Jump to content

Između rijeke i pruge: Od Metkovića do Ploča

Pfaff

Recommended Posts

Posted

Ali pruge Rijeka - Šapjane i Pula - Buzet bi u relativno kratkom vremenu mogle doživeti renesansu ulaskom Hrvatske u EU, čime bi granica ka Sloveniji polako počela postajati "meka" do potpunog ukidanja kontrole.

Čekajući tramvaje...

Posted
Ali pruge Rijeka - Šapjane i Pula - Buzet bi u relativno kratkom vremenu mogle doživeti renesansu ulaskom Hrvatske u EU, čime bi granica ka Sloveniji polako počela postajati "meka" do potpunog ukidanja kontrole.

Dok se to dogodi, domaće barabe će se potruditi ubiti svaki razlog postojanja pruge u Istri...

• Thanks 1

"Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"

VracamSeOdmah.jpg

Sunger meteo

• 11 months later...
Posted

Isto sam prošao ovaj dio pruge ovo ljeto puno puta s automobilom i jedanput sam se vozio s ujakom,sestrom i sestričnom u vlaku od Ploča do Čapljine. Ja sam bio do Metkovića u lokomotivi jer mi ujak radi na željeznici i vagoni su bili ne znam brojeve ali nisu hrvatski,ali znam samo da su darovani od Skadinavskih zemalja i piše BIH željeznice.

Ovo ljeto Čapljina je zadnja stanica jer se gradi ili Sarajevo-Mostar. Bili s nekim Španjolcima,bila su tri vagona.

jel netko zna koliko košta karta iz Ploča do Čapljine ili Mostara?

• 8 years later...
Posted

Pozdrav za članove foruma od jednoga autohtonog railfana s pruge Čapljina-Ploče :mrgreen:

Naišao sam na temu pa, rekoh, da je oživim :)

Znamo da putničkog prometa na ovoj pruzi više nema, nažalost i da "umjesto vlakova voze autobusi" od 2014.g. :cry:

Na ovoj pruzi(od Čapljine do Ploča) odvija se isključivo teretni promet-dva operatera, HŽ Cargo(1-2 para vlakova dnevno) i PPD Transport(4-5 parova vlakova).

Što se tiče lokomotiva, Cargo u "ergeli" ima 1141 011 i 012(koja bi trebala uskoro za Zagreb) i dvije manevarke; 2014 024 i 110

PPD ima u najmu dvije lokomotive iz ŽFBH-a; 441 902 i 2041 001 i Malu karavelu 2044 003

Ako vas nešto zanima, pitajte slobodno :jup

Očekujte uskoro brdo fotogafija s ove pruge :mrgreen: