STIB Posted February 14, 2010 Share Posted February 14, 2010 Ovdje će u slijedećim danima biti riječi o mom putovanju s kojeg sam se vratio jučer navečer. Neću odmah na početku napisati gdje sam bio (i naslov ću kasnije promijeniti), nego stavljam ovu sliku pa pokušajte pogoditi: Na slici su čak dva vlaka, ali jako daleko Quote _______________________ Pozdrav iz Zagreba Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toma Posted February 14, 2010 Share Posted February 14, 2010 Ovdje će u slijedećim danima biti riječi o mom putovanju s kojeg sam se vratio jučer navečer.Neću odmah na početku napisati gdje sam bio (i naslov ću kasnije promijeniti), nego stavljam ovu sliku pa pokušajte pogoditi: Na slici su čak dva vlaka, ali jako daleko Hvala na lijepoj fotki stanice na atenskom aerodromu, ovo je pogled prema Ateni (druga strana je naime sturc!).. U daljini su EMU-i serije 460 vjerojatno... E sad - ako nisam u pravu, onda... pozdrav toma Quote Three Blind Mice Link to comment Share on other sites More sharing options...
STIB Posted February 14, 2010 Author Share Posted February 14, 2010 Hvala na lijepoj fotki stanice na atenskom aerodromu, ovo je pogled prema Ateni (druga strana je naime sturc!)..U daljini su EMU-i serije 460 vjerojatno... Prilično točno, ali ne sasvim Quote _______________________ Pozdrav iz Zagreba Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubimir_1 Posted February 14, 2010 Share Posted February 14, 2010 Dobro da je Toma prije mene napiso jer sam već u Japan otišo Quote Jedino me zora, ko najvjernija žena, svako jutro čeka raširenih ruku... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RAIL-LOGISTIK Posted February 14, 2010 Share Posted February 14, 2010 Ja prvo mislio da u Engleskoj... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toma Posted February 14, 2010 Share Posted February 14, 2010 ETCS je kljucan pozdrav toma Quote Three Blind Mice Link to comment Share on other sites More sharing options...
68847 Posted February 14, 2010 Share Posted February 14, 2010 A da se sve premjesti na http://zeljeznice.net/forum/viewtopic.php?t=10673 Quote Sub sole aut pluvia ducemus ea. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aman2 Posted February 14, 2010 Share Posted February 14, 2010 ja sam bio uvjeren da se radi o HSL Köln-Frankfurt Quote Sanjin M Link to comment Share on other sites More sharing options...
x-type Posted February 14, 2010 Share Posted February 14, 2010 a ja sam bio uvjeren da je Španjolska! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
neboder Posted February 15, 2010 Share Posted February 15, 2010 ja sam bio uvjeren da se radi o HSL Köln-Frankfurt Pa na HSL Koln-FFM imaš LZB sustav signalizacije(prepoznaje se LZB kabel između tračnica, a tu ga nema ) a tu je koliko vidim tabla ETCS pa pretpostavljam da je to ETCS sustav signalizacije. Isto tako njemački signali izgledaju drukčije kao ovi na slici. Quote PTP sa: PTP 1,2,3,6,8,11,Extra 1 i 2, Taurus/BR 182, Nachtzuge, RSP BR 189, Guterzuge, Highspeed, Nahverkehr MSTS sa: ProTrain 7 Deluxe,12 Deluxe,14,17,18,19,20,23,24,25,28, TSP BB-FFO Link to comment Share on other sites More sharing options...
68847 Posted February 15, 2010 Share Posted February 15, 2010 Il stavite u Pitalice/trazilice/mozgalice, gdje mu je mjesto, il nek bude Burkina Faso, samo nek krene ta putopisanija. Quote Sub sole aut pluvia ducemus ea. Link to comment Share on other sites More sharing options...
STIB Posted February 16, 2010 Author Share Posted February 16, 2010 samo nek krene ta putopisanija. Malo strpljenja, molim Quote _______________________ Pozdrav iz Zagreba Link to comment Share on other sites More sharing options...
