Stanley Posted December 3, 2010 Share Posted December 3, 2010 Već nekoliko godina za redom izvješćujemo o vožnjama dječjeg božićno-novogodišnjeg vlaka Tin Express. Uspjeh i popularnost Tin Expressa dokazuje da HŽ može kada zna i hoće, no to je za neku drugu temu. Za razliku od lani, ove godine nisam sa sobom vodio svoju unučicu (to će učiniti roditelji), već sam putovao kao službeni fotograf Svetog Nikole. Tako sam se i predstavio osoblju u vlaku (uključivo majstora), što je odmah unaprijedilo međusobne odnose. Sveti Nikola se inače zove Vjekoslav, a na forumu je poznat kao mali.paja. Putnici u današnjoj vožnji bila su djeca s tzv. posebnim potrebama. Svake godine HŽ za njih organizira besplatnu vožnju i dariva ih poklonima. Lijepo i plemenito od strane organizatora, a naprosto je dirljivo gledati dječicu kako se vesele Svetom Nikoli, Djedu Mrazu i dobivenim darovima. Na Glavni kolodvor stigao sam nešto ranije od dogovorenog vremena. Mali.paja poručio mi je preko mobitela: - Budi na tramvajskoj stanici, dolazim za pet minuta. - I dok sam ja buljio u tramvaje i gledao iz kojeg će izaći Slavek, odjednom su se ukazala dva neobična lika: Vlak je već bio postavljen na I. peronu. Lani smo putovali u Dugo Selo, a ove godine: Mali putnici su već zauzeli svoja mjesta... ... dok su neki na peronu iskoristili priliku za slikanje u društvu Svetog Nikole i Djeda Mraza: Na vlaku je bio označen prostor za svaku od dječjih ustanova: Nastavak slijedi Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted December 3, 2010 Author Share Posted December 3, 2010 Vrijeme do polaska iskoristio sam da se ''prišmajhlam'' majstoru i dogovorim malo vožnje u upravljačnici. Zaboravio sam ga pitati za ime, shame on me: Onda sam saznao da s nama putuje i naš velemajstor fotografije daco. Prva pomisao mi je bila da bacim svoj Olympus pod vlak i odem doma , ali sam ipak odustao: Dobar dan, ja sam službeni fotograf Svetog Nikole i povremeno ću vam ići na živce: Na ovoj vožnji imamo i klauna: Atmosfera u vlaku se zagrijava: I mi imamo kondora: Došlo je vrijeme polaska, pa je naš svetac morao požuriti: Nastavak slijedi Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted December 3, 2010 Author Share Posted December 3, 2010 Znaš koje su ti dužnosti i nemoj mi nešto zaj.bati: Vlak je krenuo: Sveti Nikola dolazi među male putnike i nastaje opće veselje. Pokloni najprije za djevojčice, a gentlemen mogu malo pričekati: Nema ljepšeg prizora od radosti na licu djeteta: Mi smo malo sramežljive, ali to će proći: Leteći Djed Mraz... ... i leteći poklon-paket: Nastavak slijedi Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted December 3, 2010 Author Share Posted December 3, 2010 Samo ti snimaj i ne štedi karticu. Za ispovjed ćemo se dogovoriti naknadno: Stigao nam je i klaun, koji je dijelio balone... ... dok je Sveti Nikola neumorno razgovarao s našim malim prijateljima: Ne smijemo zanemariti ni Djeda Mraza, koji je zabavljao dječicu na drugoj strani garniture: I on zaslužuje više od jedne slike: Bez brige, biti će darova i za tebe: Približili smo se odredištu. Na kratko sam se izvukao iz vesele gužve i uvalio se majstoru u upravljačnicu. Simpatični i susretljivi gospodin na radnom mjestu: I evo nas u Savskom Marofu. Bacilo nas podalje od zgrade kolodvora, jer će nam bavljenje ionako trajati samo petnestak minuta: Nastavak slijedi Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted December 3, 2010 Author Share Posted December 3, 2010 Jest da smo izvanredna vožnja, ali bez prometnika ne ide: Kolodvor Savski Marof u snježnom izdanju: Majstor mijenja upravljačnicu: Lopata je u raju izrasla: Malo zimskog ugođaja: Vrijeme je za povratak. I u ''službenom dijelu'' je veselo: Sveti Nikola i dalje je na radnom mjestu i uveseljava djecu svojim dosjetkama: Nastavak slijedi Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted December 3, 2010 Author Share Posted December 3, 2010 Baloni su još uvijek u prometu: A Sveti Nikola se i dalje druži s dječicom: Ajde ti nastavi dok ja malo predahnem: Sveti Nikola je pun umijeća, pa je i zaplesao sa svojom malom gošćom na opće veselje ostalih putnika: Djed Mraz se rado fotografira u društvu šarmantnih suputnica : Kraj ove priče posvećujem našem majstoru... ... kome je kočnik naprasno zablokirao na stajalištu Vrapče : Do viđenja na Tin Expressu 2011. godine! Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
hadzibane Posted December 3, 2010 Share Posted December 3, 2010 Zanimljivo i lepo! Hvala Ti što si ovo podelio sa nama! Quote Druže Stari,skrenuo sam s' puta... Sad me jaše i Kurta i Murta....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alen Posted December 3, 2010 Share Posted December 3, 2010 Nema boljih putnika od sretne djecice! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fox Posted December 3, 2010 Share Posted December 3, 2010 Prekrasna topla ljudska priča za ove hladne dane.Hvala van na tome Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
narcis Posted December 3, 2010 Share Posted December 3, 2010 Stanley Ma predivna reportaža, uživao sam gledajući ove slike razdragane i vesele djece kako se voze vlakom, vjerujem neki i od njih po prvi puta, prava prilika da zavole putovanje željeznicom od malih nogu. Hvala svima koji su sudjelovali. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seabral Posted December 3, 2010 Share Posted December 3, 2010 Jako lijepo .... hvala ti, Stanley, a malom.paji želim ovih dana još puno sretnih dječjih osmijeha. Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin Link to comment Share on other sites More sharing options...
daco Posted December 3, 2010 Share Posted December 3, 2010 ..izvjestioc na djelu! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VICTOR Posted December 4, 2010 Share Posted December 4, 2010 Jako lijepo i dirljivo Quote Samo je jedan lučni zagrebački željeznički most: ZELENI MOST (ili Most "Sava")!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
majkyy Posted December 5, 2010 Share Posted December 5, 2010 Majstor se zove Željko V. Strojovođ< u Zagrebu inače živi u Novskoj Reportaža je super Quote magla, a čuješ vlak Link to comment Share on other sites More sharing options...
miroslavfl Posted December 6, 2010 Share Posted December 6, 2010 Nista ljepse od djecijeg osmjeha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dfranc Posted December 7, 2010 Share Posted December 7, 2010 Bravo sused! Quote http://sites.google.com/site/hpdprpa2/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roni Posted December 9, 2010 Share Posted December 9, 2010 Zdravo! Odlicno! Nazalost nema nostalgicne vlakove kod HZ... Quote Pozdrav, Roni http://raildata.info Link to comment Share on other sites More sharing options...
seabral Posted December 9, 2010 Share Posted December 9, 2010 Nazalost nema nostalgicne vlakove kod HZ... Nema ih, nažalost .... ono što bi moglo poslužiti već godinama trune i propada. Ali ovako barem ne zbunjujemo malu djecu iz božićnog vlaka ... šta misliš, kad bi ta djeca vidjela parnjaču, onda možda uopće ne bi vjerovala da i to spada u vlakove Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts