Jump to content

D@ny

Članovi
  • Posts

    448
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by D@ny

  1. Jesam, jesam, sigurno sam ju pokazao! Svima sam ju pokazivao. Nisam ju pokazivao jedino kad sam se vraćao u tramvaj s kojim sam se već vozio. Šteta

     

    I hvala za pojašnjenje naprave s betonskim zidićima. A di je ljubljanska brusilica? U onom dijelu remize di je i ralica (a tamo nisam zalazio)?

    Najvjerojatnije je tamo, ona je visoka kao i tramvaj, evo našao svoj post o tom stroju u radu;

    Majstori već "krive" šine

    ftgiqe85iriatugyxng2.jpg

     

  2. Bumbaroliki Čeh s druge strane ceste je taman odmaglio pa sam morao sač'kat da se ovaj moj okrene i otčeka!

     

     

     

    Ljubljansku brusilicu su natkrili i stavili joj zelenu suknjicu, a kolosjek je prekinut i zagrađen ovakvim polukružnim betonskim uzdignućima. Ne kužim, ali tko sam ja da se tome čudim!!!

     

    OsijekTram116.jpg

     

    Taman naletio na mene, samo sam ja mislio da je to još jedan penzioner-railfan iz Engleske, samo je prošao pokraj mene, niti je što rekao niti pokazao kartu, a pošto ja neznam baš engleski nisam se ni upustio u razgovor...

     

     

    Ono nije ljubljanska brusilica već stroj za iskrivljavanje šina, onaj beton služi da pridržava šinu kada je već dobrano iskrivljena !

  3.  

     

    O svemu tome, skupa sa slikama, više sutra i tijekom vikenda.

     

    Za sada samo jedan izvještaj o ID-u:

     

    Prema novinskom izvješću u 15:25 se na raskršću Europske avenije i Radićeve dogodio sudar auta sa stupom :mrgreen:

    Ja sam stigao kad se auto već tovario na šleper:

    k0810089fu6.jpg

    Sve se dogodilo neposredno ispred ovog tramvaja:

    k0810090dh1.jpg

    Taj tramvaj sam ja vozio i nisam zamjetio da ga je itko slikao ! Inače je majstor s prve slike bio pod gasom a i registracija mu je istekla, a brisači mu radili sve dok nije došla policija, policajac isključio brisače i počme skidat tablice a ovaj hladan ko špricer !

  4. Najava stanica u tramvajima je besprijekorna, iako (ako sam dobro vidio) nije upotrijebljena nikakva sofisticirana tehnologija tipa ATRONa, nego jednostavno vozač pritiskom tipke aktivira najavu slijedeće stanice.

     

    Aktivira se otvaranjem srednjih i zadnjih vrata, a ako se ne stane na stajalištu ima se posebna tipka za slijedeću stanicu !

×
×
  • Create New...