Jump to content

Trainz

Članovi
  • Posts

    293
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Trainz

  1. Ono je Brozov mlin u Drašama ( nekada bio , valjda prije rata).Broz je znao dolazit po robu u trgovinu mojoj baki u Bizeljsko i uvjek imao psa sa sobom, koji je njuškao po tada mahom otvorenoj robi u dučanu, dok su starci zapalili cigaretu u trgovini i časkali, te popili pokoji glaž vina. Baki je bilo neugodno da Brozu kaže, da ne voli njegovog psa u dučanu. Ipak je mlinar Broz ostavio uvjek dobre novce za nabavljenu robu. Snašla se ovako..otvorila je terpentin i čep gurnula psu pod rep. Reakcija psa je bila munjevita, pa je poskočio i izletio kroz staklo zatvorenih vreta napolje, preko potoka i travnjaka pravo doma u Draše. Broz je samo izjavio, da mu nešto takvo još nikada nije napravio, pa je lepo uredno platio i staklo, te otišao gunđajuči:)

    Posle rata je kod tog mlina u Drašama bilo omiljeno kupalište na Sutli, jer su postojale brane i iza njih jako duboka voda. Bio je to raj i za ribiče na kapitalnu ribu.Vlakom se dolazilo komotno iz Zagreba na ribolov. Dok su muževi pecali, kumice su vješto brale fažol i krumpir po obljižnjim njivama, da se nađe za zimnicu.

    U jednom davnom postu , več sam spominjao čest griz soma po voznom redu vlaka u 21.15:) Et malo van teme..kao zanimljivost. :)

×
×
  • Create New...