OGY Posted January 3, 2010 Share Posted January 3, 2010 Dana 1.1.bilo mi je usput pa sam obišao kolodvor u Lipovljanima na pruzi Zagreb-Vinkovci između Banove Jaruge i Novske za one koji ne znaju. Osim što me tokom puta pratilo dosta loše vrijeme evo što sam zabilježio. ŽCPR na samom ulsku u kolodvor iz smjera Zagreba Parkirališni prostor iza kolodvora Dosta derutno skladište Kolodvorska zgrada straga... ...i sprijeda Izlazne skretnice i signali prema Zagrebu Izlaz prema Novskoj i Vinkovcima Skladište sprijeda Nadstrešnica ispred zgrade dodana je čini mi se prije nekih deset godina Na krnjem kolosijeku iza četvrtog kolosijeka stoji jedna cisterna koja dugo pamti,možda neki forumaši znaju o kojoj se radi? Još jedna slika sa druge strane kolodvora Od četvrtog kolosijeka odvaja se jedan industrijski koji se kasnije dijeli na dva koji su vlasništvo Hrvatskih šuma i firme SDI Lipovljani Neosigurani ŽCPR,cesta vodi do firme SDI Ravno kolosijek Hrvatskih šuma koji završava nakon nekih stotinjak metara,desno kolosijek od SDI Lipovljana Na kolosijeku je bilo sedam vagona,a na njima piše... Skretnica koja odvaja šumarski od kolosijeka SDI bila je malo u vodi Pogled na istu skretnicu sa kolosijeka SDI Krećem ja po kolosijeku SDI koji završava odavde nekih tristotinjak metara i u dobrom je stanju.Nedavno su ovdje bili vagoni Pedesetak metara prije ulaska u SDI završava kolosijek Hrvatskih šuma Na samom ulazu u SDI poljski ŽCPR... ...također neosiguran Kamionski ulaz u firmu,upozadini se vide oni vagoni Malo detalja sa kolosijeka SDI Tračnice su varene cijelom dužinom kolosijeka Kolosijek zapravo radi jedan S zavoj i završava nekih dvjesto metara unutar firme odbojnikom. Kolosijek je prije išao do kraja,ali je skraćen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VICTOR Posted January 6, 2010 Share Posted January 6, 2010 Lijepo Inače, ja Lipovljane pamtim kao točku do koje je bio napravljen autoput Zg-Bg, tamo do 1984-5. Naplatna postaja se zvala - Lipovljani. Jednoga dana, kad X. koridor dobije i drugi kolosijek od D. Sela do Novske, sigurno će i ovaj kolodvor biti proširen....A kad će taj dan biti već je sasvim drugo pitanje. 1 Quote Samo je jedan lučni zagrebački željeznički most: ZELENI MOST (ili Most "Sava")!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
inflameswetrust Posted January 6, 2010 Share Posted January 6, 2010 Na krnjem kolosijeku iza četvrtog kolosijeka stoji jedna cisterna koja dugo pamti,možda neki forumaši znaju o kojoj se radi?http://i46.tinypic.com/2i2btw1.jpg Ovo izgleda kao cisterna serije Z, dvoosovinka. Nažalost, što radi ovdje, i otkad to zbilja ne znam. Inače, imao sam prije 2 tjedna priliku proći kroz kolodvor Lipovljani, i mogu reći da nisam pohvatao sve ovako dobro! Svaka čast Quote Moje fotografije. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mali.paja Posted January 8, 2010 Share Posted January 8, 2010 Na krnjem kolosijeku iza četvrtog kolosijeka stoji jedna cisterna koja dugo pamti,možda neki forumaši znaju o kojoj se radi?http://i46.tinypic.com/2i2btw1.jpg Ovo izgleda kao cisterna serije Z, dvoosovinka. Nažalost, što radi ovdje, i otkad to zbilja ne znam. Inače, imao sam prije 2 tjedna priliku proći kroz kolodvor Lipovljani, i mogu reći da nisam pohvatao sve ovako dobro! Svaka čast Ta cisterna je tamo bila i prije 1984god. Možda još i iz sedamdesetih godina. Ukoliko uspijem doći do podataka o njoj izvjestit ću. U krugu ŠUMARIJE se nalazi i mala uskotračna šumska željeznica. Sad je tamo kao spomenik. Sastoji se od jedne lokomotive i jedan ili par vagona. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts