Dragi forumaši zeljeznice.net, budući da je od 27.11.2019. omogućen upload fotografija na forum, molim vas da koristite isključivo forum za upload fotografija, kako bi izbjegli probleme s nestankom fotografija, koje smo imali u prošlosti. Upute za postavljanje fotografija se nalaze na ovoj poveznici.

 

Jump to content
zeljeznice.net

Trainz

Članovi
 • Content Count

  290
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral
 1. http://www.24ur.com/bin/video.php?media_id=61933977&section_id=4&article_id=4116120 Napokon novi vlakovi. Šteta što če tandrkati po starim prugama.No, bolje išta nego ništa. Očekujem i aferu trpanja novca u privatne džepove , što prati svaku veliku državnu investiciju ili nabavku LP Trainz
 2. Trainz

  Karte

  Najlakše je radit pomoču 2 monitora.Današnje grafičke karte imaju 2 izlaza. Staviš monitor do monitora i na jednom otvoriš Trainz u prozoru.Trebaš isključiti full screen. Na drugom monitoru otvoris googleearth ili geopediu ili nešto, što ti daje podatke za izradu mape. Tako nema dosadnog switchanja kod rada. Naravno, može se isto radit sa dva kompjutora. Pozdrav
 3. Izgleda , da je lokomotiva, kad se otarasila tezine vagona na skretnici, koja je bila u odklon, sasvim u redu zakocila na izvlacnom. Ne mogu vjerovati, da bi onih par metara uzbrdice i ono malo drveca zaustavilo lokomotivu bez kocnica.
 4. Tako: u surveyouru stavi lokomotivu i tender na tracnice. Onda klikni na upitnik(ikonu) i na tender. Otvorit ce ti se okno, gdje mozes tankati ugljen i vodu:) http://img198.imageshack.us/img198/2293/upbigboy.jpg Slicno je treba napuniti dizelom i pijeskom SD70, jer inace nece raditi normalno.O tome sam vec pisao tu: http://zeljeznice.net/forum/viewtopic.php?t=1788&highlight=sd70
 5. Negdje u postovima je opisano, da sa tri lokomotive nisu mogli izvuci 800 t , nakon spricanja pruge. Pitam se sada, dal se radi o netestiranom sredstvu za spricanje pruge i zasto takva iskustva nisu pridonjela tome, da se sredstvo ipak testira na bezbolniji nacin.
 6. Jel tko zna, sta se juce (13.3.2009 i k tome jos petak) dogodilo na rijeckoj prugi?. Neko iskliznuce?. Vlak iz Rijeke ( oko 13 h) za Zagreb se vratio u RI, a putnici su pusteni, da cekaju u nekom bespucu.Nakon toga su ih autobusom prevezli na neku stanicu , gdje su nastavili sa obicnim putnickim i dosli u ZG oko 22 h. ????????
 7. Iz moje jako stare rute nazvane Zagreb
 8. Ubacio sam svoju trzajuču mapu iz TRS 2006 u TRS 2009 i radi puno bolje i glatkije.Ima nekih teškoča, jer su neki signali, koji su iz TRS 2006 tu stalno na crvenom-ne rade, pa ču ih promijeniti.Toliko za sada. Isto tako primječujem, da kod pokretanja vlak "osječa" svoju težinu.
 9. Trainz

  Hog

  Poslije par malih greski ipak mi je uspjelo aplicirati teren u pravoj velicini u TRS 2006. Dem-ovi se mogu naci tu: ftp://e0srp01u.ecs.nasa.gov/srtm/version2/SRTM3/Eurasia/
 10. Trainz

  Trainz dodaci

  Več dugo sam tražio animirane 3D osobe za TRS. Evo, uz pomoč thomcro-a , koji tako vrijedno traži dobre stranice po web-u sam pronašao te baš na onoj stranici :http://trs-1017rus.ucoz.ru/load/5-1-0-159 Strašno dobro izgledaju! Hvala
 11. Volio bi vidjeti konfiguraciju koja neče šteknuti u TRS 2006 na mojoj polumapi ZM-Dobova :)
 12. Trainz

  Zvuk vlakova

  Godinama su se ljudi kod rada u bizeljskim vinogradima ravnali prema zvuku damferica i kasnije dizelki na prugi od Draša do Klanjca, kad je vrijeme za gablec i kad je vreme za otiči kuči. Kao ribiči na Sutli, rekli smo, sad če som zagristi jer je vozni red ( vlak u 21.15), jer se to stvarno meni i nekim kolegima dogodilo baš u vrijeme , kad je vlak prolazio. Nema više ništa od toga, jer vlakovi više ne prometuju tom prugom.
 13. Šta je posebno dobro na toj slici? Rheingold vagoni! Imaju interier i nočno osvetljenje! Meni izgledaju super. Mogu se skinuti sa Auranovog DS-a. Kuid i ostalo se može vidjeti na snapu.
 14. Ili ništa ne radiš ili ne uploadaš? Ajde, čekamo dalje! Pozdrav
 15. Bez uvrede, al tu bi ja napravio tako, da izgleda bolje. Umjesto belog kružiča na sredini izmedju 2 skretnice bi ubacio 2 nova na mjesta , koja sam označio crnim kružičem, a bijelog bi obrisao, Potom bi sa komandom STRAIGHTEN track kliknuo izmedju ovih novih kružiča i pruga buda ravna i zavoj na skretnici ljepši. Možda če trebati malo pomicati mjesta tih novih kružiča amo-tamo da se dobije ljep prelazak. Pozdrav!
×
×
 • Create New...