Jump to content
zeljeznice.net

suponik

Članovi
 • Content Count

  34
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Crna Gora
 1. suponik

  suponik

 2. Vjerovatno se radi o istim ili vrlo slicnim lokomotivama kao sto je nedavno kupio(2 lokse) srpski TENT, i cija je isporuka u toku(zavrsene su i ukrcane na brod). Pored MAK i SRB, iz Evrope, do sada je od kineza sinska vozila nabavila i Bjelorusija(12 dvodjelnih elektricnih loksi).
 3. Trebali bi pozuriti sa isporukom jer se pruga Beograd-Bar zatvara od 01.12. Mada i ne znam sto ce nam sada ovi vagoni, kada ce od 01. decembra biti samo jedan polazak dnevno ka BG i to samo do Valjeva.
 4. Stanley Mala ispravka, Vikramaditya je rekonstruisan(prakticno izgradjen novi brod) u Rusiji tj. u brodogradilistu Sevmas u Severodvinsku.
 5. Znam da je off, ali navodim ovaj podatak cisto iz razloga jer su i kod vas ukinuli postanske vagone. Ovdje tj. u tadasnjoj SRJ(ZCG i ZS) su ukinuti jos davne 1998/99.Kao razlog je naveden "prevazidjen nacin provoza poste zeljeznicom". Vise necu ici u off topic.
 6. Prije nekolika mjeseca(mozda je to bilo jos i 2015.) svajcarske zeljeznice(SBB) su od jednog njemackog proizvodjaca narucili cak 50 novih postanskih vagona.Radi se o vagonima izradjenim na osnovi teretnih vagona koje ova firma radi a koji su preradjeni u postanske po specificnim zahtjevima SBB/CFF/FFS.
 7. Postoji li neka slika unutrasnjosti ovih vagona nakon remonta, uzgred mislio sam da ih je 6 poslato na opravku a ne 5. Stigla je Montekargova dizelka serije 644 sa GO u Relocu, i meni se uopste ne svidja kako je uradjena, mislim da bi je i Gredelj u stecaju uradio mnogo bolje.
 8. 120 km/h, ali ovu brzinu nema gdje postici posto su najvece dozvoljene brzine u CG 80 km/h.
 9. Isporučen voz sa glavne opravke i modernizacije Dana 31. maja 2015. godine isporučen je EMV 412/416-045/046 koji se nalazio u firmi TŽV Gredelj d.o.o zbog glavne opravke i modernizacije. http://www.zpcg.me/novosti/Isporucen-voz-sa-glavne-opravke-i-modernizacije.html
 10. Imao sam priliku da udjem u prvi EMV odmah posto je stigao iz ZG, prije pustanja u redovni saobracaj. I meni je, kao nekome ko nema profesionalne veze sa zeljeznicom, izgledao savrseno tj. kao potpuno novi voz. Cak mi se nekako vise svidio od tada potpuno novih i ultra modernih CAF-ova.
 11. Znaci ipak ce se ispostovati krajnji rok zavrsetka do kraja maja. U sustini dobili smo prakticno dva nova voza.
 12. Ima li sto novo u vezi drugog EMV RVR, posto se blizi i kraj maja ?
 13. Drugi EMV ZPCG bi, po najnovijim informacijama, trebao da bude gotov u maju(5. mjesec).
 14. Nazalost moram da dodam i to da je vec veliki broj drvenih pragova, ugradjenih prilikom rekonstrukcije, propao i mora biti zamijenjen.Uz to od rekonstrukcije pruge nije obnavljan tucanik tako da ga sada na dosta mjesta nedostaje. Takodje ni ove brzine za koje je pruga rekonstruisana nijesu ostvarene vec vozovi ne idu nigdje brze od 65 km/h.Razlog za to je veliki broj divljih/ilegalnih/neregulisanih pruznih prelaza koji su ostali i dalje u upotrebi.
×
×
 • Create New...