Jump to content

danijellikar

Članovi
  • Posts

    978
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by danijellikar

  1. Bravo, Seabral. Ovo je odlično i poučno.

    Nego, bio sam i ja u subotu uz tu štreku tamo negdje oko pola dva i gledao kako je sve jadno. Išao sam u Bistricu ob Sotli po paket na tamošnju poštu. Šteta, mogli smo se naći i pročitati štogod u nekoj od knjižnica.

    Usput i jedan prijedlog...Svi koji planiraju obaviti neki ekšn da u posebnu temu ubace prethodno obavijest da se možda još i susretnu s nekim od ostalih članova ako ih put tamo nanese. Admini, moderatori, kaj mislite?

  2. Uz industrijski kolosijek je postavljena nekakva ograda. Čemu služi, pitaj boga:

    p2050040.jpg

     

    Nisam bog, ali mogu tireći da je to potporni zid za donji stroj štreke, a galenderi su onda sasvim prirodan nastavak građevine.

     

    Izgleda da Sv. Križ Začretje postaje urbana sredina, sa obje strane prema Zaboku je neka industrija. S jedne strane je ovo:

     

    p2050063.jpg

     

    Vjerojatno najveći proizvođač stiropora u Hrvatskoj

     

    A s druge strane je opet nekakva tvornica (i to mi se čini da su nekakvi parketi ili nešto slično):

    p2050065.jpg

     

    Veleprodaja keramičkih pločica..

     

    Eto, tak malo, kad si već bio tamo da znaš kaj si točno videl. Fala za putopis, inače, Saint Cross je moj hometown! :?

  3. E, moj Pfaffensteine, odličan fotopis, kao i uvijek, ali teška srca i mirne duše pridružit ću se Zeusovoj primjedbi da si mogao javiti o itenereru putešestvija, te smo mogli pročitati pokoju i u Velikom Trgovišću ili bi se pridružili u Zaboku. Za sve dosadašnje fotopise pa i ovaj jedan veeeliki plus, a za nejavljanje MINUS!

    Ma ne - jedan!!

  4. Zagi, Joža, bravo! Fala na friškim fotkama Kennedyja. Moram priznati da mi nije bilo lako gledati slike dviju legendi kako propadaju. Evo, iskreno i uistinu se nadam da će se naći neka imalo inteligentna duša sa barem sitnom natruhom railfanovskog razmišljanja na HŽ-ui prepoznati koliko je važno osposobiti ta dva Kennedyja i vratiti ih na posel. Ne neki udarnički, možda lagani turistički. Cijelo vrijeme se nadam da i ta dva posljednja ne budu otišla pod nož ili nekome drugome u vlasništvo, već da budu ipak ostali kao aktivan dio baštine željeznice ovog prostora. Pa da i odu drugom vlasniku, samo da ostanu žive i radne, već bi mi bilo draže.

     

    Ne mogu a ne iskoristiti priliku i još jednom staviti moj model Kennedyja 015:

    20612dr8.jpg

    kennedyzaupload.jpg

     

    Kod mene će uvijek imati posebno mjesto na maketi. I u srcu.

×
×
  • Create New...