Jump to content

STress

Članovi
  • Posts

    1505
  • Joined

Posts posted by STress

  1. Da se malo osvrnem na imenovanja ulica u Zagrebu po onomatopejskom principu (a.k.a. načelu): Ulica grada Bologne je dobro poznat toponim svima koji zalaze ili žive u sjeverozapadnom kutku Zagreba. No, ako ulazite u imenovanu iz Ul. V. Škorpika (a.k.a. podvožnjak, onaj koji bude poplavljen čim padne više od nekoliko kapi kiše), naći ćete se u Ulici grada Bolonje. Ploča s imenom ulice zasigurno ne datira iz vremena SRH (gledao ja kad su je mijenjali pred par godina), pa mi je samim time još manje jasna nakana autora narečene pogrde. Ili zbilja postoji grad Bolonja negdje po bespućima država koje još pišu po Vuku?!?

  2. Stanley hvala ti na ovom nadasve zanimljivom i nostalgičnom putopisu po onom dijelu Zagreba u koji moja noga nikada nije kročila.

    Nisu li ovakve šetnje pomalo priprema za mirovinu.

    Ja sam ti evo već 11 dan zvanično u mirovini i mogu ti reći da se odlično osjećam i također sam svaki dan u dugim šetnjama nekada pješaka a češće biciklom.

     

    Usput onaj kafić "zvučnog" imena Philadelphia podsjetio me da i mi u Osijeku imamao slične nazive kao Brooklyn, Old bridge pub it.itd. a nekada smo imali : Složnu braću, Kod Ruže, Lipov hlad, Kod kestena.....

     

    Ovaj, bogme, još postoji... ako mislimo na isti, onaj u Gupčevoj...nedavno jeo u njemu, zagrebački odrezak dimenzija slonovog uha... :wink:

×
×
  • Create New...