Jump to content
zeljeznice.net

Domagoj40os

Članovi
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Location
  Osijek
 1. Domagoj40os

  Domagoj40os

 2. HŽ 2062 018 u kolodvoru Nova Gradiška, snimljeno 13.7.2011.
 3. sve je uslikano s hrvatske strane, nisam isao dalje od prvog nosivog stupa jer policija dežura.
 4. Povremeno putujem IC 580/581 "Podravka", 1. razredom i na blagajni pri kupnji karte dobije se kupon za besplatnu kavu i čaj.
 5. Na slici 3 je žljezdasti nedirak (Impatiens glandulifera) Impatiens glandulifera Royle (Por. Balsaminaceae) Žljezdasti nedirak potječe iz područja zapadne Himalaje.U Europu je unešen kao ukrasna biljka. Zbog vrlo dekorativnih cvjetova bio je vrlo čest u vrtovima iz kojih je izbjegao i dospio na obale potoka i rijeka gdje je našao povoljno stanište za daljnje širenje. Odlikuje se brzim i bujnim rastom u velikim i visokim skupinama koje dobro podnose zasjenjivanje. Zbog toga dobro uspijeva ne samo uz rubove poplavnih šuma, već i u sađenim poplavnim šumama. U njima se javlja kao korov koji svojim visokim i gustim sastojinama zasjenjuje šumsko tlo, čime onemogućuje prirodno pomlađivanje poplavnih šuma i njihovo širenje, odnosno ometa normalno razvijanje mladog drveća.
 6. Isprike svim forumašima zbog nenamjerne pogreške pri uploadanju fotografija u pogrešan podforum. Fotografije su nastale u lipnju 2007. godine. Na prvoj fotografiji je karta za vlak. U redu gdje je strelica označena je relacija putovanja: Nagoya - Tokyo, ispod je naveden datum putovanja: 23.06, polazak u 12:04 i dolazak u 13:46; sljedeći red sadrži podatke o vlaku: NOZOMI 84, i rezervaciju: kola broj 12, sjedalo 8 E. Cijena povratne karte je 10.780 yena, od čega 6090 yena osnovna cijena te 4690 dodaci i rezervacija. Druga fotografija je dolazak vlaka na peron u stanici Nagoya. Vidi se da je peron uz kolosijek ograđen, s otvorima koji točno odgovaraju vratima na kolima, tako da je na peronu točno označena pozicija ulaznih vratiju. Peta i šesta fotografija snimljene su u Tokiju prije polaska vlaka za Nagoyu. Namjerno sam uslikao obavjesnu ploču s informacijama na japanskom i engleskom jeziku, tako da se ipak može razumjeti. Nisam veliki stručnjak za željeznice velike brzine, ono što znam jest da je ovaj shinkansen serije Nozomi 700 tada, 2007. bio nova generacija koju su promovirale Japanske željeznice.,
×
×
 • Create New...