Jump to content

[SI] Mali krug slovenskim željeznicama sa SŽ 711 (zeleni vlak)

zvonimir
Community Calendar

Event details

Kao što post kaže.

  

51 minuta, Tine said:

Možda nekoga zanima vožnja zelenim vlakom SŽ 711 na malom željezničkom krugu Ljubljana - Sevnica - Trebnje - Ljubljana. Više o tome na https://miniaturna-zeleznica.eu/pdf/zeleni_vlak.pdf

 

V soboto, 29.7.2023 bo spominska vožnja serije 711 – zeleni vlak. Zapeljali se bomo po malem krogu Slovenskih železnic. Odhod vlaka bo iz Železniškega muzeja na Pamovi ulici 35 v Ljubljani. Zbor udeležencev vožnje bo ob 8. uri v muzeju.

 

Vožnja spominskega vlaka bo potekala po izdelanem voznem redu s postanki v Sevnici, Tržišču in Trebnjem.

  • V Sevnici si bomo ogledali železniško maketo na postaji in muzejsko parno lokomotivo serije 62. 
  • V Tržišču bo postanek daljši in bo vseboval malico v gostišču Majcen, predstavitev prve kapelice zavetnika železničarjev blaženega Antona Martina Slomška in ogled gomulke.
  • V Trebnjem bo postanek za ogled parne lokomotive na postaji. Izdelana bo tudi spominska majica, ki jo lahko udeleženci po želji naročijo ob prijavi na vlak in ni zajeta v osnovni ceni v znesku 6 eur.

Cena izleta bo 40 EUR ob zadostnem številu prijavljenih. V primeru manjšega števila prijavljenih se cena lahko zviša za nekaj eur, da se pokrijejo vsi stroški najema. Prijave in ostale informacije so na telefonski številki 041 685 786 – Stanko. Mesta so omejena s številom sedežev na seriji 711. VVabljeni, da se popeljete s čudovitim vlakom na počitniško spominsko vožnjo z nami. Dogodek je organiziran v sodelovanju s Potniškim prometom in Železniškim muzejem SŽ.


Recommended Comments

There are no comments to display.

×
×
  • Create New...