Jump to content

millwall

Članovi
  • Posts

    89
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by millwall

  1. Ne slažem se da je kulturna baština Grada. Jest da postoji već skoro 80 godina... ....neimaru pa se tako u Sušako zateklo zdanje koje, kako rekoh, liči na manastir...

     

    Svatko prema svome nahodjenju, ja ipak gledam na to iz svoje perspektive, te kao povjesnicar, a bas to da lici vise na manastir nego na zeljeznicku stanicu cini ga specificnim u odnosu na druge kolodvore u ovim krajevima...

     

    ili se varam?

  2. Nije baš par godina. Taj jutarnji ex. Rivijera Express vozi do Osijeka već godinama, ratnih godina je vozio do Vinkovaca. Po mojoj procjeni barem nekih 15-ak godina prometuje prema Osijeku. S tim da je u početku išao do Zagreba kao Rivijera Express, a od Zagreba dalje kao brzi vlak.

     

    BTW. mislim da nije ex Rivijera exp. već da se i dalje taj vlak zove Rivijera ali nisam ziher...

     

    Istina, htio sam reci da se ja nisam vozio njime vec par godina, pa podijeliti dojmove na donekle promijenjen interijer itd u vlaku od zadnje voznje. to je kad u pet ujutro idem pisati post.

  3. Nije 7021, nego 7121

     

    Zaboravio sam napomenuti da sam potpuni amater sto se tice lokomotiva, vlakova i njihovih naziva i brojeva, pa da me ispravite svugdje gdje sam pogrijesio. hvala. :-)

     

    To mozes samo kad ti je 18

     

    Hmm, da bar imam osamnaest, lol, makar nisam bas puno stariji. :-)

    Pa otprilike je bilo tako, odlucio sam ne ici doma, nego sjesti u vlak i na put. Jedini je problem bio u tome sto sam imao novca samo za jedan smjer kartu. :-) Plan mi je u biti bio otici samo do Koprivnice, jer jos nisam bil tamo. Kad primjetih da imam jos samo 20kn na racunu, a kartica ostala doma, preusmjerio sam se na Varazdin, gdje mi je cura, te mi sponzorirala dan i put doma. :-)

    Volim putovanja, posebno spontana... nadam se da mi to godine nece oduzeti. :-)

  4. Nakon nocnog izlaska po gradu, odlucih se u nedjelju ujutro na put za Varazdin. Krenuh iz Rijeke u 5:45 ujutro, no kako nisam nis spavao, veci dio puta do Zagreba sam odspavao.

    Vec se dugo nisam vozio tim jutarnjim vlakom, koji inace prometuje na relaciji Rijeka - Zagreb - Koprivnica - Osijek, par godina ako se ne varam. Iznenadili su me novi vagoni, koji su vise manje uredu uredjeni, jedino nisu ugodni za spavanje ko prosli, ne mogu se izvlaciti. :evil:

    Od negdje Vrbovca nadalje sam bio svjestan puta, pa usput malo pofotkao stanice i vlakove, nazalost sa losom kamerom HP ipaq mobitela:

     

    Unutrasnjost vagona:

    th_img082.jpg

     

    kolodvor Vrbovec:

    th_img077.jpg

    EMU 6111 ispred kolodvora u Vrbovcu

    th_img078.jpg

     

    Kolodvor u Krizevcima

    th_img079.jpg th_img080.jpg th_img081.jpg

     

    Kompozicija vlaka Rijeka - Koprivnica - Osijek na Koprivničkom kolodvoru:

    th_img083.jpg th_img084.jpg

     

    dalje sam nastavio sa vlakom na relaciji Koprivnica - Varaždin, koji je kretao oko 11:50. Moram priznati da su mi bila zanimljiva imena sela kroz koja je sve prolazio, ipak je nama primorcima kontinent malo cudan, siguran sam da vrijedi i obratno. LOL

     

    Kolodvor Ludbreg (nova fasada ne bi skodila)

    th_img085.jpg th_img086.jpg

     

    Kolodvor Jalzabet

    th_img087.jpg

     

    HŽ DMU 7021 kojim sam putovao od Koprivnice do Varazdina

    th_img090.jpg

     

    Naposlijetku varazdinski kolodvor. Izgleda ko da je upravo rat zavrsio tamo...

    th_img089.jpg

    Eto toliko zasada... o povratku i slikama sa povratka mozda nekom drugom prilikom... :lol:

     

    EDIT (STIB):

    sve slike su pretvorene u thumbnailove

×
×
  • Create New...