Jump to content

file

Članovi
  • Posts

    753
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by file

  1. Ideja je za 5+. Treba stvar logistički osmisliti, a bilo bi lijepo i nabaviti člana ekspedicije koji je obdaren kabrioletom. Moja GoPro kamera je trenutačno u ferfundlu, ali dalo bi se snimiti cijelu trasu. Uz uvjet da se ne nađe neki šofer s komentarom o ilegalnosti!

     

    Nemam kabrio, al imam 3 Gopro-a :)

  2. U Debrecenu sam živio u susjedstvu njihove crkve. Inače su poznati po tome da šalju misionare u različite zemlje, koji vrlo brzo savladaju jezik. Obično idu u parovima, obučeni su u bijele košulje, a na prsima imaju pločicu s imenom.

    Hah, moja dva mormona se već zafrkavaju samnom kad me vide; "Jel, da se nisi možda predomislio od zadnji puta pa bi možda malo popričao o našem gospodu isusu kristu?".

    Jednom me kolega dovezao pred kuću i taman nalete spomenuta dvojica obučeni u traperice i neke majice. Pozdrave, odgovorim im, i odmah krenem u napad. Rekoh, dečki, kakvo je to šetanje bez odora, ovako u trapericama?? Siromasi počeli zamuckivat, kao kosili travu oko crkve pa im se nije dalo presvlačit... Ispala je baš dobra fora.

     

    Inače,kratka povijest mormona se može pogledati u epizodi South Parka "All about Mormons" (S7E12) :mrgreen:

     

    Sorry Stanley sta ti offtopičarim po temi!!!

  3. Fantastično, kao da sam se sam prošetao po stanici.

    Što se tiče one mrke beštije, ime mu je Cvile. Dobroćudni pas mog susjeda; vjerojatno ga možeš vući za rep a da neće odreagirati. Vrlo umiljato stvorenje!

     

    Vjerojatno mnogi ne znaju da je lokvarski 3kV EVP do pred nekoliko dana bio u funkciji. Sada se opskrba kućanstava i stanice prebacuje na gradsku mrežu.

  4.  

    Vrlo neobičan profil tračnice. Kaže mi skretničar da je to s vanjske strane pa ne smeta. To vidim i ja, al' mi svejedno nije jasno kako se ovo dogodilo. Koliko znam, ni jedna željezara ne valja ovakve tračnice.

     

     

    Recikliranje... Tot je nekada bila vanjska tračnica u krivini, pa ju pojeo vijenac kotača.

     

    Lijepe slije! Pozz

  5. Mada, recimo na ličkoj pruzi, ima dosta prijelaza koji su u razini i imaju rampu, ali oznake na njihovim kućicama su samo ŽCP.

    Pa sad ti to razumi :ne zna:

    Rampa je u cijeloj raspravi suvišan pojam, jer je to na željeznici građevinski objekt gdje se vrši utovar vagona. Dok se u kontekstu ŽCP-a radi o branicima i polubranicima.

  6. Logički gledano mislim da si u pravu, i da nema pretjeranog smisla naglašavanja, tako da i

    Zakon o sig.u želj. prometu definira ŽCP kao križanje pruge i ceste u istoj ravnini.

     

    Možda Željeznica naglašava ŽCPR jer je ta vrsta križanja u njihovoj direktnoj ingerenciji, dok, pretpostavljam, križanja izvan razine nisu(tj. podijeljene su s organizacija za gospodarenje cestama i sl.)...

  7. Kako misliš "razina"?

     

     

    Ama, dapače. Kad se jednog dana u mirovini vratiš u stari kraj, odnijet ćeš mi cvijetak na grob...

     

    Veliš ŽCPbezR, to bi bilo željezničko cestovni prijelaz bez razine. R je razina, iliti nekada za vrijeme JŽ-a ŽCPN- željezničko cestovni prijelaz u nivou.

     

    Što se tiče cvijeća, prije Ti moram poslati razglednicu iz Kingstona, a moramo i popiti K-makijato kad dođem na GO; tada ćemo raspraviti jel voliš više krizanteme ili maćuhice! :)

  8. Bok, File! Si dobro?

     

    Odličan, hvala na pitanju! No ne radujem se snijegu...

     

     

    Zanimljiv komad opreme. Još da znam čemu služi Krepah.gif

    Taj komad gvožđurije ide skoro baš na to mjesto na skretnici, ali ispod tračnica. Na njega se montira električna skretnička postavna sprava, i tuda prolazi polužje za prebacivanje prijevodnica...

     

    Inače ovih dana se mijenjaju sve skretnice u Lokvama, zato je ta navala strojeva. One samohotke na vagonu baš tome služe, ćape skretnicu i odnesu ju tamo gdje treba!

×
×
  • Create New...