Jump to content

ivan.h

Članovi
  • Posts

    83
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by ivan.h

  1. http://picasaweb.google.com/muzej.trnskog

     

    On - line arhiv Muzeja Trnskog. Ogroman broj fotografija od razdoblja izgradnje Trnskog i okolnih naselja pa sve do danas. Ima nešto fotografija željezničke tematike koje uglavnom prikazuju DEF trokut, ali još uvijek nisam uspio pronaći fotografiju starih metalnih podvožnjaka...

     

    EDIT: http://picasaweb.google.com/muzej.trnskog/IzvoriRemetinec#5274198369187122754

    Jel to to? :) Malo (puno) smeta ovo drvo u sredini.

  2. Obzirom da se radi o mojem terenu, osjećam se p®ozvanim još par stvari prokomentirati i dopuniti.

    Za početak:

    Gdje je točno ova zgrada ? Izgleda jako zanimljivo ...

    http://img13.imageshack.us/img13/7241/9l0221077.jpg

    Tu gdje sam stavio crvenu točku (približno). Pogled je u smjeru strelice!

    delta.th.jpg

    Moja je baka, rođena 1928., za ljude koji žive u toj zgradi uvijek govorila da žive u "vaktarni"... Pokraj tvornice Klara do prije godinu - dvije je postojao kolosijek koji je bikom završavao uz sam ŽCPR. Prema položaju drugih ostataka kolosijeka koji se vide na fotografiji (http://img11.imageshack.us/img11/6396/9l0221072.jpg) čini se da su tamo postojala čak dva kolosijeka... Sama "vaktarna" nalazi se nasuprot bivše tvornice Bratstvo (sada Oktal Pharma) gdje je možda bilo još kolosijeka pa bi sve to moglo značiti da je gore spomenuta zgrada bila zapravo neka vrsta kolodvorske zgrade . :D Malo vjerojatno, ali moguće. Pokušat ću još istražiti.

     

    Još jedna sitnica...

    Ovo:

    9l0221053.jpg

    je fotografija koja bi spadala i u tramvajsku infrastrukturu. Ako se ne varam, objekt s plavim vratima je ZET-ova ispravljačka stanica. (OT: Nigdje na forumu nisam pronašao fotografije ispravljačkih stanica. Trebalo bi to malo istražiti i fotkati... :mrgreen: )

×
×
  • Create New...