68847 Posted February 16, 2010 Share Posted February 16, 2010 Bolan, zaboravices dje si bijo. Quote Sub sole aut pluvia ducemus ea. Link to comment Share on other sites More sharing options...
inflameswetrust Posted February 17, 2010 Share Posted February 17, 2010 Htio sam reći Italija (zašto, a zašto ne? ), no u svakom slučaju željno iščekujem slike i reportažu! kako je rekao gosn. doktor zaboravićeš gdje si bio Quote Moje fotografije. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matey41094 Posted February 17, 2010 Share Posted February 17, 2010 ECTS - European train control system Znači, negdje u Europi je Nagađam da je isto negdje u Grčkoj prvotno zbog signala, a slične signale ima i Argentina.. Quote 2044 007 - Karavela, mala karavela! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivog Posted February 17, 2010 Share Posted February 17, 2010 ECTS - European train control systemZnači, negdje u Europi je Nagađam da je isto negdje u Grčkoj prvotno zbog signala, a slične signale ima i Argentina.. Khm, khm.. Pa pogođeno je di je.. Pročitaj drugi post u ovoj temi.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matey41094 Posted February 17, 2010 Share Posted February 17, 2010 ECTS - European train control systemZnači, negdje u Europi je Nagađam da je isto negdje u Grčkoj prvotno zbog signala, a slične signale ima i Argentina.. Khm, khm.. Pa pogođeno je di je.. Pročitaj drugi post u ovoj temi.. Što da kažem nego da nisam pročitao..... Quote 2044 007 - Karavela, mala karavela! Link to comment Share on other sites More sharing options...
68847 Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 Rekoh li da ce STIB zaboravit đe je bijo. Quote Sub sole aut pluvia ducemus ea. Link to comment Share on other sites More sharing options...
STIB Posted February 19, 2010 Author Share Posted February 19, 2010 Rekoh li da ce STIB zaboravit đe je bijo.Nisam zaboravio.Moj posao uključuje i 5-6 putovanja godišnje (nešto od toga ste već imali prilike vidjeti). Datumi i mjesta su uvijek definirani i po godinu dana unaprijed, tako da si onda i avionske karte mogu nabaviti po relativno povoljnim cijenama, ali su zato promjene ograničene. Tako smo još davno prije nego se saznalo za "grčku krizu" za 11. i 12. veljače planirali sastanak u Ateni. Sve je išlo po planu, da bi nas u ponedjeljak, 8.2. domaćini obavijestili da će taman na dan kad nas je većina planirala doletjeti biti štrajk kontrolora leta i da će cijeli grčki zračni prostor biti zatvoren od 00:00 - 24:00 (10.2.2010.) Kako mi se to već jednom dogodilo (u listopadu 2008 ) nisam morao puno kombinirati da pronađem rezervnu varijantu: Umjesto ZAG 08:35 - VIE 09:35/10:35 - ATH 13:50, prebacio sam se na ZAG 18:35 - MUC 19:20, spavanje u Munchenu, pa onda slijedeći dan prvim avionom Lufthanse MUC 08:45 - ATH 12:10. Usprkos ograničenjima na karti, sve skupa nije bilo potrebno dodatno platiti, pa sam miran čekao srijedu popodne, odradio radni dan i u 16:00 krenuo na aerodrom. E, tu se onda u priču upleo "general zima", bolje rečeno snijeg Zagrebački aerodrom se uredno čistio, avioni su nešto kasnili, ali kako sam u Munchenu imao cijelu noć (i rezerviran hotel) nisam se puno uzbuđivao. S malim zakašnjenjem ušli smo u Croatijin Bombardier Q400 i spremili se za let prema MUC. Čekali, čekali, ali nikako da krenemo... Quote _______________________ Pozdrav iz Zagreba Link to comment Share on other sites More sharing options...
STIB Posted February 19, 2010 Author Share Posted February 19, 2010 Nakon dvadesetak minuta javlja se stjuardesa i objavljuje da ima lošu vijest - zbog snijega je zatvorena zračna luka u Munchenu Autobusom nas vraćaju u zgradu aerodroma i tamo kažu slijedeće: 1. Croatia airlines let za Munchen je definitivno otkazan 2. Oni koji žele odustati od leta mogu podići svoju prtljagu i otići na ticketing, pa vidjeti kakve su im opcije za putovanje sutra ili neki drugi dan. 3. Aerodrom u Munchenu će se možda otvoriti nakon 21:00 i ako bude tako, u MUC će poletjeti Lufthansin Canadair 900 koji je u međuvremenu (s tri sata zakašnjenja) stigao u Zagreb. Ja sam naravno izabrao ovu opciju i (da skratim priču) u 22:45 sam već bio u hotelu (umjesto u 20). Soba u Holiday Inn Express hotelu u Schwaigu, cca 4 km od aerodroma: Vožnja od aerodroma do hotela isto nije bila baš sasvim jednostavna, cesta neočišćena, taxi Mercedes sa stražnjim pogonom, vozač neki mladac i dosta smo se klizali. 11.02.2010. Slijedeće jutro, snijeg i dalje pada, do aerodroma sam došao relativno rano hotelskim minibusom i brzo došao do izlaza (čekiram se gdje god je to moguće preko interneta, kofera za predati na ovako kratkim putevima nemam). Kao što je bilo i za očekivati, avion za Atenu kasni: Ovdje sam našao i dvoje kolega iz Norveške, ali neki drugi koji su nam se isto trebali priključiti još nisu bili stigli. Pokazat će se kasnije da su došli dok je naš avion još bio na gateu, ali ih više nisu pustili u njega pa su došli u Atenu tek navečer. Otprilike u 9:50 smo zaista već ušli u avion, ali smo u njemu sjedili još skoro dva sata i krenuli koju minutu prije podneva, dakle s preko 3 sata zakašnjenja. Mnogi su te noći prespavali ovako na klupama: Na aerodromu su očito dobro opremljeni dekama! Još par zimsko-avionskih slika: Pogled kroz prozor: i dva sata kasnije: Mehanizacija za čišćenje snijega: Vlakić za prtljagu - ipak je ovo željeznički forum Quote _______________________ Pozdrav iz Zagreba Link to comment Share on other sites More sharing options...
STIB Posted February 19, 2010 Author Share Posted February 19, 2010 Kad smo konačno dobili dozvolu za pokret, trebalo je najprije čekati traktor za guranje unatrag, a onda smo polako krenuli kroz snijeg koji i dalje pada: Prije polijetanja treba još odraditi odleđivanje ("deicing"), tj. polijevanje aviona tekućinama protiv smrzavanja. Sve skupa na filmu izgleda ovako: Konačno gotovo i uskoro polijećemo: Neke planine neposredno nakon što smo se ddigli iznad oblaka (možda Zugspitz)? Samo oblaci i nebo slijedećih 90-tak minuta... Quote _______________________ Pozdrav iz Zagreba Link to comment Share on other sites More sharing options...
STIB Posted February 19, 2010 Author Share Posted February 19, 2010 Kad su se oblaci počeli razilaziti shvatio sam da smo iznad mora. Neki otočić: Neka luka iz koje izlazi trajekt: Nakon okreta od 180 stupnjeva, uskoro slijećemo: Četiri aviona u starim bojama Olympic airwaysa, očito izvan upotrebe, čini se kao da su postavljeni za dobrodošlicu gostima. Imena aviona su redom: Epidauros, Olympia, Marathon, Delphi (u latiničnoj transkripciji): Malo željezničke infrastrukture (to je ista ona pruga iz uvodne zagonetke, ali slikana još iz aviona): Quote _______________________ Pozdrav iz Zagreba Link to comment Share on other sites More sharing options...
STIB Posted February 19, 2010 Author Share Posted February 19, 2010 Iako smo stigli s 3 sata zakašnjenja, pilot kaže da nas očito nisu (još) očekivali pa nema slobodnog tunela i tako čekamo još desetak minuta dok se nešto ne oslobodi Zaboravio sam spomenuti da su u Grčkoj, nakon što je ponoć završio štrajk kontrolora leta, u 5:00 na 24 sata rad obustavili i taksisti. Srećom se i za to znalo unaprijed, pa su nam domaćini na aerodrom poslali hotelski minibus. Dok smo se svi skupili, čekali smo još jednog kolegu iz Varšave (taj je stigao na vrijeme), bilo je već skoro 16h. Usput, sastanak je trebao početi ujutro, pa smo ga pomakli na 14, da bi na kraju počeli u nekompletnom sastavu tek u 17h. Krećemo s aerodroma: Vozimo prema Ateni, ali nećemo ići u grad jer je hotel na obali, cca 15 km južno, otprilike na pola puta prema poznatom Rtu Sunion: Atenski metro (linija 3) vozi od nedavno sve do aerodroma: Kako se približavamo obali, sve je više ovakvih dućana s brodovima: Povremeno je i gužva na cesti, ali nije strašno: Soba u hotelu - imao sam 5 minuta za kratko osvježenje i presvlačenje: I pogled s balkona prema jugozapadu: i na crkvicu (Agios Nikolaios) ispred hotela: NASTAVAK PREKO VIKENDA... Quote _______________________ Pozdrav iz Zagreba Link to comment Share on other sites More sharing options...
x-type Posted February 19, 2010 Share Posted February 19, 2010 onaj neki otočić Alonnisos a luka s trajektom je Rafina. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
STIB Posted February 19, 2010 Author Share Posted February 19, 2010 onaj neki otočić Alonnisos a luka s trajektom je Rafina. , thx! Quote _______________________ Pozdrav iz Zagreba Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts