mikiza Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 Ali pruge Rijeka - Šapjane i Pula - Buzet bi u relativno kratkom vremenu mogle doživeti renesansu ulaskom Hrvatske u EU, čime bi granica ka Sloveniji polako počela postajati "meka" do potpunog ukidanja kontrole. Quote Čekajući tramvaje...
Pfaff Posted October 6, 2009 Author Posted October 6, 2009 Ali pruge Rijeka - Šapjane i Pula - Buzet bi u relativno kratkom vremenu mogle doživeti renesansu ulaskom Hrvatske u EU, čime bi granica ka Sloveniji polako počela postajati "meka" do potpunog ukidanja kontrole. Dok se to dogodi, domaće barabe će se potruditi ubiti svaki razlog postojanja pruge u Istri... 1 Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Admin Anton Posted October 6, 2009 Admin Posted October 6, 2009 Pfaff, odličan putopis, a za sve koji su rekli "napokon jedan detaljan s te pruge", jedan Evo moga iz 2006. ( pažnja, jako puno fotografija ). http://zeljeznice.net/forum/viewtopic.php?t=2447 Pfaff isprike na upadu u temu, ali eto, dobro dođe za usporedbu, tri godine razlike. Quote
Brunoh Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 Pfaff, odličan putopis, a za sve koji su rekli "napokon jedan detaljan s te pruge", jedan Evo moga iz 2006. ( pažnja, jako puno fotografija ). http://zeljeznice.net/forum/viewtopic.php?t=2447 Gdje je to do sad bilo?! Quote
Darijo Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Isto sam prošao ovaj dio pruge ovo ljeto puno puta s automobilom i jedanput sam se vozio s ujakom,sestrom i sestričnom u vlaku od Ploča do Čapljine. Ja sam bio do Metkovića u lokomotivi jer mi ujak radi na željeznici i vagoni su bili ne znam brojeve ali nisu hrvatski,ali znam samo da su darovani od Skadinavskih zemalja i piše BIH željeznice. Ovo ljeto Čapljina je zadnja stanica jer se gradi ili Sarajevo-Mostar. Bili s nekim Španjolcima,bila su tri vagona. jel netko zna koliko košta karta iz Ploča do Čapljine ili Mostara? Quote
domeniko_903 Posted January 8, 2019 Posted January 8, 2019 Pozdrav za članove foruma od jednoga autohtonog railfana s pruge Čapljina-Ploče Naišao sam na temu pa, rekoh, da je oživim Znamo da putničkog prometa na ovoj pruzi više nema, nažalost i da "umjesto vlakova voze autobusi" od 2014.g. Na ovoj pruzi(od Čapljine do Ploča) odvija se isključivo teretni promet-dva operatera, HŽ Cargo(1-2 para vlakova dnevno) i PPD Transport(4-5 parova vlakova). Što se tiče lokomotiva, Cargo u "ergeli" ima 1141 011 i 012(koja bi trebala uskoro za Zagreb) i dvije manevarke; 2014 024 i 110 PPD ima u najmu dvije lokomotive iz ŽFBH-a; 441 902 i 2041 001 i Malu karavelu 2044 003 Ako vas nešto zanima, pitajte slobodno Očekujte uskoro brdo fotogafija s ove pruge Quote
Recommended Posts