 140km/h, ali je blokiran na 120km/h u kabini ima jedan retarder koji se nesmije otvoriti za veće brzine, jer strojovođa onda mora ići kod sudca za prekršaje, ako se pregledom brzinomjerske trake ustanovi da je išao preko 120km/h.

    • Thanks 1
    • Confused 1
  2. Ona dva kolosijeka što vodi jedan lijevo i jedan ravno od PP-Maksimira putnog prijelaza kod sajma je lijevi kolosijek za otpad željeza i auta, a kolosijek ravno je vodio u Sljeme do Silosa i dalje preko Industrijske ulice u Novi Jelkovec gdje je nekad bila svinjogojska farma najveća u Europi u tadašnje vrijeme. Vide se ostaci kolosijeka na prijelazu preko Industrijske ulice. Onaj kolosijek uz zid je krnji kolosijek i nije vodio nikamo.

    Hvala ti Stanley što si slikao trgovinu robom u centru Sesveta "Petra" preko puta Bipe gdje radi moja bolja polovica! :ljubav:

     

  3. 2 sati, Garfield said:

    @SPILE008 Nije ni 385 jer Asea na slici ima reklamu za Connecting Europe Express, a nju imaju 389 i 390. Dakle neka od te dvije.

    Je u pravu si sada i ja vidim da ima naljepnicu znaći 1141 389/390.

    1141 384 je revizija rađena u TSŽV pa ima dupla svjetla, i dupli reflektor sa led svjetlom ispod glavnog reflektora gdje se je prije nalazila sirena!

     

     

  4. 21 hours ago, 1borna said:

     

    Početkom 70-ih je jedan dobar prijatelj bio šef transporta u Zagrepčanki, povremeno bi me pozvao

    na interne degustacije novih proizvoda jer kad bi se smislio neki novi proizvod vlastiti radnici su

    služili kao pokusni kunići za ocjenjivanje.

         Prije toga posla je bio šef transporta u Ledu, tamo sam se znao najesti sladoleda do guše iz

    veelikog lonca u kojemu bi mi donio razne vrste sladoleda sa trake.

    Nakon takovih šopanja sladoledom sam mjesecima bio miran tj. nije mi palo na pamet kupiti

    negdje sladoled?

    Poznam toga čovjeka ako je poslije bio šef transporta u Ledu!

    Kada je otišao u mirovinu imao je svoje kamione Raba koje je kupio od Sirma-Prometa ili bivšeg Sirela-Comerca u Zg. i za Ledo je vozio Sladoled po skladištima u Hrvatskoj, nemogu mu se trenutno sjetiti imena ali mislim da su ga zvali Pero, neznam jeli je još danas živ? :cool:

  5. 2 sati, garlic said:

    Jel bi bilo kakvog zlata u tim sljemenskim potocima? Sito imam. Ono što se nekad brašno sijalo kroz njega....gold, gold....!?

    Ima! Mojima u Sesvetama u Novom Brestju jaka kiša 30.07 2014g. donesla poplavu morao sam preko Zagrebačke hodati bos i sa uvijenim hlačama, kanal iz tog potoka sa Sljemena je nanesao toliko smeća da je bilo i vrečica od mlijeka koje se ne pakira već Trideset god. kanal ide ravno iza vrta prema kučama i od toga Punica dobila od grada Zagreba samo četiri tisuće kuna jer su bili izbori pa Bandić obečao he-he!:roll:

    • Sad 2
  6.  

    Pretpostavljam da je rijec o industrijskom kolosijeku koji je vodio do Jugoturbine na desnoj obali Mreznice.

     

    pozdrav

    toma

    Tako je! A ovo što piše RENATO ispod podvožnjaka je putokaz za prijevozničku tvrtku RENATO iz Karlovca koja se bavi prijevozom robe za Kaufland i bivšu Billu sadšnji (Špar) i Interšpar a koja jesmještena kraj bivše Jugoturbine!

  7. A vidiš da me primilo nekaj, misliš da ima nekaj zanimljivije od Barske pruge? :smile:

    Imaš npr. prugu Sarajevo-Čapljina-Ploče :hm tamo voze Kenedyji i potisni vlakovi pa je zanimljivije pratiti, ili recimo Bledska pruga koja ide dolinom Soče tamo voze Regani i Španke naprijed i odozada pa je jako zanimljivo motori paraju zvuk! :wink:

  8. Nije došla na obnovu nego je na traženje ŽTP-a Novi sad mjenjana za naše lokomotive serije 664 (Ličanke). Njima su trebale lokomotive za Vojvodinu radi manjeg osovinskog pritiska a nama su dobro došle lokomotive sa generatorom pare. Točno je da je radi rata ostalo sve gdje se zateklo. Poslije je dogovoreno da će se vršiti prebijanje ostalih vozila u bivšim ŽTP-ima a da će eventualno ona novonastala uprava u minusu eventualno biti kompenzirana novčano od uprave koja ima "višak". Do kud se doguralo sa tim raspitat ću se.

    Josip je u pravu Kenedy 661-255 nije došao uz sklopu nikakve razmjene, nego je došao 90-tih god. na modernizaciju u Gredelj, da izgleda kao lok. 661-112/118/119/120 HŽ 2 061 101 zadnja koja je modernizirana je bila 661-254 koju je KFOR prekrenuo na Kosovu imaju i slike. Ta lok. nema veze sa razmjenama lok. za vrijeme rata lok. 664-036/040 i poslije 006 su prebite sa lok. koje su ostale u Hrvatskoj 645-033/2 044 031 i 661-120/2 061 101 tako da sve stoji kako je Josip rekao.

  9. Dečki ajde da vidimo odprilike ko je sve zainteresiran za Barsku prugu?

    Bi se nekaj ekipe skupilo? :mig:

    Kud si baš zapeo za Barsku prugu! imaš na njoj dva dana jahanja! ima dosta pruga i kod nas imaš i Sloveniju i Bosnu tamo je još zanimljivije! :roll::wink:

×
×
  • Create New...