Jump to content
zeljeznice.net

Cleverman

Članovi
 • Content Count

  55
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Zaprešić
 1. Cleverman

  Cleverman

 2. Zanima me sto je na kraju bilo s novim sustavom naplate. Pise da ce biti uspostavljen tijekom 2015. godine, no koliko vidim jos nista od toga :/
 3. mislim da bi to bila najlogičnija odluka, ne razumijem zašto bi koristili neku drugu stranicu. Maknut će staru i staviti novu, za to im treba max 5 minuta posla.
 4. U tome je problem, nema linka za novu stranicu jer ju još uvijek nisu stavili na web.
 5. Od kraja 6. mjeseca pa još do sada ništa od novog weba. Najavljena je i aplikacija za mobitele krajem 9. mjeseca koja će kako se sada čini doći krajem 1. mjeseca.
 6. http://www.vecernji.hr/zg-vijesti/pjesak-podletio-pod-tramvaj-odvezen-u-bolnicu-955331
 7. Najkraći put ne mora biti i najbrži, no na slici kod tražilice piše: "Predloži opcije", pa se nadam da će program izbaciti više načina i puteva kako doći od A do B. Iskreno se nadam da uvođenjem mobilne aplikacije koja bi trebala točnije pokazivati dolazak tamvaja, ZET će malo postrojiti svoje vozače tramvaja, jer će biti zanimljivo kada ljudi krenu presjedati s autobusa na tramvaj i na aplikaciji vide da bi tramvaj trebao krenuti za 4 minute, oni stignu na okretište, a tramvaj već odavno otišao.
 8. Naravno Google će imati sve podatke vezane za određenu liniju, no problem će biti taj što će on izbaciti da tramvaj npr dolazi na stanisu u 15:42, ali kako vozači imaju naviku kretati ranije on će na stanici već biti u 15:39, i onda nema nikakve koristi od vremena dolaska, jedino će ovo biti korisno za strance koji ne znaju kojim linijama doći od točke A do točke B jer će im program reći gdje da uđu u tramvaj, gdje da presjednu i gdje da izađu.
 9. Ako će sve to biti kao što je i rečeno preko Google mapsa, onda već i sada možemo vidjeti kako će to funkcionirati, odaberite dvije random točke u New Yorku i odaberite Transit. Primjer: link. može se kliknuti da se dobije više informacija o ruti koja onda daje informaciju o točnom dolasku vozila na stanicu. ZET se jednostavno samo skrpao Google-ovoj usluzi tako što im je poslao GPS koordinate i sada se hvale da je to nešto novo i revolucionarno.
 10. Jel bi to značilo da "već" sljedeći tjedan bi mogli imati novu i posve funkcionalnu web stranicu. Bit će zanimljivo vidjeti kako radi osobito sa svim radovima u Zagrebu i mnogim linijama kojima trasa nije promijenjena u ATRON-u i koje voze na vr. 9901.
 11. Jel možda možeš dati malo više informacija o tome kada si vidio stranicu. ZET ima dvije domene www.zet.hr i web.zet.hr, napravio sam sitemap obe stranice i koliko vidim nije na nitijednoj od tih stranica. Vjerojatno na nekoj internoj stranici firme koja je izrađivala tu novu stranicu.
 12. Jel se meni to samo čini ili mnogi česi u zadnje vrijeme imaju problema s ubrzavanjem. Čuje se kako majstor daje gas, ali se ne krećemo puno brže (cca. max. 20-25km/h) uz uvjet da kada se doda gas brzinomjer skače do 40 i onda kada se pusti gas padne na 20 km/h.
×
×
 • Create New...