Jump to content

RAIL-LOGISTIK

Članovi
  • Posts

    2683
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by RAIL-LOGISTIK

  1. Bravo za putopis Domagoj,sve si lijepo poslikao i komentirao,svaka cast!

    Velika steta da tako velika firma u Beliscu ne koristi zeljeznicu.

    Znam jos dok je HZ vozio trupce i papir u/iz Belisca i bas me zanima zasto je to stalo?

    Uglavnom HZ ne vozi vise nista za Hrvatske sume.

    Privatnici pa i HZ bi mogli opet pokrenuti prijevoz papira,ko zna,mozda bude toga.

    Odlicni su mi stari likovni signali.

  2. Bravo za putopis Domagoj,sve si lijepo detaljno poslikao,hvala!

    Pitanje,dok ide teretnjak za silose u Valpovu, se on gura od Bizovca,jer vidim da je u Valpovu samo jedan kolosjek u funkciji,drugi su vec zahrdali i zarasli.

    Pruga prema Beliscu od Valpova se valjda samo na pocetku koristi dok se menjaju vagoni iz silosa,ili?

    Jedva cekam nastavak.

  3. Puno hvala za trud i kaj si sve to lijepo dokumentirao. :jup

    Stvarno,puno toga propada i ima vise tih lokomotiva olupina nego vagona koji se tu rastavljaju i sastavljaju u nove vlakove.

    Ima cak i stare DB V60.

    Dosta je cargo tereta izgubio na cestu(rijekto koj ind.kolosijek je jos aktivan) tako da se ne treba cuditi da ima sve manje posla i jos ktome trend ide prema izravnim,marsrutnim vlakovima.

  4. Taj 3. kolosjek se koristi samo kao istovarni kolosjek za Lagermax,a zanimljivo je da se skretnice 2 i 3 nikad nisu koristile,bar ne za moje "karijere". Naime,kolko god bilo vagona s autima i kolko god bila dužina vlaka,uvijek je taj vlak bil primljeni na 2.-gi kolosjek pa smo za postavu,čitav vlak vlekli prek skretnice br.4,skroz van iz stanice u onaj zavoj i gurali ga natrag na 3.kolosjek na istovar,skroz na tog "bikonju"---dok smo uzimali prazne vagone (bivši 65401),situacija je bila malo drugačija-isto smo bili primljeni na 2. kol.,lokomotivu otkopčali i po prvom išli okolo prek skr. br.5 do mosta (izolacija) kaj ju je okrenul u pravac,pa na br 4 i na 3 kol.,opet sve vagone vlekli van i spajali na 2. kol.pa opet z lok. okolo na početak vlaka---uz te vagone i one koje smo pokupili po stanicama do Luke,vlak je imal i po 600 m,--znali smo nekad čekati da se sprazni pruga od Zaprešića do RK kaj bi skroz imali prolaz jer tu i veću dužinu niko nije štel primiti v svoju stanicu --pogotovo dok smo imali i cisterne iz Zaboka (16),Hbbis iz Bedekovčine ili Rills po cca 6 -8,po 10-12 za aute iz Luke i po 8 elementi iz Pojatnog ----jaaaako dugi vlak -OT ali bila je prilika za objasniti kak je funkcionirala Luka

    Bilo i proslo,niti Lagermax niti Tondach pa niti Dunapack i mnogi drugi korisnici vise ne primaju usluge zeljeznicom.Tondach je do jeseni 2014 imao dosta tereta zeljeznicom ali od onda se isto nista vise ne vozi.Sve je zavrsilo na cesti.Zeljeznicom jos danas ide plin,tu i tamo gorivo za Tifon i granulat i elementi za/iz Pojatnog i to je to,zalosno!Ali takva situacija je po cijeloj Hrvatskoj.

    Inace jako lijep putopis,puno hvala!

  5. jad i bijeda na RK :sad: dok sam bio mali jedva se nasao koji slobodni kolosijek, manevre radile 0/24...

    Nije cudo,prijevoz pojedinacnih vagona umire vec godinama po cijeloj Europi dok marsrutnih vlakova ima sve vise a oni netrebaju ranzirne kolodvore.

×
×
  • Create New...