Jump to content

Pele

Članovi
  • Posts

    170
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Pele last won the day on March 12 2021

Pele had the most liked content!

About Pele

  • Birthday 17.04.1984

About Me

  • Sex
    Male
  • Location
    Gunja

Recent Profile Visitors

8889 profile views

Pele's Achievements

508

Reputation

  1. Jučer prije podne me dočekalo iznenađene na pruzi: Mjerni vlak EM100VT: Uhvatio sam ga u povratku. Malo je razbio monotoniju jer se na ovom dijelu pruge (između stajališta i granice) rijetko može nešto vidjeti drugo osim teretnjaka. I ode on... Tko zna, ako poprave EM120 možda ga više nećemo imati prilike vidjeti na našim prugama. Pozdrav
  2. Odande sam došao: Pruga u daljini: I za kraj pogled na nastavak trase prema Drenovcima: Toliko za danas. Pozdrav
  3. Idemo dalje... Pilana: Nalazim još tragova pruge... ...ovaj mostić je napravljen od starih pragova. Dolazim do kanala: Tragova pruge je sve manje. Nakon poplava 2014. stari propust zamijenili su novim: U blizini se nalazi ova rampa... ...koja je napravljena od tračnica.
  4. Nastavljam... Sat u jednom dvorištu: Dolazim do starog željezničkog skladišta: Ispred je bilo još jedno željezničko skladište koje je prije nekoliko godina srušeno. https://www.google.com/maps/@44.8915014,18.830962,3a,90y,122.22h,88.22t/data=!3m6!1e1!3m4!1swm9C65hnOkCG7ESqvnKEtw!2e0!7i13312!8i6656 I polako dolazim do drugog kraja kolodvora gdje se nalazi ovaj objekt: Ovaj lijevi dio je vjerojatno nadograđen. Do prije nekoliko godina ovdje je netko živo.
  5. Ista zgrada sa suprotne strane. Tu se nalazi pošta. Ispred mene je kružni tok: Tko bi rekao da je ovdje nekada bio kolodvor. Kolodvorska ulica: Na početku ulice sa desne strane nalaze se dvije željezničke zgrade, danas privatne kuće: Prva... ...i druga. Ne znam koja im je nekada bila namjena.
  6. Već neko vrijeme po glavi mi se mota ideja da obiđem trasu ukinute pruge. Plan je bio otići vlakom do Drenovaca i starom trasom pješke se vratiti nazad. S obzirom na to da mi je plan pokvarila korona, (poslije će doći vrućine, sve će zarasti u travu, a komarce zmije i druge napasti da i ne spominjem) shvatio sam da od toga neko vrijeme neće biti ništa. U subotu sam uhvatio malo slobodnog vremena i volje za hodanje pa sam odlučio prošetati djelom trase gdje je nekada bio kolodvor. Krenuo sam sa mjesta gdje se nekada nalazio ulaz u kolodvor iz smjera Brčkog. Na mjestu pješačkog prijelaza nekada se nalazio žcp i rampa, a u parku preko ceste bile su ulazne skretnice. Pogled na trasu u smjeru Brčkog: Iza zgrade u sredini slike od tragova pruge nije ostalo ništa, pružni nasip su poravnali i sada se tu nalaze kuće i dvorišta, pa tamo nisam ni išao. Vraćam se nazad i nastavljam dalje kroz park. Ispred mene (točno na trasi) je Trg žrtava Domovinskog rata, a lijevo nalazi se uličica u kojoj se navodno nalaze dvije kuće u kojima su živjeli željezničari. Prvo idem u tu uličicu: To bi trebale biti ove dvije kuće: Idem na trg, sve je pusto zbog korone. Pogled u smjeru Brčkog... ...i Drenovaca.
  7. Dok se ne uputim u neku novu šetnju, evo nekoliko fotografija cestovnog mosta koje sam snimio u siječnju ove godine: I dvije slike iz prošlosti: Izvor: https://zupanjac.net/na-danasnji-dan-1-7#
  8. Još nekoliko kadrova pruge... ...i vrijeme je da se vratim. Snijeg se u međuvremenu skoro otopio: Na kraju još jedan pogled prema nasipu: Nadam se da ste dobro i da će ove nevolje sa virusom i potresima što prije proći. Pozdrav
  9. Vraćam se gore: Paukova mreža: Neobična igra boja: Ponovo na pruzi: Mladi orah: Ne moram po pragovima, poklopci kanalica mi služe kao staza: Siva čaplja: Obnavljaju krov stare crkve:
  10. Nastavljam: Cvijeće i snijeg: Pogled: Dolazim do kanala: Odozdo: Šuma obojana u bijelo:
  11. Iako zadnjih dana ne idem nikuda ako baš ne moram, kombinacija snijega, tamnih oblaka i sunca stvorila je neobičan ugođaj, te sam prošetao i usput snimio koju fotografiju. Odmah da napomenem da baš i nema slika željezničke tematike a ono što ima već ste vidjeli, ali možda će i ovo biti nekome zanimljivo. Prvi snijeg nakon godinu dana: Pruga: Idemo na prugu! Snijeg se već počeo topiti: Nekoliko kadrova: Pogled:
  12. Nešto više od 2,5km (zaokruženo na karti).
  13. Mislim da ne bi daleko stigao. Vrti mi se pri samoj pomisli...
  14. U planu je i obilazak stare trase.
  15. Idem dalje... Pored crkve se nalazi škola za učenike od 1. do 4. rezreda. Ovdje sam i ja nekada išao u školu. Tu je i dječje igralište: Dom kulture i knjižnica: Ispred kojeg se nalazi ova ”pametna” klupa gdje se uz pomoć solarne energije može napuniti mobitel. I to je to za ovaj put. Do idućeg puta, pozdrav!
×
×
  • Create New...