Jump to content
zeljeznice.net

MTA

Članovi
 • Content Count

  505
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Zagreb

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Željeznica da, no pobogu zašto do Kvatrića?!😨
 2. Da, iako je Zg svake godine sve diskonektiraniji grad, auto je još uvijek fest brži. Jedino živaca treba...
 3. MTA

  MTA

 4. Nije zastoj niti kašnjenje ali je zapravo oboje (ako je za seljenje na drugi topic, molim moderatore da presele)... inače, koristim pješačenje, javni prijevoz, Uber/Bolt i osobni auto u prijevozu po Zg. Nakon dugo vremena, otiđoh tramvajem, i u posve regularnim uvjetima to izgleda ovako. 1. Stan - tram stanica Prisavlje, pješke, 500 metara, 4 min, 7,5 km/h (extremno brzo hodam, nema zapreka) 2. čekanje 5-ice, legendarnih 10 minuta (rijetko vozi, naletio na rupu još) 3. 5-ica vozi od Prisavlja do Autobusnog kolodvora fucking 25 minuta, 3,9 km duljine, prosjek kataklizmičnih 9,35 km/h (ok, Savska iza 7:15h i Vukovarska uvijek su biseri ali opet...) 4. Od stanice do firme, pješke, 400 metara, 5 min (semafor), 4,8 km/h Tram ruta ima 4,8 km, od toga 900 metara pješke i 3,9 km tramvaj. Vrijeme putovanja 44 minute, prosjek na cijeloj ruti od 4,8 km (pjehe i tram) 6,55 km/h !!!!! I. Hipoteza ne čekanja tramvaja nudi vrijeme od 34 minute i prosjek od 8,5 km/h na ruti. II. Hipoteza brzine tramvaja od 15 km/h i čekanja od 6 minuta nudi već vrlo dobrih 28 minuta i 10,3 km/h na cijeloj ruti prosjeka. Jutros sam išao pješke kako sam to već desetine ako ne i stotine puta činio. Pješačka ruta ima 4,3 km, vrijeme je 38 minuta, prosjek 6,8 km/h sa semaforima i zebrama. Hodam namjerno extremno brzo radi fitnessa, ovako na ovim temp. se ne uznojim i mogu cijeli dan provesti. Dakle, totalni debakl javnog prijevoza...😬
 5. Kad se već otkrilo na vrijeme bez većih šteta i žrtava, i završit će sa nekim quick fixom, ojačanjem i monitoringom. No ono što se zadnjih 10 godina događa u Boeingu je već vrlo zabrinjavajuće. O deficitima zmaja 737 NG se bavio još ovaj prilog. Ovo zadnje sa 737 MAX graniči sa nezamislivim ludilom, gdje su na razini amatera koji u garaži slažu kit avion stavili MCAS u ovisnosti o jednom jedinom senzoru i očajnom software-u.
 6. To će i biti na kraju samo "žičara na kraju grada" jer i nema drugu perspektivu...
 7. Boeing sa lošega na gore pa na najgore. Teški psihopati vode Boeing danas i ovo je plod njihovog "vodstva". Žele sjaj i blještavilo odmah i na prvu, visoke cijene dionica, bonuse a iza toga ruglo kakvo valjda nije bilo u Boeingu od osnutka. Iako se čini "ne baš toliko strašno", jako će teško vratiti reputaciju a sa ovima na čelu nikada.
 8. Tvoje zaista pohvalno i korisno brojanje prometa je pokazalo odlazak na Medvednicu autom koliko puta većim od broja parkirnih mjesta u garaži žičare na Dolju? Taj broj puno govori o smislu i planiranju.
 9. I subvencije su ekonomski extra štetne. Subvencija može biti u vidu pojačanog investicijskog angažmana u elektrifikaciju, neka povoljnost kod punionica i sl., nikako kod vozila. Prirodni(ji) razvoj je najbolji.
 10. Općenito, ovaj forum mi se čini konstruktivan no vrijedi za svaki da je za svakoga od nas zdravo da pustimo druge da pišu sto hoće (osim vrijeđanja i sl.) a svaki za sebe piše što on misli i vjeruje i to je to. Možemo reći da se sa nekim stavom ne slažemo (ad rem) ali ugoniti nekoga da piše po našim zamislima je trošenje energije.
 11. Kako je to jadno kada si tako Irska umisli da je bitna u spasu Svijeta pored Kine, Indije, USA, i rapidno rastuće Afrike.. blagi naziv za takve je - kreteni. Glede same mobilnosti, Irska je otok i izvjesno im el. vozila mogu zadovoljiti skoro sve potrebe no opet cijela infrastruktura za to je žešći problem. Hibridi i ovi na gorive ćelije su izvjesnije bolje rješenje.
 12. Kako god se okrene, nije dobro/moguće. Konverzija je nemoguća, porast udjela el. vozila sasvim ok.
 13. Koja ikebana za žičaru bez parkinga i sve drugo što sam pisao o njoj...🤯
×
×
 • Create New...