Pfaff Posted January 26, 2010 Share Posted January 26, 2010 Imao sam nešto obaviti u Varaždinu pa sam ono nekoliko slobodnih trenutaka posvetio željezničkom kolodvoru. Evo ga s civilne strane Prvi prizor na peronu – moje omiljeno prometalo (imam neke planove s njim, ali ne danas) Par pogleda na stanicu. Ovo je cimer I. peron sa svojim kolosijecima završava bikovima Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted January 26, 2010 Author Share Posted January 26, 2010 Spomenik kotaču? Pogled duž pruge u smjeru Zagreba, Koprivnice... Ovo je, pretpostavljam, nekadašnja lokomotivska šupa I tu djeluju HŽ-ovci Varaždin je važno željezničko čvorište pa ima i puno putničkih kolosijeka Ne znam zašto, ali manevra je neprestano vozila ove vagone gore-dolje. Kao da se nisu mogli odlučiti kuda s njima. Skoro pa pod 90° Plavac oliti Macosa Zapravo dvije. Ovo ih drži skupa Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted January 26, 2010 Author Share Posted January 26, 2010 Bilo je otprilike ovoliko vremena kad je na stanici nastala gužva Vlakovi su počeli stizati odasvud Onda je i ona dobrundala Prišao sam bliže po još dva detalja za modelare Ljubazno osoblje pomagalo je putnicima da se ukrcaju Sav taj muving sam pomiješao u ovaj Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted January 26, 2010 Author Share Posted January 26, 2010 Kasnije sam na voznim redovima provjerio što se to točno zbivalo između 12:30 i 12:50 Putnički su prostori lijepo i suvremeno uređeni pa se možeš koristiti i displejima Ljubazna teta mi je dopustila da ju uslikam Čekaonica Hommage (vele)majstoru Ćenifa Uuuups! Bolje da te ne stisne! Najbolja itd., itd. me za to vrijeme čekala preko ceste u simpatičnom hotelu "Varaždin" (Odlična kava – toplo preporučam) Trgovina u prizemlju hotela nudi pogodno rješenje za izbjegavanje skupih ćenifa Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted January 26, 2010 Author Share Posted January 26, 2010 Iza hotela parkirana je spomen-lokomotivica Za razliku od naše riječke, ova ima i svoj vodonapojnik Kupujmo hrvatsko! S one druge strane je malo ofucana Evo je en façe Opisno-natpisna ploča Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted January 26, 2010 Author Share Posted January 26, 2010 S druge strane hotela je terminal gradskog prijevoza Ima puno mini-buseva VR Vaš izvjestitelj pokušava zakloniti kolodvorsku zgradu Kako sam zapravo došao u Varaždin zbog jednog sprovoda, evo za kraj par matoševskih prizora s jednog od najljepših groblja u Europi (a i šire) Do neke veselije prigode... Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivog Posted January 26, 2010 Share Posted January 26, 2010 Ah, kaj reči neg sigurno si se čudno osjećao među tolko disela oko sebe.. I bez žice iznad glave.. Al, baš lijepo, nisam bil na Vž kolodvoru već dugo, malo si me podsjetil kak je to tam.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ante-vž Posted January 26, 2010 Share Posted January 26, 2010 Hvala, hvala ti na zanimljivom i lijepom pogledu na moj grad! Bok! Ante Quote Moja galerija na Photrain.net - https://www.photrain.net/photos/member/ante.klecina Link to comment Share on other sites More sharing options...
seabral Posted January 27, 2010 Share Posted January 27, 2010 Ledeno, ali lijepo .... Nadam se da ti je Pfaffmobil na povratku dobro grijao. Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted January 27, 2010 Share Posted January 27, 2010 Kad se Riječanin uputi u željeznički raj, naprosto mora biti lijepo. Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gugyto Posted January 27, 2010 Share Posted January 27, 2010 Lijepo,lijepo,bravo!,samo što je Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted January 27, 2010 Share Posted January 27, 2010 Pfaff u Varaždinu I to još friška tema OK, sad sam pročitao i razlog dolaska u VŽ pa i nisam više začuđen. Budući si se vratio u Ri pretpostavljam da je PMobil radio i grijao kako treba i da si svojim boravkom na i oko kolodvora ipak malo uljepšao svoj tužni boravak u VŽ. Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted January 27, 2010 Author Share Posted January 27, 2010 Ma, Pfaffmobil je čudo - grije k'o zmaj. Čak se ni ONA nije bunila... Tužna prigoda. Ha, je i nije. Pokojna je imala lijepe godine pa to nije bio preveliki šok ni za koga. Pokoj joj duši... Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
hadzibane Posted January 27, 2010 Share Posted January 27, 2010 Oduševljava me unutrašnjost stanične zgrade!Čisto,renovirano,lep enterijer,a uz to vanka i lep broj vozova...Ma milina! I nije skupa ćenifa...Kod nas je isto toliko,ali je kvalitet usluga ne 0 nego 00(valjda zato ima taj znak na vratima šinobuske ćenife... ) Quote Druže Stari,skrenuo sam s' puta... Sad me jaše i Kurta i Murta....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
american.star Posted January 27, 2010 Share Posted January 27, 2010 Nebrem verovati da imaju različite cijene za sranje i pišanje.. Pa kaj ideju za tobom i onda meriju vreme ili čekaju da zideš van pa ak smrdi, je onda 3 kune?!?!? Katastrofa.. Šekret Ŕ la carte.. Tragikomično.. Inače si me Pfaff i razveselil i rastužil ovim putopisom jer me već dugo nema u tim krajevima, i tak je nekak bilo lepo opet videti poznata mesta, a onda se sjetim da ih još jedno vreme nebum viđala.. Ah.. Najviše mi se sviđa fotka čekaonice gdi vise slike onog jednog fantastičnog fotografa... Stanley to nije mogle lepše reči: "željeznički raj". Pozdrav! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted January 27, 2010 Author Share Posted January 27, 2010 Nebrem verovati da imaju različite cijene za sranje i pišanje.. Pa kaj ideju za tobom i onda meriju vreme ili čekaju da zideš van pa ak smrdi, je onda 3 kune?!?!? Katastrofa.. Šekret Ŕ la carte.. Tragikomično... Ima i gora opcija - po kili (s paušalom na minimalnu količinu ) Pozdrav i Tebi! Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
egérke Posted January 27, 2010 Share Posted January 27, 2010 Nebrem verovati da imaju različite cijene za sranje i pišanje.. Pa kaj ideju za tobom i onda meriju vreme ili čekaju da zideš van pa ak smrdi, je onda 3 kune?!?!? Katastrofa.. Ne, nego je natpis valda na muškom, a valda možeju vidjeti jel odeš na pisoare il na šekrete... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted January 27, 2010 Author Share Posted January 27, 2010 Ne, nego je natpis valda na muškom, a valda možeju vidjeti jel odeš na pisoare il na šekrete... Provjereno: Skuplja cijena je za sjedeći performance (amortizacija daske). Stoga curice uvijek plaćaju viši danak bez obzira na učinak... PS: Predivno - opet smo zaoftopičarili u šekret-diskusiju! Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
american.star Posted January 27, 2010 Share Posted January 27, 2010 Ne, nego je natpis valda na muškom, a valda možeju vidjeti jel odeš na pisoare il na šekrete... I ja sam si to mislila, al mi je svejedno upravo bizarno to sve skupa.. PS: Predivno - opet smo zaoftopičarili u šekret-diskusiju! Konačno neka tema o kojoj svi bar nekaj znaju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted January 27, 2010 Author Share Posted January 27, 2010 Konačno neka tema o kojoj svi bar nekaj znaju. Neki od nas se, pače, mogu podičiti i dugogodišnjim iskustvom... Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
egérke Posted January 27, 2010 Share Posted January 27, 2010 Ovo bi možda trebalo pod Malo zabave, ali ovakvi znakovi doista postoje: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brunoh Posted January 27, 2010 Share Posted January 27, 2010 Pa izjasniš se kod tete na ulazu, ona mora znati na kaj ideš Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VICTOR Posted January 27, 2010 Share Posted January 27, 2010 Tak fino ugođen putopisčić. Nažalost, ja Varaždin najviše i poznam po groblju (baka i deda). A tak je to... Quote Samo je jedan lučni zagrebački željeznički most: ZELENI MOST (ili Most "Sava")!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lovac_na_pruge Posted January 27, 2010 Share Posted January 27, 2010 Nešto slično u doba neineterneta i ja sam uradio. I sada nakon događaja koji se desio prije 22 godine zna mi prigovoriti moj obilazak bečejske stanice. Povod nije bio isti. Različit. Doduše oba se završe isto. Odmah, ili malo kasnije. Draga nam se prijateljica udavala. Svadba je bila velika. Vojvođanska. Petnaestak minuta pješice od stanice. Sve mi je oprostila. I što sam prošetao, i ostavio je samu u društvu svega 120-tak poznatih od preostalih 250 gostiju. I ostao sat, sat i po jer se nisam mogao nosit sa tolikom hranom a rekao da idem na pola sata. Ali da pijem kavu pred stanicom sa prometnikom. To ne. Bez obzira što sam htio da vidim samo staničnu zgradu i šinobus kako dolazi i kako odlazi. Posljedice i dan danas s vremena osjećam. S vremena na vrijeme i uglavnom u nevrijeme. Zato sam zabrinut. Quote Bero Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts