Toma Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 U utorak sam odlucio otici do Rudopolja – najvise stanice u Hrvatskoj, i meni osobno, jedne od ljepsih stanica na Lickoj pruzi. Razlog izleta je bila zelja da fotografiram nagibni negdje u Lici, a opet da izbjegnem odlazak na lokaciju automobilom... Iz Zagreba sam krenuo vlakom 4054 u 13.25, koji je vec u polasku kasnio nekoliko minuta. Usput fotografiram – Generalski Stol (trebali smo biti u 15.01, ali krecemo tek u 15.28 ). Gornje Dubrave Tounj – ne, nije nenadano poceo padati snijeg... Kukaca Kosare Ostarije – pretpostavljam da se krizamo sa vlakom 4201 koji je isto dosta kasnio... Stanicna zgrada u Ostarijama. Dolazimo u Ogulin, a vlak 5423 ceka! Super! Krecemo odmah; prvo zaustavljanje je u Ostarijama Ravnicama. Nalazimo se 7.77 km od Ogulina, na visini od 317 mnm. Susnjevo Selo Josipdol (10.480 km, 334 mnm) Devastirani Vojnovac (17.572 km, 385 mnm)... Ovo je ocito nekad bila stanica. Latin (22.656 km, 396 mnm) Plaski (26.937 km, 378 mnm). Iza Plaskog pocinje ozbiljan uspon - 18 promila. Skretnicareva kucica u Blati (37.263 km, 528 mnm). Pogled unatrag prema Ogulinu, i nefunkcionalni signali. Licka Jesenica (45.679 km, 665 mnm) Javornik (52.389 km, 777 mnm) Sa nekoliko minuta zakasnjenja stizemo u Rudopolje (60.559 km, 869 mnm), a sved 031 nastavlja put prema Vrhovinama... Teretni sa 2062 010 ceka da prođe 524 prema Splitu... Evo i 524 – 7123 011/012 Odlazi prema Splitu I opet – nefunkcionalni signali... Teretni krece – ekoloska katastrofa pocinje!!! I, odlazi prema Ogulinu... Stanica Rudopolje. Pogled prema Ogulinu. Sved s vraća kao vlak 5422 Naposlijetku – Blata... Počinje s mraciti, i spremam svoj Nikon u ruksak... U Ogulinu pijem kratku kavu i sa 701 odlazim u Zagreb... Uzivam u neobnovljenom Mimarinom vagonu... pozdrav toma Quote Three Blind Mice Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 Zgodan mini-putopis sa jedne od najljepših hrvatskih pruga. P.S. Toma, nije Blati već je Blatama. Ispod kolodvora su jezera Blata. A taman smo te odučili od riječi Oštarij. (No hard feelings ) Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toma Posted September 30, 2009 Author Share Posted September 30, 2009 P.S. Toma, nije Blati već je Blatama. Ispod kolodvora su jezera Blata. A taman smo te odučili od riječi Oštarij. Vjerovao ili ne, sjetio sam se toga, ali kad su prsti na tastaturi brzi od pameti... pozdrav toma Quote Three Blind Mice Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brunoh Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 Toma, super!! Odlična ideja za iskoristiti jedno popodne.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dnovakovic Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 Odličan putopis i dobre fotke ! Toma, odakle ti nadmorske visine za sve te stanice ? Quote Pozdrav iz Osijeka ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toma Posted September 30, 2009 Author Share Posted September 30, 2009 Odličan putopis i dobre fotke !Toma, odakle ti nadmorske visine za sve te stanice ? Imam profil Licke pruge... ako je netko zainteresiran - posudjujem ga za kopiranje... pozdrav toma Quote Three Blind Mice Link to comment Share on other sites More sharing options...
drempa- tzv-v7 Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 Ja sam zainteresiran jel imam u planu u liku kad snjeg padne isto otiči na jedan dan pa tražim najbolju stanicu sa dobrom vezom za Zagreb i dobrim motivima za slikanje . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VICTOR Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 Hvala, Toma. I sam počinjem biti fasciniran Rudopoljem Nažalost, kad vidim nove a neiskorištene signale, dođe mi muka E naš HŽ, HŽ... Quote Samo je jedan lučni zagrebački željeznički most: ZELENI MOST (ili Most "Sava")!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
seabral Posted October 3, 2009 Share Posted October 3, 2009 Jako lijepo, Toma. Hvala tebi i tvom Nikonu Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin Link to comment Share on other sites More sharing options...
x-type Posted October 3, 2009 Share Posted October 3, 2009 Zgodan mini-putopis sa jedne od najljepših hrvatskih pruga.P.S. Toma, nije Blati već je Blatama. Ispod kolodvora su jezera Blata. A taman smo te odučili od riječi Oštarij. (No hard feelings ) Blatama? zar ne bi trebalo biti Blatima ako su Blata? dativ od Blate bi bilo Blatama! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roni Posted October 3, 2009 Share Posted October 3, 2009 Lijepo svijetlo, lijepe slike! Quote Pozdrav, Roni http://raildata.info Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts